Що за стока е 2,5i 24 V (192 hp) на Е34 ?
Модератор: Технически модератори
			43 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3

Извинявам се на автора на темата,но за да не пускам нова ще търся съвети в тази(понеже се говори за двата мотора пред,които се колебая в момента)и благодаря за всички съвети...
Тъй като е34-ка ,оборудвана с мотора който търсих(м51)е на доста по-висока цена от е34-ка с м50б25 и м60(3 литровия),аз реших да взема бензиново бмв(става въпрос за пазара на коли в Англия) и везните клонят към м60.
Искам да попитам колегата Тахсинов-какъв е реалния разход на тоя мотор и ако някакви съвети "кое и къде" да се гледа при покупка.
Колегата AcOrP ако може да даде повече светлина в тунела за двете покрития на цилиндрите в блока,т.е. кое от двете е по-добро ,за да знам кое да търся,тук поне е лесно и трите коли,които съм набелязъл са с пълна сервизна история и замяна на едно с друго или същото покритие със сигурност е описано.

Тъй като е34-ка ,оборудвана с мотора който търсих(м51)е на доста по-висока цена от е34-ка с м50б25 и м60(3 литровия),аз реших да взема бензиново бмв(става въпрос за пазара на коли в Англия) и везните клонят към м60.
Искам да попитам колегата Тахсинов-какъв е реалния разход на тоя мотор и ако някакви съвети "кое и къде" да се гледа при покупка.
Колегата AcOrP ако може да даде повече светлина в тунела за двете покрития на цилиндрите в блока,т.е. кое от двете е по-добро ,за да знам кое да търся,тук поне е лесно и трите коли,които съм набелязъл са с пълна сервизна история и замяна на едно с друго или същото покритие със сигурност е описано.
Последна промяна ivan. на 02 Авг 2009, 13:02, променена общо 1 път

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

- Кара: мфили
ivan. написа:...
Ванка, очаквай разход колкото на М50-ката и взимай и грам не се замисляй, с нетърпение очаквам завръщането ти.

- kirililiev
- ентусиаст
- 

- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:...
Ванка, очаквай разход колкото на М50-ката и взимай и грам не се замисляй, с нетърпение очаквам завръщането ти.
даже очаквай разход колкото на м40б18 или на корса 1,3
за сведение,преди 3 седмици колега сложи в е30 в8 4,0 от седмица е38 97 година,изключително читав без грам забележка,с ръчна 6 степенна кутия на купе 1250 килограма тази кола дава разход градско 16-17 при нежно настъпване на педала на гаста,човека наистина кара много икономично,представете си на по тежка кола какъв ще е разхода.за сведение преди това колата беше с м50б20 ванус и градско гореше 11/100.
останалото са празни приказки

- ikonkata
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F01
при мен м60б30 на е34 извъградско ми даде 8,3 при 140км/ч , а в града се въртеше м/у 11-13 при нормално каране но като почнах да му вадя душата с памук отиваше на 25-26л  

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:...
за сведение,преди 3 седмици колега сложи в е30 в8 4,0 от седмица е38 97 година,изключително читав без грам забележка,с ръчна 6 степенна кутия на купе 1250 килограма тази кола дава разход градско 16-17 при нежно настъпване на педала на гаста,човека наистина кара много икономично,представете си на по тежка кола какъв ще е разхода.за сведение преди това колата беше с м50б20 ванус и градско гореше 11/100.
а ДВЕТЕ му ламбди сонди как бяха че не разбрах. то хубаво слага мотор, ама тоя мотор трябва да са му в ред всички масрафи.

- kirililiev
- ентусиаст
- 

_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:...
а ДВЕТЕ му ламбди сонди как бяха че не разбрах. то хубаво слага мотор, ама тоя мотор трябва да са му в ред всички масрафи.
мотора е перфектен,с него се занимават професионалисти,сменени са всички консумативи,минал е пълна компютърна диагностика,всичко работи коректно и върви изключително здраво в е30-ката.на дълго при 100,120 гори около 8-9.варна е доста задръстен град,в някое село може да гори и 12/100
 имам голф 1,6 моно на 200 000 километра напълно ревизиран и под 10 немога да го сваля в града колкото и да се пробвам,на дълго гори 6
 имам голф 1,6 моно на 200 000 километра напълно ревизиран и под 10 немога да го сваля в града колкото и да се пробвам,на дълго гори 6  тез разходи за нищо ги нямате,един м пауар с 3,6 3,8 мотор 6 цилиндара подчертавам гори по каталог 17 градско и данните както наскоро се доказа са доста занижени
 тез разходи за нищо ги нямате,един м пауар с 3,6 3,8 мотор 6 цилиндара подчертавам гори по каталог 17 градско и данните както наскоро се доказа са доста занижени  

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1340.html
тва са каталожни данни които са осреднени и занижени,щото градовете в бг не са като в германия и не се зачита стареенето на двигателя износването на трансмисията

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
- 

kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:...
....
тва са каталожни данни които са осреднени и занижени,щото градовете в бг не са като в германия и не се зачита стареенето на двигателя износването на трансмисията
Нищо против ама в София, М60 си лапа 15-16 пределен максимум, като нормално е около 14, с нормалните задръствания. Щом онова лапа 20 смятай колко е зле положението във Варна.

