поправих си клапите на парно
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Преди малко отворихме (разглобихме) клапанния блок и какво установихме с Plague (Сашо) : Маншончетата на клапанчетата бяха скъсани.Водата е минавала през скъсаното и се е качвала над котвите на двете бубини.Събирала се е мръсотия,тя в комбинацията с водата (антифриза) създава нещо като воден клин и котвата не може да се качи до най-горната си точка респективно клапана да е отворен на 100% и цялото количество гореща вода да минава към радиатора на парното.
ВСЕКИ КОЙТО СИ РАЗГЛОБЯВА КЛАПАНИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ СЛЕДНОТО :
След като развие винтовете (6 на брой),който скрепват двете части на блока НЕ ТРЯБВА да се напъва с отверката между корпусите на 2-те бубини и пластмасата,която ги фиксира !!! Мястото за тази цел е между 2-те метални "плоскости" видни при предварителен оглед.
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ рискувате да прекъснете намотка или намотките на бубините !!!
Утре или вдругиден ще дам информация как се държат отрмонтираните клапани на практика.
Георги Пенчев
ВСЕКИ КОЙТО СИ РАЗГЛОБЯВА КЛАПАНИТЕ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ СЛЕДНОТО :
След като развие винтовете (6 на брой),който скрепват двете части на блока НЕ ТРЯБВА да се напъва с отверката между корпусите на 2-те бубини и пластмасата,която ги фиксира !!! Мястото за тази цел е между 2-те метални "плоскости" видни при предварителен оглед.
В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ рискувате да прекъснете намотка или намотките на бубините !!!
Утре или вдругиден ще дам информация как се държат отрмонтираните клапани на практика.
Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ма вий , топлата вода открихте бре 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Penchev
- Сватбаря
-
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Малко офтопик
Като загрее слагам на 21 градуса и свалям якето -> жега братче. Само отзад духа студено(между двете седалки). А Стефан - Neoprint ми каза онази вечер, че когато е студен двигателя и натиснеш бутона за обгрев на задното стъкло някакъв реотан в парното се включвал и затоплял входящия въздух. Не било много, но достатъчно за да не ти вкарва въздух с темп. -13 градуса например. А, също така и се включвало и подгряването на огледалата. Айде някой, ако е наясно с това да обясни по-подробно.

Като загрее слагам на 21 градуса и свалям якето -> жега братче. Само отзад духа студено(между двете седалки). А Стефан - Neoprint ми каза онази вечер, че когато е студен двигателя и натиснеш бутона за обгрев на задното стъкло някакъв реотан в парното се включвал и затоплял входящия въздух. Не било много, но достатъчно за да не ти вкарва въздух с темп. -13 градуса например. А, също така и се включвало и подгряването на огледалата. Айде някой, ако е наясно с това да обясни по-подробно.

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
TheBoss написа:Малко офтопик
огледалата се включват автоматично при по малка темп от 5 градуса. А за духалките между седалките, знам че на всички модели е така - само студено духа ... което е мноооого тъпо. Като пусна топло, духа само леко отдолу под предните седалки топло ... но по средата - винаги само студено

- Penchev
- Сватбаря
-
Да бе,съгласен съм за през лятото когато климатика трябва да охлади и успешно да охлажда салона на втория ред,но през зимата ще си е готино да може да духа топло.
Жоро,ти за старата ли имаш предвид или за новата машина ?
Георги Пенчев
Жоро,ти за старата ли имаш предвид или за новата машина ?
Георги Пенчев
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2