Към колегите с оригинална аларма
Модератор: Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Към колегите с оригинална аларма
Ако говорите за това дистанционно, алармата може да се програмира така, че да го приеме. Мисля, че няма да е проблем и да се въведат повече от едно дистанционно... ако не се лъжа могат 4.
Това обаче не е оригинална БМВ аларма, а е италианска - Serpi Star.

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
мне друго е дистанционното с едно копче и си остана така, когато иска бачка.
- dvpmb
- Потребител
-
- Кара: E 34
- Мечтае да кара: 850 li
Здравейте колеги,
Изчетох доста във форума относно "оригиналните" аларми. Моята е италянска с бутон на ключа като на колегата Бобеца111. Проблема и беше същия като неговия и от яд я премахнах. Докато възстановявах инсталацията в оригинален вид забелязах,че този който я е поставял е бил такъв некадърник, че ......................
Имаше връзки от типа руска спойка и други. даже двата кабела към комфорт модула бяха само вкарани в куплунга без пинове. Напълно е възможно да има връзка която да е окислена или някоя с лош контакт. Алармата като модел е Serpistar GR40M2.Мислил съм си да я възстановя, но лошото е че не записах кой кабел къде е и за какво отговаря
Ако някой има някаква схема моля за помощ защото в нета нищо не открих.
Изчетох доста във форума относно "оригиналните" аларми. Моята е италянска с бутон на ключа като на колегата Бобеца111. Проблема и беше същия като неговия и от яд я премахнах. Докато възстановявах инсталацията в оригинален вид забелязах,че този който я е поставял е бил такъв некадърник, че ......................

- dvpmb
- Потребител
-
Ето и снимки на ключа и алармата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dvpmb
- Потребител
-
Никой ли не си е "играл" с такава аларма?!?
- A.Stoyanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 Class II
- Мечтае да кара: Limited Edition
- Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..
Изкопах малко стара тема но...аз съм със същия ключ като на 2мата колеги по горе(този с кръгчето БМВ),но не работи,може батерията да е изтощена и да иска смяна,но на самата аларма в коша на мотора,има две полужения Он-Оф които се обръщат с ключ,моето е обърнато на изключено и колата дойде без малко ключе за самата аларма,има ли оправия и мога ли да включа алармата или не?
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
колега, тя алармата е включена само звука е спрян на офф, аз имам ключе ама не знам дали е универсално. трябва да пробвам да сменя батерията, обаче се съмнявам да е от това.
- rottweiler
- ентусиаст
-
- Кара: шлеп
И така да си довърша старата тема за алармата с надеждата за хепи енд. Като целта ми е само и единствено да си я отключвам и заключвам с дистанционното, че не ми се оперира всеки път с ключа. С малко ровене из ибей и реалоем и сравняване на парт номера излезе че като за моята аларма се е използвало това дистанционно
. Намерих си от един колега. Но не знам дали може да се обучи за моя кош. Навсякъде по линкове и мануал-и за обучаване е показано само голямото дистанционно с ключа. Ударете едно рамо, че не знам какво да правя. Благодаря предварително!

- \MITETO\ DSB
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 525ТДС
- Мечтае да кара: Е 38 Дизел
- Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee
Postman написа:Ако говорите за това дистанционно, алармата може да се програмира така, че да го приеме. Мисля, че няма да е проблем и да се въведат повече от едно дистанционно... ако не се лъжа могат 4.
Това е баш като моето Значи може да се направи друго дистанционно и къде?

rottweiler написа:... С малко ровене из ибей и реалоем и сравняване на парт номера излезе че като за моята аларма се е използвало това дистанционно. Намерих си от един колега. Но не знам дали може да се обучи за моя кош. ...
Tова дистанционно управлява аларма която е с отделен модул за кодировката, т.е. може да се поръча модула (който е на слот на горния капак на алармата и се сменя без да се разглпбява алармата и без дори да се разкача от кабелите) заедно с 2 дистанционни. Освен това се предлагат и нови кутии за дистанционното като резервна част (не гледай, че на схемата дистанционното е с 2 бутона).
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0#p1924105
Самото дистанционно не може да се кодира към друг модул.
- rottweiler
- ентусиаст
-
Значи забравям за тия дистанционни. Интересно ми е тоя модул за кодировка и самата аларма къде се намират. Че неведнъж съм ровил в купето и такава кутийка като от аларма не съм откривал никъде. Частите от алармата който съм видял са:

и номер 10 от тази схема:
само тези съм срещал из купето.
иначе това дистанционно за което съм писал в предния си пост по парт номер излиза, че се е използвало в е34 малките бензинки и тдс, а по-голямото със сгъваемия ключ при големите бензинки. Но явно съм се заблудил. Кажете според тия от снимките кое дистанционно би работило с моята кола?
PS: според тази снимка големия СИМЕНС модул е в кутията под при другите модули под седалката, а при мен е изнесен на една стойка зад капака на акумулатора - вижда се на горните снимки.
така ли трябва да е? И още нещо - на снимката на е32ката от ляво на алармения модул има един правоъгълен. Той част от алармата ли е?

и номер 10 от тази схема:

само тези съм срещал из купето.

PS: според тази снимка големия СИМЕНС модул е в кутията под при другите модули под седалката, а при мен е изнесен на една стойка зад капака на акумулатора - вижда се на горните снимки.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Тоя модул го премести при другите модули - има начин и няма да е сложно.
Той е за дистанционното, дали имаш аларма - вероятно имаш но трябва да погледнеш в пространството м-у стойката за модулите и ламарината.
Освен това тази тема е обсъждана и аз лично съм писал къде стои модула за алармата поне 3 пъти до тук.
Успех в търсенето
Той е за дистанционното, дали имаш аларма - вероятно имаш но трябва да погледнеш в пространството м-у стойката за модулите и ламарината.
Освен това тази тема е обсъждана и аз лично съм писал къде стои модула за алармата поне 3 пъти до тук.
Успех в търсенето

- rottweiler
- ентусиаст
-
аларма има - чувал съм я, виждал съм я да църка и мига. питанката ми е с кое дистанционно ще сработи системата, щото в реалеом-а ми излиза онуи малкото дистанционно с 1то копче, а тоя сименс за дистанционното навсякъде по мануали и ретрофитове го показват заедно с дистанционно като твоето. Иначе търсачката съм я изринал с думата "аларма" - 36 страници изчетох, то и благодарение на това не ги взех директно тия дистанционни, а първо попитах(в една стара тема колегата ТСБ–БГ, обяснява че за поръчка на кодировка и че не може да се кодира малкото дистанц.) И твоята тема за алармата съм я изчел. Генерално въпроса ми се свежда до това кое дистанционно е за тая аларма? Стана ми ясно вече че малкото го отписвам като вариант с тия поръчки. А това с изкачащия ключ би ли могло да се обучи за моята кола?(колкото и невъзможно да е откриването му)

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
rottweiler написа:Генерално въпроса ми се свежда до това кое дистанционно е за тая аларма? Стана ми ясно вече че малкото го отписвам като вариант с тия поръчки. А това с изкачащия ключ би ли могло да се обучи за моята кола?(колкото и невъзможно да е откриването му)
Tакова като моето си купуваш (с ключа който изкача), обучаваш и пееш, и на повече от 6м разстояние не работи

Ако нещо не се получава, ми звъниш пишеш и тн и помагам, но би трябвало да сработи отма

- rottweiler
- ентусиаст
-

За сега варианта с ново е на заден план, че кеша е кът, но автоморгите в района ще бъдат обходени до една.

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3