Каква е тази конзола?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 30 Яну 2009, 21:51

Може ли и аз да се включа?
Колите с "малък бъбрек" имат един вид "конзола" д ругите с "големия бъбрек" друг вид. На колите от първия тип болта с "късащата" се глава е наклонен 45 градоса към пода и главата му се пада откъм таблото... много мръсна работа... но с внимание и подходящи инструменти (чук и отверка) внимателно може да се развърти...
Обикновенно "повредата" е причинена от пренатягане на "сложната" ос вътре в конзолата, където тя се чупи на някое от по-тънките си места (сигурно за защита обикновенно се чупи преди заключващия механизъм, като колата остава със заключен волан). Остта която върти "шалтера" за запалване и "натиска" заключващия механизъм към леглото му вече е неизползваема и за да се смени трябва да се свали кормилото, да се свалят всички пластмаси и лостчета и кабели и да остане конзолата гола... АКО ИМА АИР БЕГ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕДИ ТОВА СЕ СВАЛЯ АКОМУЛАТОРА. После внимателно с отверката и чука и.... си готов... болта не е затегнат зверски - лесно се отвърта (просто е много неудобно)

Колата с големия бъбрек е по-лесна... там "конзолата" е същата като на Е36 и е с 2 болта отгоре... сваля се аналогично...
Трябва да сте обаче 2-ма за слагането на конзолата и зегершайбата на кормилния прът, защото пружината която прибира пръта при регулиране на кормилото трябва някой да я държи опъната... :)

И още една хитрина... когато си вземете "новата" конзола помолете някой ключар с/у 5-10 лв да размени "патроните" за да си ползвате вашия ключ :)

Лек ремонт...
Извинявам се за грешки в словоизлиянието ми, но съм много изморен... ;)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 31 Яну 2009, 10:31

Доколкото знам на 520-ките са поне 3 вида тия конзоли.

Предишна

Назад към E34