ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Дек 2008, 22:40

Не бих разчитал на заварена глава-никога.Не че не издържа но предпочитам да карам здрав автомобил не закърпени колиби.Не всяка глава на ТДС може да се завари с гаранция.Зависи колко е пукната.По принцип ТДСса пука около бренерите на клапаните.Сега немакак да ви го обясня ама съм виждал толкова здраво нацепени кратуни чееее...господ не може да ги завари.Зависи все пак според това колко е спуукана самата глава.И още веднъж-няма да дам пари за да треперя после и окото ми да е дамо в стрелката на температурата и не може да ме убедите че едначитава глава секънд хенд нема да искара повече от една заварена.тва е утопия :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Дек 2008, 22:45

Човек не го продавай, ще те е яд после. Само мотор над 2.5 бензин може да замени дизела, а твоя гледам е с чип, значи търси си 3.0 мотор поне. Ако вземеш някоя 520-ка ще те е яд много и ще разбереш какъв мъртвец е този мотор.

Сега до колегите с 520-ки да не ме нападнете ама този мотор никакъв въртящ момент няма. След чипосването на тдс-а въртящия момент утива на 330 Nm. м30б35 има близък въртящ момент или същия беше с цената на по-висок разход (18-19/100 бензин на градско) срещу 12-13 нафта.

Както и да е. За да не започнем вечния спор спирам до тук и чакам Иван от Петрич да дойде по работа до Сф за да ми барне помпата и аз да се видя във коне и въртящ момент :)

А за колегите с 520-ки - страшен мотор, много здрав, но има нужда от принудително пълнене и всичко си идва на мястото. Тогава вече усещаш за какво иде реч.

Поздрави на всички колеги и весели празници.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 22 Дек 2008, 22:56

а пък на колегите с тдс - купете си по една глава, помпа, плочка и турбо за да си ползвате нютонметрите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 22 Дек 2008, 23:05

Zubcho написа:Човек не го продавай, ще те е яд после. Само мотор над 2.5 бензин може да замени дизела, а твоя гледам е с чип, значи търси си 3.0 мотор поне. Ако вземеш някоя 520-ка ще те е яд много и ще разбереш какъв мъртвец е този мотор.
.....

И аз това си мися , че ще ме е яд после, затова и му задържам продажбата толкова време. Идват кандидати , ама гледам да я купи някой , който разбира и знае какво търси и ще я подържа , както е правено дасега , а според моя преценка досега не е дошъл такъв кандидат купувач и докато я гледат им пълня главите с какви ли не работи и се отказват бързо. :D
Аз не се и замислям за бензиново BMW , просто тези бензинови модели , които мого да си позволя не ми допадат като динамика. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 22 Дек 2008, 23:10

Zubcho написа:Човек не го продавай, ще те е яд после. Само мотор над 2.5 бензин може да замени дизела, а твоя гледам е с чип, значи търси си 3.0 мотор поне. Ако вземеш някоя 520-ка ще те е яд много и ще разбереш какъв мъртвец е този мотор.

Сега до колегите с 520-ки да не ме нападнете ама този мотор никакъв въртящ момент няма. След чипосването на тдс-а въртящия момент утива на 330 Nm. м30б35 има близък въртящ момент или същия беше с цената на по-висок разход (18-19/100 бензин на градско) срещу 12-13 нафта.

Както и да е. За да не започнем вечния спор спирам до тук и чакам Иван от Петрич да дойде по работа до Сф за да ми барне помпата и аз да се видя във коне и въртящ момент :)

А за колегите с 520-ки - страшен мотор, много здрав, но има нужда от принудително пълнене и всичко си идва на мястото. Тогава вече усещаш за какво иде реч.

