въпрос за авто-диагностика
Модератор: Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
мога само да подкрепя Postam....поне за мен голяма файда от Carsoft няма. бях се засилил и аз да го купувам, около 50 € с доставката излиза, ама файдата не е голяма. пак казвам,това е лично мнение.
имал съм възможност да го ползвам, връзка с комп. на двигателя М50 никаква, каквито и насторойки да правя. иначе другите работи се четат, даже може да си пускам чистачките, отключвам и заключвам. ама голям келепир от това не виждам....освен това в Livedata не виждам стойностите от ламбда сондата (не знам, дали защото не мога да се вържа с комп. или просто не могат да се четат), което прави цялата работа напълно безпредметна според мен.
при е46 и М52 (в зависимост от годината на произв.) вече е CAN и там връзването не е толкова проблемно, но пак зависи какво точно може да се види в Livedata.
имал съм възможност да го ползвам, връзка с комп. на двигателя М50 никаква, каквито и насторойки да правя. иначе другите работи се четат, даже може да си пускам чистачките, отключвам и заключвам. ама голям келепир от това не виждам....освен това в Livedata не виждам стойностите от ламбда сондата (не знам, дали защото не мога да се вържа с комп. или просто не могат да се четат), което прави цялата работа напълно безпредметна според мен.
при е46 и М52 (в зависимост от годината на произв.) вече е CAN и там връзването не е толкова проблемно, но пак зависи какво точно може да се види в Livedata.
_65536_kb_sec_ написа:вие защо мислите че ползвам толкова стар комп
Това не го схващам

skylord написа:Добре, но какви са алтернативите Rolling Eyes гледам някви VAG comander, BMW scanner, които също са на COM порт..., а това, което Postman каза че карсофт-а не се закача и със ком порт също ме озадачи...
Всъщност има ли някой, който работи?
Колегата IAV казва, че при него работи, така че явно е до късмет.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Postman написа:_65536_kb_sec_ написа:вие защо мислите че ползвам толкова стар комп
Това не го схващам![]()
IBM T20 сещаш ли се какво що е, или по точно е бил.... едно време

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Моят карсофт работи... но успях да си "задигна" оргиналната програма, дето не се краква и си ползвам упдейтите.... вече са 4 и работят безпроблемно... За по-старите мотори като м20, м50 и м51, както и за по-старите версии на ЕКУ-то на колите е упдейта под номер 3. Аз съм виждал най-голям упдейт 1 по руските сайтове - краден естествено
. Та замислете се в адаптера ли е проблема или в софтуера?!? Адаптерите също са няколко вида, както и програмите дето се уплоудват на програмируемия чип... А за КОМ-порта действително си иска КОМ... неможе някакси да тръгне с преходник УСБи към КОМ... Има едни преходници РС232 (КОМ то ЮеСБи) китайски около 250 лв, ма си мисля че е безмислено да се хвърлят толко пари...

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

_65536_kb_sec_ написа:Postman написа:_65536_kb_sec_ написа:вие защо мислите че ползвам толкова стар комп
Това не го схващам![]()
IBM T20 сещаш ли се какво що е, или по точно е бил.... едно време![]()
![]()
![]()
Продължавам да не схващам връзката амежду твоя IBM T20, моя CarSoft и въпроса на skylord :confused:
skylord написа:Това е добре, би ли ми казал какъв точно преходник ползваш за да знам, че поне може да се върже с него...
Ето това ползвам:
- skylord
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
Преходници има ... ама кои работят е друг въпрос... http://bgsale.eu/usbrs232.html - по скоро варианта сериен към експрес кард ме интересува...
Благодаря ти Яворе, мен ме устройва този вариант, защото ми трябва главно за е46-цата, на мойта ще е супер дори да може само да ресетва инспекшъна
Благодаря ти Яворе, мен ме устройва този вариант, защото ми трябва главно за е46-цата, на мойта ще е супер дори да може само да ресетва инспекшъна

Последна промяна skylord на 06 Мар 2009, 23:29, променена общо 2 пъти
skylord написа:Преходници има ... ама кои работят е друг въпрос... http://bgsale.eu/usbrs232.html - по скоро варианта сериен към експрес кард ме интересува...
Около 40 лв. платих за Express картата.
- skylord
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:т'ва интересно....
я кажи каква точно ти е конфигурацията? кои Win, SP, какъв комп и директно ли се закачаш на COM порта или през преходник? и с Siemens и Bosch ли се вързваш и има ли я ламбда сондата при е34 в Livedata?
е34 и Livedata май няма такова чудо

иначе за windows-a е интересно - тръгва ли на виста това чудо
намерих го този преходник...
http://www.gss.bg/article_window/?article=210831
Колега @2bar къде го намери за 50 € - тук под 180лв. не намерих, а в ebay 99$ беше най евтиния

Последна промяна skylord на 06 Мар 2009, 23:44, променена общо 1 път
- skylord
- младши ентусиаст
-
@2bar написа:skylord написа:е34 и Livedata май няма такова чудо........
Livedata и е34 има. навремето работих с KTS 500 и там си излизаше всичко, което ти трябва за диагностика.
а не, не се изказах правилно лайв датата я няма за е34 през карсофт-а - пише че става за модели след 1996-та
skylord написа:Колега @2bar къде го намери за 50 € - тук под 180лв. не намерих, а в ebay 99$ беше най евтиния
Само за пример (EUR 54,00) - CarSoft 6.5
- skylord
- младши ентусиаст
-
skylord написа:а не, не се изказах правилно лайв датата я няма за е34 през карсофт-а - пише че става за модели след 1996-та
разбрах, какво искаш да кажеш. не знам, какво точно пише, ама е факт, че Bosch успяват да изкарат Livedata а с Carsoft - уец. верно, че и цената е различна, ама да дам 100 лева за да мога да си пробвам чистачките и да занулявам инспекцията като пусна хиляда програми, вместо с един прост кламер....специално на мен не ми се вързва сметката.
- skylord
- младши ентусиаст
-
Да прав си, явно само за е34 не си заслужава, на мен ми трябва повече за е46-цата, че през 1 седмица святка airbag-a на пасажерската седалка - вече за 2-ри път и набутах 40 лв. за зануляване.. пък и има някакви полезни настойки до колкото гледах, както и лайв дата.
Дано извадя късмет и ми излезнат всички функции и на е34-ката
Дано извадя късмет и ми излезнат всички функции и на е34-ката

52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4