Към колегите с оригинална аларма

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Към колегите с оригинална аларма

Мнение от Postman » 28 Окт 2010, 8:40

Ако говорите за това дистанционно, алармата може да се програмира така, че да го приеме. Мисля, че няма да е проблем и да се въведат повече от едно дистанционно... ако не се лъжа могат 4.
Това обаче не е оригинална БМВ аларма, а е италианска - Serpi Star.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 05 Ное 2010, 12:46

мне друго е дистанционното с едно копче и си остана така, когато иска бачка.

Потребител
Аватар
Кара: E 34
Мечтае да кара: 850 li

Мнение от dvpmb » 20 Ное 2010, 13:50

Здравейте колеги,
Изчетох доста във форума относно "оригиналните" аларми. Моята е италянска с бутон на ключа като на колегата Бобеца111. Проблема и беше същия като неговия и от яд я премахнах. Докато възстановявах инсталацията в оригинален вид забелязах,че този който я е поставял е бил такъв некадърник, че ...................... :banghead: Имаше връзки от типа руска спойка и други. даже двата кабела към комфорт модула бяха само вкарани в куплунга без пинове. Напълно е възможно да има връзка която да е окислена или някоя с лош контакт. Алармата като модел е Serpistar GR40M2.Мислил съм си да я възстановя, но лошото е че не записах кой кабел къде е и за какво отговаря :dummy: Ако някой има някаква схема моля за помощ защото в нета нищо не открих.

Потребител
Аватар

Мнение от dvpmb » 20 Ное 2010, 13:56

Ето и снимки на ключа и алармата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от dvpmb » 27 Ное 2010, 16:18

Никой ли не си е "играл" с такава аларма?!?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Class II
Мечтае да кара: Limited Edition
Детайли за колата: 209 255 481 704...style 24,sparco,eibach,bilstein,supersprint etc..

Мнение от A.Stoyanov » 02 Яну 2011, 1:34

Изкопах малко стара тема но...аз съм със същия ключ като на 2мата колеги по горе(този с кръгчето БМВ),но не работи,може батерията да е изтощена и да иска смяна,но на самата аларма в коша на мотора,има две полужения Он-Оф които се обръщат с ключ,моето е обърнато на изключено и колата дойде без малко ключе за самата аларма,има ли оправия и мога ли да включа алармата или не?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 07 Яну 2011, 20:14

колега, тя алармата е включена само звука е спрян на офф, аз имам ключе ама не знам дали е универсално. трябва да пробвам да сменя батерията, обаче се съмнявам да е от това.

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 03 Юли 2011, 0:27

И така да си довърша старата тема за алармата с надеждата за хепи енд. Като целта ми е само и единствено да си я отключвам и заключвам с дистанционното, че не ми се оперира всеки път с ключа. С малко ровене из ибей и реалоем и сравняване на парт номера излезе че като за моята аларма се е използвало това дистанционно Изображение. Намерих си от един колега. Но не знам дали може да се обучи за моя кош. Навсякъде по линкове и мануал-и за обучаване е показано само голямото дистанционно с ключа. Ударете едно рамо, че не знам какво да правя. Благодаря предварително!
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 03 Юли 2011, 6:42

Postman написа:Ако говорите за това дистанционно, алармата може да се програмира така, че да го приеме. Мисля, че няма да е проблем и да се въведат повече от едно дистанционно... ако не се лъжа могат 4.
Това обаче не е оригинална БМВ аларма, а е италианска - Serpi Star.
Изображение

Това е баш като моето Значи може да се направи друго дистанционно и къде?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 03 Юли 2011, 7:16

rottweiler написа:... С малко ровене из ибей и реалоем и сравняване на парт номера излезе че като за моята аларма се е използвало това дистанционно Изображение. Намерих си от един колега. Но не знам дали може да се обучи за моя кош. ...

Tова дистанционно управлява аларма която е с отделен модул за кодировката, т.е. може да се поръча модула (който е на слот на горния капак на алармата и се сменя без да се разглпбява алармата и без дори да се разкача от кабелите) заедно с 2 дистанционни. Освен това се предлагат и нови кутии за дистанционното като резервна част (не гледай, че на схемата дистанционното е с 2 бутона).

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0#p1924105

Самото дистанционно не може да се кодира към друг модул.

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 03 Юли 2011, 15:08

Значи забравям за тия дистанционни. Интересно ми е тоя модул за кодировка и самата аларма къде се намират. Че неведнъж съм ровил в купето и такава кутийка като от аларма не съм откривал никъде. Частите от алармата който съм видял са:
Изображение Изображение
Изображение Изображение
и номер 10 от тази схема: Изображение

само тези съм срещал из купето. :help: иначе това дистанционно за което съм писал в предния си пост по парт номер излиза, че се е използвало в е34 малките бензинки и тдс, а по-голямото със сгъваемия ключ при големите бензинки. Но явно съм се заблудил. Кажете според тия от снимките кое дистанционно би работило с моята кола?

PS: според тази снимка големия СИМЕНС модул е в кутията под при другите модули под седалката, а при мен е изнесен на една стойка зад капака на акумулатора - вижда се на горните снимки. :help: така ли трябва да е? И още нещо - на снимката на е32ката от ляво на алармения модул има един правоъгълен. Той част от алармата ли е?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юли 2011, 18:45

Тоя модул го премести при другите модули - има начин и няма да е сложно.
Той е за дистанционното, дали имаш аларма - вероятно имаш но трябва да погледнеш в пространството м-у стойката за модулите и ламарината.
Освен това тази тема е обсъждана и аз лично съм писал къде стои модула за алармата поне 3 пъти до тук.
Успех в търсенето :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 03 Юли 2011, 19:08

аларма има - чувал съм я, виждал съм я да църка и мига. питанката ми е с кое дистанционно ще сработи системата, щото в реалеом-а ми излиза онуи малкото дистанционно с 1то копче, а тоя сименс за дистанционното навсякъде по мануали и ретрофитове го показват заедно с дистанционно като твоето. Иначе търсачката съм я изринал с думата "аларма" - 36 страници изчетох, то и благодарение на това не ги взех директно тия дистанционни, а първо попитах(в една стара тема колегата ТСБ–БГ, обяснява че за поръчка на кодировка и че не може да се кодира малкото дистанц.) И твоята тема за алармата съм я изчел. Генерално въпроса ми се свежда до това кое дистанционно е за тая аларма? Стана ми ясно вече че малкото го отписвам като вариант с тия поръчки. А това с изкачащия ключ би ли могло да се обучи за моята кола?(колкото и невъзможно да е откриването му)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 04 Юли 2011, 1:14

rottweiler написа:Генерално въпроса ми се свежда до това кое дистанционно е за тая аларма? Стана ми ясно вече че малкото го отписвам като вариант с тия поръчки. А това с изкачащия ключ би ли могло да се обучи за моята кола?(колкото и невъзможно да е откриването му)

Tакова като моето си купуваш (с ключа който изкача), обучаваш и пееш, и на повече от 6м разстояние не работи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ако нещо не се получава, ми звъниш пишеш и тн и помагам, но би трябвало да сработи отма :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от rottweiler » 04 Юли 2011, 14:52

:bowdown:
За сега варианта с ново е на заден план, че кеша е кът, но автоморгите в района ще бъдат обходени до една.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34