тресене 80 - 110 ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i

Re: тресене 80 - 110 ?

Мнение от Shishmanov » 05 Апр 2010, 10:27

Да колега точно за това каре става въпрос.
Сега поразпитах баща ми - карето е струвало 55 лева, марка SWAG.
Понеже го сменяхме двамата карето това което си спомням - видимо карето имаше напуквания по гумата около металните втулки където минават болтовете, но това става видимо едва след като се демонтира.
Баща ми каза също да си провериш вътрешния(големия) тампон на носачите, тъй като на неговата кола по-късно пак се е появило подобно тресене и е било от тампона на левия носач. Видимо е бил сцепен.
Успех!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е55

Мнение от ZLATEN » 05 Апр 2010, 10:36

Shishmanov написа:Да колега точно за това каре става въпрос.
Сега поразпитах баща ми - карето е струвало 55 лева, марка SWAG.
Понеже го сменяхме двамата карето това което си спомням - видимо карето имаше напуквания по гумата около металните втулки където минават болтовете, но това става видимо едва след като се демонтира.
Баща ми каза също да си провериш вътрешния(големия) тампон на носачите, тъй като на неговата кола по-късно пак се е появило подобно тресене и е било от тампона на левия носач. Видимо е бил сцепен.
Успех!

:yes:
Има си тяга 740i -> http://www.youtube.com/watch?v=Nt_ZPIrCdEg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 05 Апр 2010, 11:32

Преди време с подобно тресене и хиляди майсотори и като се почна , почти всичко по ходовата част от пред,нови гуми,после нови джанти от пред,висящ лагер и след всяка смяна става още по-зле,накрая в една невзрачна гумаджийница,ми свалиха задните гуми и видяха ,че в едната имало скъсани нишки,гумата се тресяла от зад,от там предавала от пред и колкото повече съм обирал луфтовете ,естественно толкова повече ще тресе.
Колега ако са тампони на носачи ще тресе при спиране.Като сте слагали новият кардан е трябвало да го бележите,висящият лагер сигурно сте видели как му е гумата,но все пак

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 05 Апр 2010, 11:42

zvetiko написа:Преди време с подобно тресене и хиляди майсотори и като се почна , почти всичко по ходовата част от пред,нови гуми,после нови джанти от пред,висящ лагер и след всяка смяна става още по-зле,накрая в една невзрачна гумаджийница,ми свалиха задните гуми и видяха ,че в едната имало скъсани нишки,гумата се тресяла от зад,от там предавала от пред и колкото повече съм обирал луфтовете ,естественно толкова повече ще тресе.
Колега ако са тампони на носачи ще тресе при спиране.Като сте слагали новият кардан е трябвало да го бележите,висящият лагер сигурно сте видели как му е гумата,но все пак

гумите ги изключвам, защото проблема го има с зимни 15ки и с 17ки летни. Проблема е
в диапазона 80 - 110, няма общо с спирането. Аз знам че когато тресе 80 - 100 са
задни гуми, но гумите в случая нямат отношение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Апр 2010, 19:06

100% ли си сигурен, че са ти прави джантите и нямаш крива гума или не балансирана джанта? Не за друго, но 17 цоловите джанти с гуми и 15 цоловите джанти и гуми са една големина (т.е. диаметъра на гума с джанта е еднакъв). Демек ако е имало леко крива джанта е тресяло малко. Малко по крива джанта/и тресе повече. Обикновено от гуми и джанти тресе в този диапазон 80-110 км/ч. До другата седмица ако не решиш проблема ще те водя до гумаджията в Казичене да ги погледне той гумите и джантите ти. Ако обаче открие крива джанта или гума оставаш без странични огледала :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 05 Апр 2010, 20:46

Zubcho написа:100% ли си сигурен, че са ти прави джантите и нямаш крива гума или не балансирана джанта? Не за друго, но 17 цоловите джанти с гуми и 15 цоловите джанти и гуми са една големина (т.е. диаметъра на гума с джанта е еднакъв). Демек ако е имало леко крива джанта е тресяло малко. Малко по крива джанта/и тресе повече. Обикновено от гуми и джанти тресе в този диапазон 80-110 км/ч. До другата седмица ако не решиш проблема ще те водя до гумаджията в Казичене да ги погледне той гумите и джантите ти. Ако обаче открие крива джанта или гума оставаш без странични огледала :mhihi:

не съм 100% сигурен, но проблема да е от гума/джанта при положение че и с двата комплекта го
има проблема вероятността е 10%. Този гумаджия в казичене го знам :yes: и ще го посетя в най - скоро
време. Диапазона на тресене е 95 - 110 км направих още тестове днес, тогава се усеща, а то си тресе през цялото време.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Апр 2010, 21:12

