За сферите на нивомата при Touring-a

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от skylord » 14 Ное 2008, 13:51

значи общо взето си е игра с кранчето и ако не се променят нещата.. сфери ;)

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 14 Ное 2008, 16:20

Моята специално има много хубава стойка и ще клекне задницата ако се свали още си мисля. Возията не мога да я преценя, няма да е зле да се кача при някое друго комби, за да направя сравнение, дали не е от тия 45 гуми (нискички). Едва ли е от нивомата, защото дупките май ги усещам с предницата и задницата по един и същ начин, твърдичко. Пък самото окачване е сравнително меко, в завой си има известен наклон, още повече при поднасяне си се разлашква :mhihi:
Кефи ме, че дори с това тегло, Е34-ката не бие такива гадни кашици като тройките, влизам си настрани и щом изправи си влиза в пътя, а не дрифти двойно повече в другата посока.
BMW only!

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 14 Ное 2008, 16:32

skylord написа:пак е добре, че в дару амортесьорите за нивомата са по 1300 лв парчето...

Преди време се бях интересувал в D&N за цената и идваше около 700 лв

Благодаря за отзивчивоста!
Postman можеш да удряш ключа! :D
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 14 Ное 2008, 16:39

Tod написа:
skylord написа:пак е добре, че в дару амортесьорите за нивомата са по 1300 лв парчето...

Преди време се бях интересувал в D&N за цената и идваше около 700 лв

Благодаря за отзивчивоста!
Postman можеш да удряш ключа! :D

Чакай веее юрдек :mhihi: :mhihi: :mhihi: кажи поне като го свалиш какво е станало с возията ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 14 Ное 2008, 18:30

dinozab написа:Чакай веее юрдек :mhihi: :mhihi: :mhihi: кажи поне като го свалиш какво е станало с возията ;)

Въздържай се от подобни квалификации, ако във вашето село са приети то в нашето не ги тачим, виждам че обръщението го ползваш няколко пъти вече, ако ти е толкова на сърце и неможеш без него, използвай го на друго място....!

Относно молбата ми за заключване на темата- ще имам резултат след 20-тина дни! Според мен не е разумно да се държи темата активна толкова време, ако имам успех ще пусна нова , обстойна и синтезирана, и ако модераторите решат да се сложи във ВАЖНИТЕ, защото проблема касае доста колеги!

Благодаря за вниманието!
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Ное 2008, 10:25

Добре, заключвам я, когато имаш резултат ми пиши ЛС (или пък на Жоро Пенчев) и ще я отключа за да опишеш решението. После ще я качим във Важните ако решението е общоприложимо за комбитата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 09 Дек 2008, 12:35

Какво се случи, проблема определено при мен, не е от сферите, пробвах возията при различна височина на задницата на комбито!
Всъщност в крайна сметка положението е следното, дори малко да е повдигната задницата, возията доста загрубява.
Бях свалил колата до ниво от 525мм -комфорта е великолепен, от там нагоре започва втвърдяване на "положението" ;) !
Та за мен извода е, че всичко нагоре от заводските параметри втвърдва окачването и колкото е по-вдигнат автомобила нещата са по-груби!
Good Luck

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 10 Дек 2008, 13:21

Tod написа:Какво се случи, проблема определено при мен, не е от сферите, пробвах возията при различна височина на задницата на комбито!
Всъщност в крайна сметка положението е следното, дори малко да е повдигната задницата, возията доста загрубява.
Бях свалил колата до ниво от 525мм -комфорта е великолепен, от там нагоре започва втвърдяване на "положението" ;) !
Та за мен извода е, че всичко нагоре от заводските параметри втвърдва окачването и колкото е по-вдигнат автомобила нещата са по-груби!

да и аз направих същото... свалих почти до край нивото и возията се промени в пъти....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 10 Дек 2008, 15:17

колегата The_Gate има нивомат цял комплект, ПЕРФЕКТЕН, мисля че и на части ще го даде ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 10 Дек 2008, 22:26

Мда Дидо има нивомат от 525и Туринг перфектен... Фул комплект и го дава на нищожна цена...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 10 Дек 2008, 22:35

Добре, но тук в темата си говорим за здрав нивомат като в последното мнение става дума, че при възстановяване на заводските регулировки комфорта на возене откъм задния мост се завръща... засега поне като че ли никой не търси да купува цял или на части нивомат...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 10 Дек 2008, 22:40

ако сферите не работят коректно, при настройка докрай надолу само замазваме положението, реално респонса няма нищо общо, просто се возите меко...
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 11 Дек 2008, 9:36

Stanchev написа:ако сферите не работят коректно, при настройка докрай надолу само замазваме положението, реално респонса няма нищо общо, просто се возите меко...

А да знаеш някакъв ефикасен начин за проверка на сферите дали са изправни че то ако е така както го казваш как ще се разбере тия сфери добре ли са или не :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 11 Дек 2008, 10:29

dinozab написа:
Stanchev написа:ако сферите не работят коректно, при настройка докрай надолу само замазваме положението, реално респонса няма нищо общо, просто се возите меко...

А да знаеш някакъв ефикасен начин за проверка на сферите дали са изправни че то ако е така както го казваш как ще се разбере тия сфери добре ли са или не :roll:

вдигаш си я до нормалното ниво и ако друса си за сфери ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от skylord » 11 Дек 2008, 15:31

дам, но ние с Tod след като я регулирахме на нормалното ниво 521мм спря да друса... идеята беше как да е примерно на 550мм и да не друса.....

ПредишнаСледваща

Назад към E34