Смяна на генерация,от М50Б20 на М50Б25.
Модератор: Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Смяна на генерация,от М50Б20 на М50Б25.
methanol написа:Колега не те познавам лично но виждам че си фен и искам да ти да съвет, има други неща преди чипа които можеш да направиш за да съживиш 20-ката преди да я чипнешЗамисли се за всмукателен вал на изпускателя, лек маховик от м20 или пък дори строук на б23.
Братле,аз мисля и за смяна на мотора,но не виждам смисъл в тази инвестиция,защото не търся високи скорости.Ако колата е на газ,няма ли да окаже някакво негативно влияние,замяната на изпускателния вал със смукателен,ще има ли нужда от някакви други настройки,както казах,не очаквам чудеса.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
При смяна на вала ще трябва да се настрои (чипне) с новия вал. Ако си с нормална газова (изпарител) и караш на бензин колкото за профилактика не виждам смисъл от чипа, а ако е така по добре инвестирай в лек маховик отколкото в чип. Ефекта ще е по голям 
Edit: за негативно влияние от смяната на вала и газова уредба нямам представа

Edit: за негативно влияние от смяната на вала и газова уредба нямам представа

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Чувал съм,че от лекия маховик,губиш във високите обороти,има ли нещо такова?
- methanol
- Бобо Дебелия
-
Има теория че се губи въртящ момент във високите, не съм сигурен точно каква е загубата, но от опит знам че ефект има и то голям. 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
methanol написа:Има теория че се губи въртящ момент във високите, не съм сигурен точно каква е загубата, но от опит знам че ефект има и то голям.
Точно за това питам,но си мисля,че ако има загуби,те ще са при 4500об на горе,но ефекта при старта в ниските,ще е голям.
И,ако ще се слага лек,то трябва да е 6.3кг при 8.5 ще има ли някакъв ефект,от цялата процедура.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
Именно, а не променяш нищо в горивната камера или запалителната система и мотора си пее на газ
Дори и с 8.5 има ефект и можеш да вземеш 2-ра ръка маховик комплект със съединител под 100лв 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
methanol написа:Именно, а не променяш нищо в горивната камера или запалителната система и мотора си пее на газ
Ако се сложи маховик 8.5кг, ще има ли ефект от цялата работа,или труда не си заслужава резултата.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
Едитнах горното мнение след като видях че и ти си го едитнал 

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
methanol написа:Едитнах горното мнение след като видях че и ти си го едитнал
Мерси за информацията.
За сега следващата стъпка е шпер.
П.С Пак ми влезе муха в главата,то не,че има нещо друго там

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Колега,
Чета тука от известно време какви фитили ти набутват... И реших да споделя мнение.
Та, тая умряла двайска, ако и сложиш леко мандало ще приключи съвсем.
Ти както си от Стара Загора и лятото като решиш да ходиш на море и трябва да ти кажа, че по така известния маршрут Стара Загора - Карнобат като натигнеш камион, не 3-та ами 2-ра скорост няма да ти стига дда се наемеш и да дръпнеш на камиона.
Просто този мотор няма вътък за лек маховик.
Кирия от лекия маховик ще имаш, ако си светофарен рацер, обаче точно Е34 е последното купе за този вид гонки със скомните си 1500 кг.
Та така. Не искам да влизам в спор с колегата дето те агитира, технически грамотен си сам ще си притеглиш плюсовете и минусите.
Поздрави,
Д
Чета тука от известно време какви фитили ти набутват... И реших да споделя мнение.
Ти както си от Стара Загора и лятото като решиш да ходиш на море и трябва да ти кажа, че по така известния маршрут Стара Загора - Карнобат като натигнеш камион, не 3-та ами 2-ра скорост няма да ти стига дда се наемеш и да дръпнеш на камиона.
Кирия от лекия маховик ще имаш, ако си светофарен рацер, обаче точно Е34 е последното купе за този вид гонки със скомните си 1500 кг.
Та така. Не искам да влизам в спор с колегата дето те агитира, технически грамотен си сам ще си притеглиш плюсовете и минусите.
Поздрави,
Д

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
В това което казваш спор няма,затова искам да претегля +/- на цялата тази интервенция,искам по добра динамика в ниските,точно където куца 20ката.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
Не искам да влизам в спорове, всеки си има мнение, аз изразих своето 

- absolutlover
-
-
здравейте и аз от известно време чета темата и за да не създавам нова исках да попитам колегите виждам че са компетентни.та въпроса ми е карам е36 320 ванус и искам да попитам колегите дали тези неща които казаха на колегата биха помогнали за вървежа и на моята кола.иска ми се да и сложа чип,но всички ми казват че няма смисал без да съм направил някакви промени по генерация и така нататак.също така исках да попитам дали всички е 36 са с такав еку компютър защото и това чета че чип тунинг имал смисал само при такъв компютър.благодаря на всички предварително и моля да ме извините за невежеството относно техническата част на автомобила

- methanol
- Бобо Дебелия
-
absolutlover написа:здравейте и аз от известно време чета темата и за да не създавам нова исках да попитам колегите виждам че са компетентни.та въпроса ми е карам е36 320 ванус и искам да попитам колегите дали тези неща които казаха на колегата биха помогнали за вървежа и на моята кола.иска ми се да и сложа чип,но всички ми казват че няма смисал без да съм направил някакви промени по генерация и така нататак.също така исках да попитам дали всички е 36 са с такав еку компютър защото и това чета че чип тунинг имал смисал само при такъв компютър.благодаря на всички предварително и моля да ме извините за невежеството относно техническата част на автомобила![]()
Същото се отнася и за вас

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Точно така ,на сьщото мнение сьм.Може да сьм в малко по друга свера ,но не един мотор ми е минал през рьцете.С лек маховик ще се отнеме и малкото вьртяш момент на 20-ката ,които тьи или иначе все не и достига.Вярно че ще е по пьргава в ниските но само това.Виж Б25 е друга бира ,мотор за които има смисьл да се рови.Чип Колектор ,вал в Б25 ,знае всички как се озверява .ddddk написа:Колега,
Поздрави,
Д
Лично мнение ,и не задьлжително,няма да си направя труда да сваля кутията заради 2 кила по лек маховик и 20-30 Нютона надолу
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3