харесват ми компетентни мнения като твоето и много обичам да се развеселявам като ги чета :mhihi: първо,като надуеш един тдс и постигнеш мнооооого голям въртящ момент става голяма работа,само внимаваш да не го стряскаш че главата има навика да се напуква като на баба ми петите особенно като се понатовари и температурата горе стане малко по екстремна :mhihi: относно за умрелите 20-ки :mhihi: с подходящия чип и няколко незначителни жокера спокойно си се развъртат на 8000 оборота и става много интересно :mhihi: въпроса с принудителното пълнене,тва че вашия мотор е 2,5 с турбо а нашия е 2,о без турбо и има по добри характеристики само говори за себе си,преставям си ако се понадуе :mhihi: за въртящия момент,аз предпочитам мощност и обороти пък вий си теглете рамаркетата с големите нютони,ако някой желае да се пробва с умрялата ми 20-ка нека заповяда,винаги съм готов за тестове :mhihi:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 22 Дек 2008, 23:24

Всяка тама в края си заражда тоя спор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Дек 2008, 23:48

ivan. написа:Всяка тама в края си заражда тоя спор :mhihi: :mhihi: :mhihi:
вечната вражда :mhihi: ама утре Динозаб-а кат изтрезнее -жална ни майка-на бензинажиите :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 23 Дек 2008, 0:16

bmwfena написа:
вечната вражда :mhihi: ама утре Динозаб-а кат изтрезнее -жална ни майка-на бензинажиите :mhihi:

или по-скоро на газаджиите ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 23 Дек 2008, 0:17

тва със заварката и страха от нея е нормален при положение,че незнаеш къде да ти я направят.не съм чул никакви оплаквания за момчетат в сливен,просто са професионалсти-казват ще стане и ще струва толкова или няма да стане.доста камиони вървят след ремонти направени от тях...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Дек 2008, 9:11

kirililiev написа:

харесват ми компетентни мнения като твоето и много обичам да се развеселявам като ги чета :mhihi: първо,като надуеш един тдс и постигнеш мнооооого голям въртящ момент става голяма работа,само внимаваш да не го стряскаш че главата има навика да се напуква като на баба ми петите особенно като се понатовари и температурата горе стане малко по екстремна :mhihi: относно за умрелите 20-ки :mhihi: с подходящия чип и няколко незначителни жокера спокойно си се развъртат на 8000 оборота и става много интересно :mhihi: въпроса с принудителното пълнене,тва че вашия мотор е 2,5 с турбо а нашия е 2,о без турбо и има по добри характеристики само говори за себе си,преставям си ако се понадуе :mhihi: за въртящия момент,аз предпочитам мощност и обороти пък вий си теглете рамаркетата с големите нютони,ако някой желае да се пробва с умрялата ми 20-ка нека заповяда,винаги съм готов за тестове :mhihi:

Добре де щом може да се заварява главата, какво тогава да се плашим от пукнати глави и високи температури??? И вечния спор започна.... Нютонметрите ми трябват защото в задръстванията в Сф се кара само на ниски обороти :) Както и да е факта е, че аз си харесвам тракането на печката и черния облак, който прави след мен. И като ме дразни някой гоУфаджия лятото само давам газ до дупка за 2 сек и го гледам как кашля после 30 мин, щото няма климатик и кара на отворени прозорци заел мъжествена поза с ръка извън колата :mhihi:

А относно чипосването на 520-ката не виждам голям ефект Saso му е чипосана и все не върви. Пъна се като глист на буца, като се връщахме от Петрич с 4 човека в колата. А навлизането в 8000 об/мин често ще доведе до това, че буталата ще се покажат през капака да видят кой кара и се пъне толкова. Каквото и да си говорим за преминаване към по-големи мощности и поставяне на турбина/компресор се налага преправяне на мотора което ще струва 2,3,5 хиляди лева. Докато за преправянето на ТДС-а 350лв ако ще чипосваш или каса бира и 3 кила кебапчета и кюфтета при ivan. в Петрич.

Саше не ми се сърди за горния кометнар нищо лично, важното е, че тавана ти стана супер.

Пак казвам на 2.0 мотор си трябва принудително впръскване - Postman ще каже най-добре кое как става аз мълча, че не ги разбирам тези работи много много ;)

И пак казвам М50 за мен е страшен мотор, щом при Пенчев изкара толкова време и не се скапа, но не е правен за състезания, както и М51 също.

