Монтиране на система за измиване на фаровете.
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Монтиране на система за измиване на фаровете.
Основният разход е за цялата система/казанче,помпи,маркучи,клапани,дюзи,целият ключ за чистачките/-аз дадох 180лв. предлагаха ми я и на по-ниска цена, но си останаха само с предложението.
Другото е кабели, релета и изолирбанд.Но визията на колата се променя,а поне за мен като се има предвид ,че карам доста по кофти пътища ползата е голяма и е свързана със сигурноста ми ,а това е безценно. 

много бе....100 € върви оригиналната система барабар с бронята. ма к'во да се прави.
- BULL3T
- ентусиаст
-
- Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
- Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
@2bar написа:много бе....100 € върви оригиналната система барабар с бронята. ма к'во да се прави.
Почти си прав:голямата помпа е 117лв, всяка дюза по 142,казанчетата изобщо ги няма,ключ за чистачките с допълнително положение бутон е още 140,с маркучите и клапан-регулаторите отиваме към 600.Бронята не я слагам

Е и да допълня-системата е нещо рядко срещано,обикновено я има на М5,но там не продават дюзите защото ще останат дупки на бронята,за която знаете колко се иска.Освен това казанчето на М5 е доста грозно.А да намериш втора ръка ключ за чистачките на комби с положение за интензивно измиване ми се струваше почти невъзможно.

говорим за втора ръка неща...и само си говорим. от доста време се каня и аз да слагам, но хем ме мързи, хем не виждам голям смисъл.
аз си мислех, че в германия цената е малко надута (както съм писал около 100€ повечето пъти бараб с бронята), защото едно от изискванията за ксенон е да има и устройство за миене на фаровете. Ама като чета, колко ти е излезнало всичко започвам да си мисля, че май тук е доста по - евтино да имаш и подърждаш сам едно е34.
мотора си го лъснал обаче....
почти като моя
аз си мислех, че в германия цената е малко надута (както съм писал около 100€ повечето пъти бараб с бронята), защото едно от изискванията за ксенон е да има и устройство за миене на фаровете. Ама като чета, колко ти е излезнало всичко започвам да си мисля, че май тук е доста по - евтино да имаш и подърждаш сам едно е34.
мотора си го лъснал обаче....

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
@2bar написа:говорим за втора ръка неща...и само си говорим. от доста време се каня и аз да слагам, но хем ме мързи, хем не виждам голям смисъл.
мотора си го лъснал обаче....почти като моя
Е кажи ,че става въпрос за Германия -там нещата са различни,тия коли ,които тук ги продават на части там струват 300-400€ целите,на тая цена гледах едно ix с интересни екстри.

А смисъла е доста голям-по нашите мръсни пътища през есента и зимата светлините изчезват понякога за 10-на минути.
Адаш ,я кажи можеш ли да ми намериш един темпомат-ще измислим начин аз да ти преведа парите ,а ти изпратиш системата.

абе, баш за 400€ не съм виждал. около 600 - 700 € върви е34 с 2,5 литра мотор и много ръжда и проблем с предницата и/или мотора - разбирай не е взело TÜV и като са им нахвърляли в BMW, колко ще струва всичко за да може да вземе колата TÜV или започват на части да продават, ако има доста екстри или цялата.
имаш л.с.
имаш л.с.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
@2bar написа:абе, баш за 400€ не съм виждал. около 600 - 700 € върви е34 с 2,5 литра мотор и много ръжда и проблем с предницата и/или мотора - разбирай не е взело TÜV и като са им нахвърляли в BMW, колко ще струва всичко за да може да вземе колата TÜV или започват на части да продават, ако има доста екстри или цялата.
имаш л.с.
Тази струваше 400 миналата седмица-имам го разпечатано.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=129099401&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=20&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuels=PETROL&minFirstRegistrationDate=1992-01-01&maxFirstRegistrationDate=1996-12-31&maxPrice=3001&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=ru&pageNumber=1
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2