ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ - чукане на дупки

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Окт 2008, 9:45

zvetiko написа:
VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе :confused:

Защо нов колега-вземи си втора ръка,но за мен задните носачи са практически неразрушими.

еми защото май ще се окаже че от 95 нагоре носачите, както и полуоските са усилени на комбитата(за седаните незнам)
в момента съм с носач от седан 92-ра година и чесно казано нещо не ми харесва в него :confused:
а че са неразрушими съм съгласен :!:
само дето винаги има излкючения и бордюри :uups: :confused:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Окт 2008, 13:16

VesoPesa написа:
zvetiko написа:
VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе :confused:

Защо нов колега-вземи си втора ръка,но за мен задните носачи са практически неразрушими.

еми защото май ще се окаже че от 95 нагоре носачите, както и полуоските са усилени на комбитата(за седаните незнам)
в момента съм с носач от седан 92-ра година и чесно казано нещо не ми харесва в него :confused:

Носачите са различни за комби и седан :!:
При удар , страничен има деформации това е неизебжно - колата е тежка просто няма начин нещо да не измърда :roll:

Мисля си ,че Роската ще се окаже прав :confused: Този който си сложил от седан , си мисля ,че не му е изобщо там мястото :!:
Нека Бисер Фен-а каже дали има носачи от комбито в Хасково :idea:
Намираш носач със все шенкела - купуваш стандартни тампони , оригинални или Лемфьордер (без ексцентрици) и ги сменяш.В такъв случай ще е най-добре според мен да смениш всичките 4 тампона отзад ... Аз като ги смених преди 2 години със все т.нар.черешки и тогава на реглажа веднага мръднаха параметрите (два мисля че бяха за задницата) в положителна насока.

Моите задни гуми седят много леко разкрачени , в степен която като си я погледна отдалеч отзад и ми иде да седна в нея и да й изкъртя зъбите :mhihi: Как да кажа абе има еротика в това разкрачване :mhihi:

Аз нямам никакви луфтове по окачването в момента , тампоните са сменени наред и онзи ден си направих експеримент като излязах от Ботевградско шосе на околовръстното в посока Казичане от детелината с почти 150 км/ч (там е тясно и тая скорост е абсолютно и крайно пределна за този автомобил) и никакво заклащане нямам ,просто чувството е яко опияняващо :twisted: Само трябва да се сържи здраво волана и леко да се изправи на излизането за да не се провокира излишно заклащане на задницата и да моше нивомата да работи като хората.

Чувал съм приказки ,че тампони на задните носачи не се сменяли ,че не се били скапвали ,което е няма такава простотия :!: :evil:
Аз лично на тази кола не бих сложил полиуретанови на Пауърфлекс ,защото тогава ,човек разбира за какво всъщност са тампоните и защо трябва да са от гума ,ако и да е плътна за спортните модели ;) В Швейцария - ДА , слагам 18 цола и такива тампони с най-яките щанги ,ниски гуми и проходите ще ги минавам на герултия ,но тук при нас с наш'те пътища НЕ , благодаря ;)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 13:25

Penchev написа:Моите задни гуми седят много леко разкрачени , в степен която като си я погледна отдалеч отзад и ми иде да седна в нея и да й изкъртя зъбите :mhihi: Как да кажа абе има еротика в това разкрачване :mhihi:

Гоше, изплискал си и ти легените :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 17 Окт 2008, 13:27

Пешо , знам бе ,знам - плашещо е човеко ,но какво да направя :help:
Тая лудост граници няма :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Окт 2008, 13:29

Ама внимавай, че моята така още повече се разкрачи и аз като теб съзирах еротиката :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Окт 2008, 13:50

Penchev написа:...

Жоре, ето за това аз вече при един "майстор" който доста хора тука хвалят аз повече няма да стъпя. :evil:
Той си знае защо, няма са да му вадя кирливите ризи :evil:

А всъщност каква е точно разликата в двата носача? :roll:
А бисер май няма носач такъв :roll: :confused: бях ги питал преди време и каза че няма :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Окт 2008, 14:46

VesoPesa написа:
zvetiko написа:

Има комбита на части.Иначе и аз съм го кривил-със 160 удар в бетонна колона на мост,след завъртане на 180 градуса. :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Окт 2008, 14:53

Къде са тия комбита на части че все сердани деа :confused:
Бисер го чакам да се включи да каже има ли, ама май няма да е днеска :mhihi: да е жив и здрав :)
Колкото до тампоните мерси за съвета :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Окт 2008, 14:56

VesoPesa написа:Къде са тия комбита на части че все сердани деа :confused:
Бисер го чакам да се включи да каже има ли, ама май няма да е днеска :mhihi: да е жив и здрав :)
Колкото до тампоните мерси за съвета :D

Ето ги -аз нали търся кола и съм полудял. :mhihi:

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11203171925179600&f1=details

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Окт 2008, 15:14

Златен си :D
Имаш бира от мене като се видиме ;)
Сега чакаме и бисер да се включи да видим какво ще каже, а довечера отивам за полуоска поне :D

А някой да му се намира умрял нивоматен амортисьор, че ми трябва да му проуча конструкцията :mhihi:

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 17 Окт 2008, 15:15

Penchev написа:

Не баш така Жорка носачите на 518,520,525 дизел и бензин са различни от на комбито на другите от 530 седан нагоре са като на всички кобита :idea:
Макар че аз невидях някаква разлика като сменях моя DEO тогава ми го прати мисля от 520 седан и стана без грешка.И защо казваш да се слагат тампони без ексцентрик я поясни малко щото искам да ги сменя моите ма като ги гледам двата вида и се чудя кой да поръчам или по един от двата щото няма никакво обяснение по въпроса :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 17 Окт 2008, 19:52

Говорил съм с Бисер вече и само чакам да да свали здравия носач от комбито , което разглобява!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 17 Окт 2008, 20:47

prestige6969 написа:Говорил съм с Бисер вече и само чакам да да свали здравия носач от комбито , което разглобява!!!!!!!

пу за мене левия :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 20 Окт 2008, 14:54

dinozab написа:
Penchev написа:

Не баш така Жорка носачите на 518,520,525 дизел и бензин са различни от на комбито на другите от 530 седан нагоре са като на всички кобита :idea:
Макар че аз невидях някаква разлика като сменях моя DEO тогава ми го прати мисля от 520 седан и стана без грешка.И защо казваш да се слагат тампони без ексцентрик я поясни малко щото искам да ги сменя моите ма като ги гледам двата вида и се чудя кой да поръчам или по един от двата щото няма никакво обяснение по въпроса :roll:

Дино , тампоните с ексцентрик променят геометрията по вертикалната ос (от пътя нагоре до тампона на макферсона).Насила ще я разкрачиш колата а това според мен не е необходимо (според мен) , затова нормални тампони са необходими :) За някой М-ков туринг може такива тампони дето в завоя на магистралата ще влизам един ден( дай боже) с 280 км/ч :twisted: :help:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 20 Окт 2008, 15:22

Сигорен ли си в това аз мисля че от тях зависи гумата колко ще излезе навън спрямо калника :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към E34