520и М50Б20 не пали
Модератор: Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: 520и М50Б20 не пали
Само където при този двигател не пали изобщо, ако е дефектирал датчика на разпределителният вал.Ако е на коляновият трудно ,но пали. 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
zvetiko написа:Само където при този двигател не пали изобщо, ако е дефектирал датчика на разпределителният вал.Ако е на коляновият трудно ,но пали.
А, дали не беше обратното, а?

то изобщо за кой двигател става въпрос? така, както го е написал, би трябвало да е без ванос, но знае ли човек?
- ro1988
- Потребител
-
- Кара: некфо комби
- Мечтае да кара: E30 М-арийка :)
Без ванос е колата но все ди мисля че това не е от значение (не ,че знам каква работа върши ваноса)
Sent from my X10i using Tapatalk
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ddddk написа:zvetiko написа:Само където при този двигател не пали изобщо, ако е дефектирал датчика на разпределителният вал.Ако е на коляновият трудно ,но пали.
С тия датчици толкова съм си играл и пробвал различни комбинации,че ако моят двигател не е нещо уникално съм сигурен.

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
zvetiko написа:ddddk написа:zvetiko написа:Само където при този двигател не пали изобщо, ако е дефектирал датчика на разпределителният вал.Ако е на коляновият трудно ,но пали.
С тия датчици толкова съм си играл и пробвал различни комбинации,че ако моят двигател не е нещо уникално съм сигурен.
Тогава значи, моят е уникален

- ro1988
- Потребител
-
Днес го замерих датчика на 1и2 пин е 12.20 , а на 2и3 показва 1 и не променя стойностите ! дали е заминал ? с електроника БОШ е колата
zvetiko написа:ddddk написа:zvetiko написа:Само където при този двигател не пали изобщо, ако е дефектирал датчика на разпределителният вал.Ако е на коляновият трудно ,но пали.
Твойта не е ли със Сименс електроника? Изобщо си нямам идея как стоят нещата със Сименс-а, но при Бош електрониката дори и при откачен датчик на разпределителния вал колата си пали без проблем, ако този на коляновия е изправен. От половин година се упражнявам с тях

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Наистина е скапаният Сименс с датчици на Хол.За мен това е една огромна стъпка назад в сравнение с бобините на Бош,изобщо целият Сименс е боклук-видяхте какво стана с личните карти.
Вече няколко години е мъка с паленето през зимата-става само с дизелов акумулатор,който го зареждам два пъти в месеца и бендикс като консуматив.
На диагностиката всичко е наред,аз съм обърнал всичко,Кольо каза ,че повече нищо не може да направи за мен след като и той обърна двигателя 2-3 пъти.Хайде чао- отивам да събудя квартала. 

Вече няколко години е мъка с паленето през зимата-става само с дизелов акумулатор,който го зареждам два пъти в месеца и бендикс като консуматив.

Сименса (поне последните, които се слагат на е34) не е с датчици на хол. И като за капак дори и единият датчик да липсва (независимо кой) колата пали.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Моята е от последните и е с датчици на Хол и когато датчика на разпределителният вал е изключен не пали(не ,че иначе пали особено
) ,ако го изключа на запалена кола почва едно тракане,докато от този на коляновият вал няма особен смисъл-и с него и без него все тая. 

- ro1988
- Потребител
-
ок Сименс са скапани ,моят е Бош ,а датчика заминал ли е след като му замерих данните малко по нагоре ?! Моля ви дайте да не обръщаме темата на кои електрониката е по добра.
- ro1988
- Потребител
-
Датчика на разпределителния вал и го мери познат който се занимава с токове но не по коли затова питам дали е читав
познатият ще трябва да измери другият датчик, защото на разп. вал няма голямо отношение към проблемът.
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3