Колеги странен проблем
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
kraininski написа:ръчната си е барабан крачната е диск....поне при мен
При всички модели е34 ръчната се намира зад, или от вътрешната страна на диска, на мен преди време ми се беше отчупило едно парче от феродото от накладките на ръчната и издаваше доста станни и скърцащи шумове
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
kraininski написа:карето е под натоварване само при ускорение или при намаляване само със задържането на двигателя
демек карето едва ли би могло да стърже само при завои освен ако не е с предно прдаване...ако колата е по инерция чегърта ли пак на десен завои....и при ниска скорост прави ли го ?
И по инерция и на ниска скорост и на заден като завивам стърже.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Колега,нищо не каза за тампоните отзад по моста???? И за накладките отзад имах впредвид,че ги пази една планка и на диска има канал в който тази планка влиза! Като се кривне малко планката и си готов,но това се чува през цялото време(няма завой,право,наред,назад ...)
Провери си тампоните за всеки случай,че още се сещам за онзи стържещ звук и летящата задна гума на една Е34-ка .....
Провери си тампоните за всеки случай,че още се сещам за онзи стържещ звук и летящата задна гума на една Е34-ка .....
Преди да ми сменят дисковете и аз имах отзад леко стържене само на завой, не помня вече ляво или дясно. Оказа се че дискът докосва при завой (където лагерът на главината позволява известно ъглово отклонение) един леко изпъкнал пръстен от задния кръгъл защитен капак на барабанната ръчна спирачка. След лека намеса с чук по този елемент шумът изчезна.
Върхът на стрелката сочи именно този изпъкнал пръстен:
За всеки случай линк към снимката:
http://store.picbg.net/pubpic/82/9E/472 ... 96829e.JPG
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Postman написа:Преди да ми сменят дисковете и аз имах отзад леко стържене само на завой, не помня вече ляво или дясно. Оказа се че дискът докосва при завой (където лагерът на главината позволява известно ъглово отклонение) един леко изпъкнал пръстен от задния кръгъл защитен капак на барабанната ръчна спирачка. След лека намеса с чук по този елемент шумът изчезна.
Мерси много,ще проверя и ще споделя,смятам да видя и лагера на главината че предните не издаяниха много,тези са нови,но все пак ще ги видим.Благодаря ви на всички още веднъж
Пропускам нещо важно,смених шпера но си е в същото прасе за да мога да запазя предавателното число,обаче е с новите лагери на новия шпер,единственно ако лагера на пиньона да е взел дал.Дали има такава вероятност?Страта касета си е здрава не отваря,единствено има леки луфтове,пиньона и короната нямат видимо някакви проблеми,остава лагера да не би да се е преебал.Ще видим
ивчо написа:Колега,нищо не каза за тампоните отзад по моста???? И за накладките отзад имах впредвид,че ги пази една планка и на диска има канал в който тази планка влиза! Като се кривне малко планката и си готов,но това се чува през цялото време(няма завой,право,наред,назад ...)
Не са тампоните на моста,ако имаха проблем щеше да блъска при тръгване и при смяна на предавките,имах такъв проблем с старата ми е30-ка.
- eli_angel4etoo
- Потребител
-
- Мечтае да кара: z 4
..
Колега най - вероятно са накладките..Преди време имах същия проблем и се оказа че е от накладките
Има истина една BMW се казва тя!
Болна съм от неизлечима болест - BMW!!!
Болна съм от неизлечима болест - BMW!!!
Re: ..
eli_angel4etoo написа:Колега най - вероятно са накладките..Преди време имах същия проблем и се оказа че е от накладките
От твоита усата в бижиите уши,дано да е това

28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2