Лесно ли се сваля ГНП-то?
Модератор: Технически модератори
			21 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2

- bera
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 525tds
Re: Лесно ли се сваля ГНП-то?
sandokan написа:Здравейте колеги,та въпроса ми е дали лесно се сваля ГНП-то на Е34,каква е процедурата на самото сваляне(ако може и снимков материал),след смяната на всички видове О-пръстени и гумени уплътнения какво ще следва,че четох някъде за някакви стендове и прочие.

Колега свалянето е лесно, колко му е, отваряш предния капак, махаш смукателния колектор, отваряш капака на ангренажа, отвиваш тръбопроводите високо налягане, развиваш двете гайки на които се държи, болта отдолу, махаш буксата и помпата е готова паднала,....До тук свършва лесното (развалянето всеки го може),след това я носиш на някой помпаждия да ти ги смени гарнитурките (,че свят ще ти се завие ако я отвориш ти ще изпадат пружини плунжери ,не е за тебе работа). Вземаш я готова центрована слагаш я по обратния ред, Правиш си предварението и готово. Разликата в процедурата не е голяма 90лв ако я закараш на помпаджия да ти смени гарнитурите и да ти я центрова и сам да си я сглобяваш или 150лв на майстор да ти свърши цялата работа ,без да се цапаш и без черно под ноктите и без да ти дращят ръцете, без премазани пръсти и нерви и псувни ,че не можеш да развиеш скапания болт под помпата. Аз лично бих избрал 2-рия вариант ако ми се случи пак. Разликата не е фрапираща. Аз минах през тая процедура сам не е работа трябва ти поне един човек да ти помага.
Колегата presko79 ти дава добра цена.
Колеги на мен ми искат 500 лв за тази процедура и ми се виждат много тея пари,в Перник и няма много читави майстори.Да ти вземем парите пък ти си троши главата.Като преди една година тръгнах да сменям тампон на двигателя,отивам в един сервиз и майстора ми вика:"Гледай са мъжки цялата процедура ще ти струва 430 лв. със тампона и работата,трябвало да ми свали целия двигател   да смени този тампон успива ме един час за да се хвана"
  да смени този тампон успива ме един час за да се хвана"  .Аз се поразрових тук там и го смених за 110лв(тампона) и 10 мин за работа.Та майстори в нашия град дал господ ама не всички ядеме доматите с колците
 .Аз се поразрових тук там и го смених за 110лв(тампона) и 10 мин за работа.Та майстори в нашия град дал господ ама не всички ядеме доматите с колците   .Та затова си помислих и помпата ако се справя да си я оправя сам,но неискам после да ме боли главата
 .Та затова си помислих и помпата ако се справя да си я оправя сам,но неискам после да ме боли главата   и имам неспокойни нощи.Ще търся в Софето некой по читав сервиз и по моя джоб разбира се.
  и имам неспокойни нощи.Ще търся в Софето некой по читав сервиз и по моя джоб разбира се. 

да смени този тампон успива ме един час за да се хвана"
  да смени този тампон успива ме един час за да се хвана"  .Аз се поразрових тук там и го смених за 110лв(тампона) и 10 мин за работа.Та майстори в нашия град дал господ ама не всички ядеме доматите с колците
 .Аз се поразрових тук там и го смених за 110лв(тампона) и 10 мин за работа.Та майстори в нашия град дал господ ама не всички ядеме доматите с колците   .Та затова си помислих и помпата ако се справя да си я оправя сам,но неискам после да ме боли главата
 .Та затова си помислих и помпата ако се справя да си я оправя сам,но неискам после да ме боли главата   и имам неспокойни нощи.Ще търся в Софето некой по читав сервиз и по моя джоб разбира се.
  и имам неспокойни нощи.Ще търся в Софето некой по читав сервиз и по моя джоб разбира се. 
- bera
- младши ентусиаст
- 

- Кара: 525tds
sandokan написа:...
Тампоните се сменят относително лесно. (Все още не съм смянял на БМВ, но единия ми е за смяна и скоро ще ми се наложи да я правя тая процедура) Махаш кората отдолу, слагаш една-две тухли под двигателя, на тях слагаш един маслен крик и една дъска над него и вдигаш от страната която е скъсан тампона. Развиваш му гайките и го изкарваш, слагаш новия и пускаш двигателя от крика. Така съм го сменял на пежо, фиат, може на БМВ да има някоя тънкост която не знам. Но едва ли е значително по-трудно.
Успех.
 Това е колега,ама вадене на цял двигател
 Това е колега,ама вадене на цял двигател   
   .
 . 
Последна промяна sandokan на 02 Фев 2010, 0:09, променена общо 1 път

21 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2