От какво освен дискове

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: e34, e36

Мнение от Kristopher » 25 Окт 2005, 11:46

Волана не играе, а купето се тресе. Ходих при майсторите дето си ходя при тях, дигнаха колата и казаха че трябва да се сменят дисковете, пък на мен ми се видя че не са толкова тънки, дебели са около 8 мм.Казаха че са за смяна и толкоз, не казаха че са криви. сега отивам да ми сменят същите хора едни накрайници и ще ви кажа какъв е резултата, казаха че и те са заминали
Изображение
Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна
Изображение

Аватар

Мнение от Kristopher » 25 Окт 2005, 16:15

Смениха ги, земаха ми парите,пак си тропа и тресе при спиране/за тропането не съм писал до сега, но има и такъв проблем/ :evil: :(
Изображение
Изображение

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 25 Окт 2005, 17:45

А може да е просто от гумите-пробвай :!: При мен ефектът беше страшен, след като ги смених :!:(поне за тресенето)
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 25 Окт 2005, 21:14

Абе пич отиди на стенд, да ти прегледат хората предното окачване, да ти балансират гумите, при криви дискове ще играе на спиране!!! :idea:
Не харчи пари за дивотий!!!
Ако са ти много(парите) събери приятели и се на..празнувайте! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 25 Окт 2005, 21:32

Човече,причините може да са няколко:
1 Криви дискове
2 Крива джанта
3 Лоша гума
4 Лоши накладки-При мен това беше проблема.При спиране замазват дисковете и започват да тръпнат.Като сложих каквито трябва проблема изчезна :idea:

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 27 Окт 2005, 12:35

Аз м/у другото сложих дискове-Паджит+накладки и съм много доволен,нито тресе,нито свири
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

Аватар

Мнение от Kristopher » 04 Дек 2005, 20:36

Смених дисковете и накладките и пак тресе по същия начин :shock: .Джантите ги смених със съвсем други,които са идеални :shock: .Има един носач дето ми казаха че е тръгнал но имало още живот в него, но пък когато се спускам по павирана улица или изобщо по дупки с натиснати спирачки,с малка скорост и нещо хлопа.Да не би пък да е от него,не знам как се казва но е дълъг и е извит? Или пък е от задните дискове нещо :shock: .А за хропането на спирачки,май хлопа и когато не съм на спирачки, но но съвсем малко.А и да попитам като смених дисковете и феродото ми се струва че е по-тегава,от какво ли е?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 04 Дек 2005, 23:47

Kristopher написа:Смених дисковете и накладките и пак тресе по същия начин :shock: .Джантите ги смених със съвсем други,които са идеални :shock: .Има един носач дето ми казаха че е тръгнал но имало още живот в него, но пък когато се спускам по павирана улица или изобщо по дупки с натиснати спирачки,с малка скорост и нещо хлопа.Да не би пък да е от него,не знам как се казва но е дълъг и е извит? Или пък е от задните дискове нещо :shock: .А за хропането на спирачки,май хлопа и когато не съм на спирачки, но но съвсем малко.А и да попитам като смених дисковете и феродото ми се струва че е по-тегава,от какво ли е?

наща потропваше като беше заминал единия амортисйор ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Доктор на БМВ науките
Аватар
Кара: 400 коня и едно магаре зад волана

Мнение от Vasilen » 05 Дек 2005, 10:31

plamenppppp написа:опитай следното : някаде на прав участък , изпържи я яко със 150 -200 , и набий 3 или още по добре 2 -ра скорост ако е възможно - рязко и ако е тоя тампон ти се е закъсал - се къса съвсем .

Е това ако го направи и да е била здрава колата вече няма да е, Пламене не давай съвети как да се претрепа некой, ще вземе да те послуша :confused:
May the BMW force be with you!

Аватар

Мнение от Kristopher » 05 Дек 2005, 19:24

Всичките амортесиори са здрави,проверил съм ги
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Kristopher » 02 Яну 2006, 1:20

Значи вече съм сменил предни дискове с ново феродо, накрайници, носачи и пак си тресе по същия начин :shock: .Последния майстор ми каза че предницата е като нова :mhihi: . И ония ден свалиха да ми престъргат задните дискове да видят дали е заради тях. Бая са поотънели и са за смяна, но да пробваме. Сложиха ги и пак тресе по същия начин :shock: .Джантите са си от е34, утре ще ходя да балансират гумите ама въобще не ми се вярва да е от това. :help: :help: :help: :help: :help:.И като не е на скорост тресе, волана и педала не мърдат :help:
Изображение
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Дай инфо!!!

Мнение от ICE » 02 Яну 2006, 2:43

Само при спиране ли ти тресе? Във волана или в педала? Ако я засилиш от 160км/ч и леко натиснеш спирачка, акаво се случва? Има ли разлика дали натискаш спирачката леко или силно? Затихва ли вибрацията с намаляването на скоростта? При набиране (леко и плавно), ако пуснеш волана (на 50 км/ч примерно) и преминеш през тези 80км/ч, та до 100-110км/ч, вибрация има ли? И досега не си написал дали джантите ти са оригинални (на БМВ)!!!
Дай малко повече инфо?
Виж също така тази >> ТЕМА << ;) Вярвам, че ще намериш доста интересно инфо

Аватар

Мнение от Kristopher » 02 Яну 2006, 14:31

Джантите са си оригинални, тресе само при спиране и тресе само купето.При намаляване на скоростта намалява и тресенето. Мисля че съм написал всичко, все пак прочетете и какво съм написал и в по-горните постове.
Изображение
Изображение

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 02 Яну 2006, 14:43

Възможно е да е от тампон на носач, който не се вижда че е тръгнал да се къса, с е просто напукан. И моята беше като нова отпред, но все нещо ми чукаше от ляво... Чак след 3 огледа (първият и третият извършени в ДаруКар) намериха такъв "тръгнал" тампон на преден ляв крив носач!
;) ЗАтова като пишеш че предницата ти е като, напиши защо смяташ така:
1. Защото е много стегната
2. Защото си сменил всичко?
Така че дай нещо по-детайлно...
ПП. Четох ти всички постове, но те не носят много инфо...

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 02 Яну 2006, 16:28

Kristopher написа:Джантите са си оригинални, тресе само при спиране и тресе само купето.При намаляване на скоростта намалява и тресенето. Мисля че съм написал всичко, все пак прочетете и какво съм написал и в по-горните постове.

Гумите смени ли?Те са много вероятна причина.Моята Е34-ка тресеше
така,но като смених гумите се оправи.

ПредишнаСледваща

Назад към E34