И на Saso така му тресеше от криви гуми ;) Между 85 и 120. Посети го гумаджията и преслушайте джантите и гумите. Така 100% ще ги отметнеш тях и ще тръгнеш към разни карета.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от sniper74 » 05 Апр 2010, 23:29

щом казваш че не тресе като натискаш спирачките то абсолютно е сигрно че е шарнир :yes:
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 06 Апр 2010, 7:31

sniper74 написа:щом казваш че не тресе като натискаш спирачките то абсолютно е сигрно че е шарнир :yes:

не спира да тресе като натина спирачката а не се увеличава, това казах по нагоре ;)
смисъл че спирачката не играе роля

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 06 Апр 2010, 8:02

Да ти споделя и моя опит, колега:

Имах това тресене точно при 90 км/ч.
Започваше приблизително от около 85 км/ч и спираше при 95 км/ч.

При проверка на ходовата част излязоха много неща за смяна, но преди да събера пари за това дойде време за слагане на зимни гуми.
Смяната направих на място различно от дотогава ползваното и повярвай ми тресенето изчезна :shock: въпреки разбитата предница :shock:

Явно има сервизи и сервизи, балансьори и балансьори.

Съветът ми е да пробваш отново баланс на препоръчан сервиз.

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ZLATEN » 06 Апр 2010, 8:51

ddddk написа:Да ти споделя и моя опит, колега:

Имах това тресене точно при 90 км/ч.
Започваше приблизително от около 85 км/ч и спираше при 95 км/ч.

При проверка на ходовата част излязоха много неща за смяна, но преди да събера пари за това дойде време за слагане на зимни гуми.
Смяната направих на място различно от дотогава ползваното и повярвай ми тресенето изчезна :shock: въпреки разбитата предница :shock:

Явно има сервизи и сервизи, балансьори и балансьори.

Съветът ми е да пробваш отново баланс на препоръчан сервиз.

Поздрави,
Д

Благодаря колега за съвета :)
баланса на 17ките преди качването беше в диана, 15 ките ги балансирах на едно место и после в Диана
Ще пробвам и на трето място макар че ме съмнява да ти кажа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 3.0d 01г.
Мечтае да кара: Вече го кара

Мнение от Dragon4e » 06 Апр 2010, 10:56

да кажа и аз случка с такова тресене! купих перфектни джанти и гуми 205/55/16,но с ЕТ18,а на е34 трябва ЕТ20 и точно след 80км. волана ще ми скъса ръцете и цялата кола започва да тресе! сега съм с 225/50/16,но с ЕТ20 джанти и колата спи от 0-180км. според мен джантите от е39 трябва да се напаснат с фланци така,че в крайна сметка ЕТ-то да съвпадне.Е това стана при мен дано пък съм ти бил полезен поне малко!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 06 Апр 2010, 12:24

Преди да разглобиш колата се посъветвай с някой, който разбира. Според всички сметки тресене при тази скорост и около нея е проблем с гуми и джанти. Разликата от някой друг километър е от разликата във височина на гумите и джантите, както и от километража.
Все си мисля, че е34 е един от най-смислено направените автомобили. Карал съм е21, което пък е можеби с най-калпавото окачване, с гумено каре на парцали, разбити "маркови" шарнири, висящ лагер без гума, но вибрациите са различни и при различни скорости, и различни при ускорение, и спиране.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E34 518
Мечтае да кара: E34 518 turbo
Детайли за колата: TURBO --- The Fun Starts Here !!!
е34 за части - http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=247983

Мнение от Dormikym » 06 Апр 2010, 19:20

Имах едентичен проблем колега ,оказасе лагерите на задните главини. Успех.
TURBO --- The Fun Starts Here !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 07 Апр 2010, 1:43

И аз съм с присаждан мотор и имам този проблем отскоро.
На мен ми го прави на 1-ва и 2-ра, особено с повече газ.
Знаам знам кво ще кажете-големите тампони на задния мост... :idea: ама не са те, щото съм ги сменил, пък и при мен тропа дори когато потеглям с минималма газ, даже без газ.
Та наскоро заклатих кардана в областта на висящия лагер и се лашка много :dummy: гумата е заминала явно и предполагам валът се удря в желязната обвивка на лагера. Дано да е тва само, че ми е 25 кинта и ще го сменя сам.
Та иди някъде на канал и го заклати да видиш.
rwd фен

ПредишнаСледваща

Назад към E34