Поздрави и да не се разсърди някой сега?? В спора се е родила истината :D
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 23 Дек 2008, 10:27

bmwfena написа:

Динозаба ще изтрезнее на 5-ти сега не му е да спорове имам си по-важна работа :drinking: :drinking: :drinking:
:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 23 Дек 2008, 16:59

kirililiev написа:
zvetiko написа:Не знам-заварката променя основни характеристика на материала на главата,а като се има в предвид и температурното и натоварване,а при дизелите и високото налягане(темата е за tds),трябва да имаш голям късмет да не се стигне до повторен инцидент.Но всеки си прави сметката ,кое е по-доброто-за мен оргинална част втора ръка е винаги по-добрият вариант от преправяна и нова куче марка.

харесвам интосиазма ти,гледам в подписа ти либсва само темата"технология на заваряването"аа и "технология на металите" :mhihi: гледам караш бензиново бмв а си експерт по дизелите май?да нямаш сервиз за тдс -и? :mhihi: казвам ти пак,темата е безмислена щото и в двата случая няма гаранция.ако искаш да си на 100%прав кажи че най умното нещо е да си купиш нова глава от магазина ;)

п.п
са ако продължим спора за заваряне,технология на металите и разни сплави ще ти кажа и какво работя :mhihi: ;)

Работил съм в Институт по металокерамика и Институт по металознание в БАН. ;)
Една тествана глава втора ръка е хиляди пъти по-надежна от една заварявана.Не че при някои пукнатини не може да стане добре.Лошото е ,че като отидеш някъде да заваряваш, главата ти се взема при всички случаи,за да си сложат някои хора парите в джоба и правят невъзможни заварки в името на това-не може да завариш леглото на клапана и да очакваш нещо добро,не може да махнеш водача на клапаните и също да очакваш нещо добро-като специалист би трябвало да знаеш начина им на монтаж със специално приспособление за нагряване отвътре и охлаждане от вън.Главата не е един монолитен блок,а е с доста сложна структура, с голямо термично натоварване,работеща при високо налягане , ръчкането, в която не носи нищо добро. ;)

А тия неща дето си ги писал за tds-те и ъпгрейдването на 520 -мога само да съжалявам,Иво ти е отговорил.Много по-рентабилно и евтино ще ти дойде да си докареш някоя 535-ца от Германия,отколкото да даваш допълнителен живот на един определено неподходящ двигател за голяма като Е34 кола . ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 23 Дек 2008, 17:03

Zubcho написа:
kirililiev написа:

Добре де щом може да се заварява главата, какво тогава да се плашим от пукнати глави и високи температури??? И вечния спор започна.... Нютонметрите ми трябват защото в задръстванията в Сф се кара само на ниски обороти :) Както и да е факта е, че аз си харесвам тракането на печката и черния облак, който прави след мен. И като ме дразни някой гоУфаджия лятото само давам газ до дупка за 2 сек и го гледам как кашля после 30 мин, щото няма климатик и кара на отворени прозорци заел мъжествена поза с ръка извън колата :mhihi:

А относно чипосването на 520-ката не виждам голям ефект Saso му е чипосана и все не върви. Пъна се като глист на буца, като се връщахме от Петрич с 4 човека в колата. А навлизането в 8000 об/мин често ще доведе до това, че буталата ще се покажат през капака да видят кой кара и се пъне толкова. Каквото и да си говорим за преминаване към по-големи мощности и поставяне на турбина/компресор се налага преправяне на мотора което ще струва 2,3,5 хиляди лева. Докато за преправянето на ТДС-а 350лв ако ще чипосваш или каса бира и 3 кила кебапчета и кюфтета при ivan. в Петрич.

Саше не ми се сърди за горния кометнар нищо лично, важното е, че тавана ти стана супер.

Пак казвам на 2.0 мотор си трябва принудително впръскване - Postman ще каже най-добре кое как става аз мълча, че не ги разбирам тези работи много много ;)

И пак казвам М50 за мен е страшен мотор, щом при Пенчев изкара толкова време и не се скапа, но не е правен за състезания, както и М51 също.

