Амортисьорчета за капак

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Bayerische Motoren Werke
Мечтае да кара: безплатно!

Re: Амортисьорчета за капак

Мнение от MaxMeyer » 23 Окт 2010, 11:42

Пичове Лади ли караме или на там сме тръгнали :?: :mhihi: Стига с тия мебели няма да обзавеждаме апартамент. :mrgreen: Така , ето доста добър и евтин(18лв) вариант.За предишната ми кола съм взимал и бях доволен доста време.Мисля че са турски амортисьорчета но са супер силни и ми служиха повече от година след което продадох колата (Рено 25 хечбек) с МНОГО тежък багажник.След монтажа огромния багажник на Реното се изтрелваше нагоре и даже се налагаше да придържам капака с ръка да не повреди пантите :mhihi: :mhihi:
Ето и линкове за Е34
400 нютона http://emk-33.com/shop/product_info.php ... cts_id=437
410 нютона http://emk-33.com/shop/product_info.php ... cts_id=426
480 нютона http://emk-33.com/shop/product_info.php ... cts_id=425
за Е32
440 нютона http://emk-33.com/shop/product_info.php ... cts_id=436
Остава само да видите кой модел точно е за вашата баварка :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 23 Окт 2010, 12:20

MaxMeyer написа:

Предлагаш същия продукт(натиск,дължина и ход),но по скъп и турски,така ли ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 23 Окт 2010, 13:30

Не знам какъв е продукта от магазин за мебели.Може би е предназначен за мебели.Аз продукти не предлагам защото не ги продавам аз.Дадох линкове за амортисьори предназначени за автомобили BMW e34 от магазин за автомобилни части които съм ползвал дълго време и съм бил доволен. :yes: :idea: Всеки си преценява какво да слага в колата си,аз просто исках да помогна. :yes: Ако става на въпрос има и коли с теракот на пода а не стелки http://il.youtube.com/watch?v=lUb6nInnJ ... re=related както казах всеки си преценява. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 23 Окт 2010, 18:17

функцията е същата ,устройството е същото ,ефекта е същия , размера е 1 към 1, само цената е различна .
Всеки да си решава .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kosa4a » 23 Окт 2010, 19:26

е така де,ама да беше си взел поне оригинално и тогава да обижда на "лададжия" :mhihi: ,ама той не.нищо лично ,колега :bchug: въпреки че на мен изобщо няма да ми е обидно за 5лв да ми съска жабката като я отварям :Р .аз ще потърся по мебелните.някой ако се знае такъв магазин да свирка..
лека

старши ентусиаст
Аватар

Re: Амолтисьорчета за капак

Мнение от vladobate » 23 Окт 2010, 23:34

ddddk написа:
klintan66 написа:Колеги ,в първия магазин за мебелен обков в който влязох имаше точно това което ми трябва .

Същия размер с различни нютони - 450 ,750 и 1000
С едно оригинално +750 се отваря като пружина но по трудно се затваря .
С едно оригинално + 450 седи на кантар почти .... и заспа .

1 бр - 5лв .

Колега,

Може ли да дадеш модел или магазина или марка или размери за да не ходя с моето, защото както написах по-горе то е доста очевАдно надписано.

Поздрави,
Д

Ето http://kolosbg.com/products.php?categor ... ategory=86 :yes: Иначе има и такива дето пише Ferari на тях даже един клиент приятелите му като видяли и те поискали щот видиш ли FERRARI правели амортисьорчета за мебели :kuku: . :mhihi: А те тея също са турски ама досега от сложени поне 200бр. около4-5 са изпуснали пък и цената , ако стават слагайте ( лично мнение ).

ентусиаст
Аватар

Мнение от MaxMeyer » 24 Окт 2010, 9:31

Аз да попитам жабката на Е34 има ли възможност за амортисьор като Е39?И ако има какъв е размера?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Окт 2010, 1:10

Съжалявам че пак тея мебели ама вижте тук http://kolosbg.com/products.php?categor ... tegory=158 , третия артикул горе първия ред надясно е за падащи ( може и жабки ) :yes: Ама трябва да е понатоварена жабката че най малкия беше мисля 40 нютона което прави около 4кг. жабка иначе много бавно и мъчително ще се отваря .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 26 Окт 2010, 21:23

днес след като за пореден път капака ми падна на главата реших и аз да сменя тези амортесиорчета. Отидох до ЕМ комплект 33 и си купих 2 броя от 18 лева 410N. Оказа се обаче, че новите са с около 5 мм по дълги и багажника въобще не може да се затвори. Момчетата от магазина предложиха някакви от по 25 лева бройката които би трябвало да станат. Оказа се обаче че и те са с 5 мм по дълги.

След като зверски се изнервих се сетих че запазих от единия от донорите читави оригинални амортесиорчета и сега вече багажника няма шанс да ми падне на главата :)

Та с две думи тези от 18 лева не стават - проверено е
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 26 Окт 2010, 21:59

Аз си купих от 14 лв брой за преден капак и днес ги смених - "изстрелва" се като мряна ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 05 Ное 2010, 13:43

Свалих си мойте да ги сменя, ама ... няма по магазините за мебели във Варна. Някой колега да каже ако знае.

Потребител
Аватар
Кара: e34 525 tds '94 Touring

Мнение от renault » 16 Ное 2010, 20:10

Преди няколко дена и аз си взех нови да ги сменя ,но в магазаина нямаха 2 еднакви :conf: и ми дадоха 1 оптимал и 1 магнети марели.
Сложих ги ,обаче магенти-то е по-дебел и малко по-дълъг и криви капака като е затворен (разминават се фугите).Сега го върнах този и чакам да докарат друг оптимал... (по 20лв са)

Така че търсете еднакви и да са точен размер.380 нютона са напълно достатъчни ,инъче се затваря трудно капака.Сега съм с един и държи стабилно ,не ме е страх ,че ще ми падне на главата :)

П.п. търсих и в мебелни магазини колко щеш ,йок... нямаха с толкова нютони (макс-а беше 120)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Ное 2010, 18:48

Вече пратих на колега 2 броя по 5 лв ...
не ми пречи ако някой друг иска да взема и за него .

В интерес на истината на една друга е34 се наложи да се пипне на шмиргел 3-4 мм .
На моята нямаше нужда .
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 17 Ное 2010, 19:13

klintan66 написа:Вече пратих на колега 2 броя по 5 лв ...
не ми пречи ако някой друг иска да взема и за него .

В интерес на истината на една друга е34 се наложи да се пипне на шмиргел 3-4 мм .
На моята нямаше нужда .

Капака стои перфектно :yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 18 Ное 2010, 14:00

:OT: Извинявам се, Аз търся подобни хамартисьори за десния шкаф, на горното ниво на кухненския бокс в нас :roll: :mhihi: :bgflag: :type:

ПредишнаСледваща

Назад към E34