- kirililiev
- ентусиаст
- 

_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:kirililiev написа:_65536_kb_sec_ написа:ivan. написа:...
....
Нищо против ама в София, М60 си лапа 15-16 пределен максимум, като нормално е около 14, с нормалните задръствания. Щом онова лапа 20 смятай колко е зле положението във Варна.
аз тва немога да разбера,как по каталог я дават градско 18 а след 15 20 години я карате да гори 14 15????че и в софия??точно когато навлизаха тези автомобили и когато нямаше чак такива задръствания работата ми беше свързана със карането само на такива бараки щото босовете ми доста ги тачеха
 останал съм с доста различни впечатления спрямо разхода
 останал съм с доста различни впечатления спрямо разхода  са след 10 години вие ми разбихте представите за разход,явно аз немога да карам много,много
 са след 10 години вие ми разбихте представите за разход,явно аз немога да карам много,много  

тва казват за разхода от завода http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1390.html

тука казват тва http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1391.html
такава карах около 2 месеца,22,25 във варна преди 8,9 години

http://www.catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1393.html такава в момента кара един френд,шофьор и охрана е в една фирма,казва че гори минимално градско 25-28

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Абе ще тури един ГИ и всичко ще си дойде на мястото  22/100 газ = 22лв/100км. Тя моята толкова лапа сега (ако не и повече
 22/100 газ = 22лв/100км. Тя моята толкова лапа сега (ако не и повече  )
 )
			 22/100 газ = 22лв/100км. Тя моята толкова лапа сега (ако не и повече
 22/100 газ = 22лв/100км. Тя моята толкова лапа сега (ако не и повече  )
 )Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
		Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Peter Angelov
- ентусиаст
- 

Можели някой да ми даде Zip кодове в Англия, та ми се върти нещо в главата  Да позяпам малко...
 Да позяпам малко...
Благодаря Ви
P.S. Имали някой който докарва коли от там....

Да позяпам малко...
 Да позяпам малко...
Благодаря Ви
P.S. Имали някой който докарва коли от там....

- ikonkata
- младши ентусиаст
- 

- Кара: F01
там за разхода в "някое село" предполагам че трябваше да се почуствам засегнат   ми той човека не пита колко гори на място на светофара ами в движение
  ми той човека не пита колко гори на място на светофара ами в движение   ...
...
не съм на 18г а на 30 за да се правя на клавиатурен рейсър и да пиша глупости това е като разход което ми даде на мен като мотора e след лек ребилд с 6 степенна ръчка и с 2,93 диф което доста помага за по-ниския разход докато 100% съм сигурен че вашето е30 не е с такова число щото вие гоните други цели не нисък разход
			 ми той човека не пита колко гори на място на светофара ами в движение
  ми той човека не пита колко гори на място на светофара ами в движение   ...
...
не съм на 18г а на 30 за да се правя на клавиатурен рейсър и да пиша глупости това е като разход което ми даде на мен като мотора e след лек ребилд с 6 степенна ръчка и с 2,93 диф което доста помага за по-ниския разход докато 100% съм сигурен че вашето е30 не е с такова число щото вие гоните други цели не нисък разход

- kirililiev
- ентусиаст
- 

ikonkata написа:там за разхода в "някое село" предполагам че трябваше да се почуствам засегнатми той човека не пита колко гори на място на светофара ами в движение
...
никой не исках да убидя с тва в "някое село" щото аз също не съм на 18,на 32 съм
 до сега бях със собственика на е30-ката,колата е с 2,93 диф и не се ползва за спортни цели
 до сега бях със собственика на е30-ката,колата е с 2,93 диф и не се ползва за спортни цели  повече се кара вечер в малък трафик
 повече се кара вечер в малък трафик 
- tahsinov
- младши ентусиаст
- 

- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
Разхода градско ми дава около 16,5, извън града 10,5 при скорост 140-160км/ч.Градът ни не е голям,няма много чакане по светофари и.т.н.М60 моторите са с никасилово покритие, не знам да има такъв с алусилово, за което казват, че е по-добро.М62 са с алусилово покритие, но се вграждат в Е38, Е39.Казват, че алусила издържал повече на въздействието на сярата.Хубаво ще е да замериш компресията на цилиндрите ако имаш възможност.Слушай за шумове в главите,евентуално повдигачи и.т.н.Гледай за течове от гарнитури,по принцип каквото се гледа и на другите мотори.
Успех Да знаеш кефа е голям, разбира се има си цена
 Да знаеш кефа е голям, разбира се има си цена  
П.П. Фамилията ми е Тахсинов, г-н Пенчев ме прекръсти, трябва да му
подаря една риза

Успех
П.П. Фамилията ми е Тахсинов, г-н Пенчев ме прекръсти, трябва да му
подаря една риза

43 мнения
			 • Страница 2 от 3 • 1, 2, 3