Поздрави и да не се разсърди някой сега?? В спора се е родила истината :D

продължаваш да ме развеселяваш...особенно с принудителното впръскване :mhihi: тва че на някой на колата са му сложили чип и не върви си е негов проблем,лично мойта много добре си се задвижва,тва че сте виждали само умрели 20-ки си е ваш проблем :mhihi: за навлизането в 8 хиляди оборота буталата не излизат повярвай,поне на моя мотор не съм ги виждал,и да са излизали.явно пак са влезли :mhihi: много експерти като тебе са ми казвали че ми тракат лагери,че веригата ми е растеглена,че всеки момент ще спре и тнт.вече 40000 километра много от които по пистите само в лютеницата и няма грижи,на 400 метра голф 3 150 коня го поря както си искам.тойота авенсис 2,2 д4д с чип вървим на равно до втора,на трета си отлитам :mhihi: мноо колици съм оставил учудени с умрялата 20-ка с кво ли не я мерихме 8,2 ги прави от 0-100,,,,и аз са изкорах даже :mhihi: разликата между мен и теб е че ти приказваш а аз доказвам и вече ми е бактисало да си чупя колата излишно заради такива предубедени чули недочули хора като теб ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 23 Дек 2008, 17:16

zvetiko написа:
kirililiev написа:
zvetiko написа:Не знам-заварката променя основни характеристика на материала на главата,а като се има в предвид и температурното и натоварване,а при дизелите и високото налягане(темата е за tds),трябва да имаш голям късмет да не се стигне до повторен инцидент.Но всеки си прави сметката ,кое е по-доброто-за мен оргинална част втора ръка е винаги по-добрият вариант от преправяна и нова куче марка.

харесвам интосиазма ти,гледам в подписа ти либсва само темата"технология на заваряването"аа и "технология на металите" :mhihi: гледам караш бензиново бмв а си експерт по дизелите май?да нямаш сервиз за тдс -и? :mhihi: казвам ти пак,темата е безмислена щото и в двата случая няма гаранция.ако искаш да си на 100%прав кажи че най умното нещо е да си купиш нова глава от магазина ;)

п.п
са ако продължим спора за заваряне,технология на металите и разни сплави ще ти кажа и какво работя :mhihi: ;)

Работил съм в Институт по металокерамика и Институт по металознание в БАН. ;)
Една тествана глава втора ръка е хиляди пъти по-надежна от една заварявана.Не че при някои пукнатини не може да стане добре.Лошото е ,че като отидеш някъде да заваряваш, главата ти се взема при всички случаи,за да си сложат някои хора парите в джоба и правят невъзможни заварки в името на това-не може да завариш леглото на клапана и да очакваш нещо добро,не може да махнеш водача на клапаните и също да очакваш нещо добро-като специалист би трябвало да знаеш начина им на монтаж със специално приспособление за нагряване отвътре и охлаждане от вън.Главата не е един монолитен блок,а е с доста сложна структура, с голямо термично натоварване,работеща при високо налягане , ръчкането, в която не носи нищо добро. ;)

А тия неща дето си ги писал за tds-те и ъпгрейдването на 520 -мога само да съжалявам,Иво ти е отговорил.Много по-рентабилно и евтино ще ти дойде да си докареш някоя 535-ца от Германия,отколкото да даваш допълнителен живот на един определено неподходящ двигател за голяма като Е34 кола . ;)

ти май не си карал 535 нали?? нали се сещаш че заради големия мотор и много по тежкия мост и диф няма нищо общо?нали се сещаш че заради 200-та кила в повече и заради двуклапановата система,заради чупенето на кобилици при високи обороти заради трудното намиране на такива стари мотори изобщо не ми е рентабилно да карам 3,5.ако реша да си сложа подобен мотор считай че до два дни го имам...чака ме само да го пъхна :mhihi: 20-ката си е много подходящ мотор за това купе.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 23 Дек 2008, 17:24

8,2 0т 0/100 :shock: Трябва доста да върви тая кола
А аз се радвах,че съм ги свалил под 10 на тракторчето :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ПредишнаСледваща

Назад към E34