Колеги странен проблем

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 01 Фев 2009, 16:52

kraininski написа:ръчната си е барабан крачната е диск....поне при мен 8)

При всички модели е34 ръчната се намира зад, или от вътрешната страна на диска, на мен преди време ми се беше отчупило едно парче от феродото от накладките на ръчната и издаваше доста станни и скърцащи шумове

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 01 Фев 2009, 21:23

А отпред ли идва шума или отзад със сигурност ?

Георги пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 01 Фев 2009, 21:23

kraininski написа:карето е под натоварване само при ускорение или при намаляване само със задържането на двигателя
демек карето едва ли би могло да стърже само при завои освен ако не е с предно прдаване...ако колата е по инерция чегърта ли пак на десен завои....и при ниска скорост прави ли го ?

И по инерция и на ниска скорост и на заден като завивам стърже.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 01 Фев 2009, 21:57

Penchev написа:А отпред ли идва шума или отзад със сигурност ?

Георги пенчев

Със сигурност отзад.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 02 Фев 2009, 10:42

Колега,нищо не каза за тампоните отзад по моста???? И за накладките отзад имах впредвид,че ги пази една планка и на диска има канал в който тази планка влиза! Като се кривне малко планката и си готов,но това се чува през цялото време(няма завой,право,наред,назад ...)
Провери си тампоните за всеки случай,че още се сещам за онзи стържещ звук и летящата задна гума на една Е34-ка .....

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 02 Фев 2009, 11:38

Преди да ми сменят дисковете и аз имах отзад леко стържене само на завой, не помня вече ляво или дясно. Оказа се че дискът докосва при завой (където лагерът на главината позволява известно ъглово отклонение) един леко изпъкнал пръстен от задния кръгъл защитен капак на барабанната ръчна спирачка. След лека намеса с чук по този елемент шумът изчезна.
Върхът на стрелката сочи именно този изпъкнал пръстен:
Изображение
За всеки случай линк към снимката:
http://store.picbg.net/pubpic/82/9E/472 ... 96829e.JPG

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 02 Фев 2009, 12:37

Баш за това говоря!!!!! Браво колега !!!! Сега остава и момчето да сподели дали е от това :)

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 02 Фев 2009, 12:43

На мен ми виеше и стържеше от лагер,
а видимо нищо му нямаше

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 02 Фев 2009, 13:36

Postman написа:Преди да ми сменят дисковете и аз имах отзад леко стържене само на завой, не помня вече ляво или дясно. Оказа се че дискът докосва при завой (където лагерът на главината позволява известно ъглово отклонение) един леко изпъкнал пръстен от задния кръгъл защитен капак на барабанната ръчна спирачка. След лека намеса с чук по този елемент шумът изчезна.
Върхът на стрелката сочи именно този изпъкнал пръстен:
Изображение
За всеки случай линк към снимката:
http://store.picbg.net/pubpic/82/9E/472 ... 96829e.JPG

Мерси много,ще проверя и ще споделя,смятам да видя и лагера на главината че предните не издаяниха много,тези са нови,но все пак ще ги видим.Благодаря ви на всички още веднъж
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 02 Фев 2009, 13:44

Пропускам нещо важно,смених шпера но си е в същото прасе за да мога да запазя предавателното число,обаче е с новите лагери на новия шпер,единственно ако лагера на пиньона да е взел дал.Дали има такава вероятност?Страта касета си е здрава не отваря,единствено има леки луфтове,пиньона и короната нямат видимо някакви проблеми,остава лагера да не би да се е преебал.Ще видим
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от баварка » 02 Фев 2009, 13:48

ивчо написа:Колега,нищо не каза за тампоните отзад по моста???? И за накладките отзад имах впредвид,че ги пази една планка и на диска има канал в който тази планка влиза! Като се кривне малко планката и си готов,но това се чува през цялото време(няма завой,право,наред,назад ...)
Провери си тампоните за всеки случай,че още се сещам за онзи стържещ звук и летящата задна гума на една Е34-ка .....

Не са тампоните на моста,ако имаха проблем щеше да блъска при тръгване и при смяна на предавките,имах такъв проблем с старата ми е30-ка.
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: z 4

..

Мнение от eli_angel4etoo » 02 Фев 2009, 14:01

Колега най - вероятно са накладките..Преди време имах същия проблем и се оказа че е от накладките
Има истина една BMW се казва тя!
Болна съм от неизлечима болест - BMW!!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: ..

Мнение от баварка » 02 Фев 2009, 14:10

eli_angel4etoo написа:Колега най - вероятно са накладките..Преди време имах същия проблем и се оказа че е от накладките

От твоита усата в бижиите уши,дано да е това :D :D :D
Изображение

Предишна

Назад към E34