Въпроси отностно Е34 - май повече електрически

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Въпроси отностно Е34 - май повече електрически

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Юли 2012, 17:24

achilles написа:като си пуснеш климатроника да си духа сичко е перфектно,ама после как се спира без да спирам вентилатора,да кажем искам да ми духа атмосферен въздух като карам с 140 по магистралата?

Жив да не бях, но и такъв въпрос видях в този раздел.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Мнение от AUTOMAX » 14 Юли 2012, 16:11

Като оставим на страна някой странни въпроси, днес си реших един ел. проблем. Не знам дали е точно от това но след намесата се оправиха нещата.

Преди когато реша да измия предното стъкло чистачките не се пускаха винаги, днес почистих масата на предния капак и още една маса която видях че е проблемна в моторния отсек и този дразнещ за мен проблем се оправи, поне за сега.

Днес не остана време да видя датчика на дифа за който стана дума но през седмицата ще го проверя и него.

Ги май ще се сменя или поне това обмислям, защото не ми харесва как работи. Когато е студена - до 60г. има неприятни детонации и придърпване което се оправя след като затопли изпарителя. Сега няма грижи ама зимата е ад.

п.с Намерих една Е34 с М20Б20 мотор в близост до Икея, човека ще я връща в Надин, ако на някой му трябва нещо му давам телефона на лични да си говори с човека. Аз разграбих за моята доста неща евтино.

П.С2 - Някой може ли да сподели как са линията на десните говорители, никой не спомена дали има оправия тоя проблем

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от penio » 17 Юли 2012, 9:11

Бардолинито не е лошо, недей да го сменяш много пари ще набуташ.
Може да има клеясали газови дюзи, могат да се почистят (не знам точно как). Аз, самия съм доволен от Бардолинито, единствено един, два пъти в годината трябва да се пуска на авт. настройки през лаптопа и е супер.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21

Мнение от AUTOMAX » 19 Юли 2012, 21:48

Никъде не съм казвал с каква ГИ съм, не знам как решихте че е Бардолино, Ловато, БРЦ или няква..

Утре ще сменям бубините с такива от Е36, е малко преправка ще има при захвата но ще пробвам да си оправя прекъсването.

П.С Има ли някой колега с диагностика, че искам да проверя едни неща, а в сервизите няма да ме оставят да си ровя, ще почерпя :oops:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е34 525тдс
Мечтае да кара: NISSAN S13 coupe
Детайли за колата: Изгнил кошник с американски DRL "made by xose",

Мнение от XosetoR » 19 Юли 2012, 22:17

AUTOMAX написа:Преди когато реша да измия предното стъкло чистачките не се пускаха винаги, днес почистих масата на предния капак и още една маса която видях че е проблемна в моторния отсек и този дразнещ за мен проблем се оправи, поне за сега.

Колега чистачките тръгват винаги със закъснение.Тоест ако не задържаш лоста а само го помпиш няма да тръгнат изобщо.Направили са го да не стържат на сухо.
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 20 Юли 2012, 22:20

AUTOMAX написа:Здравейте колеги, карам Е34 от известно време и се чудя на 1-2 неща. Надявам се да ми помогнете с опита който имате.

.

Централното ми създаваше грижи, при заключване с алармата се затварят и после веднага отварят, и се налагаше да я активирам 2 пъти, комфорта си работеше обаче (само на предните е ел.) смених пантите с нови не износени както пише по форума но проблема си остана и сега даже комфорта спря да работи.

:D

М50Б20 91г.

Поздрави и хладен ден :mhihi: :mhihi:

Колега, относно централното с това заключване и отключване -ти видял ли си дали не си за нова машинка на вратата ? Може да е сдала багажа -обикновенно като сдадат багажа и точно така се получава,но трябва да свалиш кората и да замериш с уред на коя от двете идва сигнал като натиснеш за заключването . Значи като заключиш и след това веднага отключва и след това не действа централното ,защото има подаден сигнал за заключена врата, а някоя машинка не работи и не е заключва .Трябва след това с ключа пак да отключиш и като отвориш и след това като затваряш пак като натиснеш с дистанционното пак заключва и се отключва, точно заради този сигнал за незатваряне на врата-т.е. някоя машинка не затваря. Пробвай с ключа като сложиш в ключалката и въртиш коя врата не ти се заключва?
Проблема се отстранява най-добре с нова машинка -25 лв. е Слага се на вратата в същото място където е твоета -има си майстори на тези неща Не се мъчи на вадиш твоята старата и да е отремонтираш-не си струва усилието ,а и е завряна на такова място,че май като са ги слагали първо са сложили машинките и после са правили самите врати ...Поздрави от мен и пиши какво е станало ...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

Предишна

Назад към E34