ЗАДЕН ДЕСЕН НОСАЧ - чукане на дупки
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
zvetiko написа:VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе
Защо нов колега-вземи си втора ръка,но за мен задните носачи са практически неразрушими.
еми защото май ще се окаже че от 95 нагоре носачите, както и полуоските са усилени на комбитата(за седаните незнам)
в момента съм с носач от седан 92-ра година и чесно казано нещо не ми харесва в него

а че са неразрушими съм съгласен

само дето винаги има излкючения и бордюри

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
VesoPesa написа:zvetiko написа:VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе
Защо нов колега-вземи си втора ръка,но за мен задните носачи са практически неразрушими.
еми защото май ще се окаже че от 95 нагоре носачите, както и полуоските са усилени на комбитата(за седаните незнам)
в момента съм с носач от седан 92-ра година и чесно казано нещо не ми харесва в него![]()
а че са неразрушими съм съгласен![]()
само дето винаги има излкючения и бордюри![]()
Носачите са различни за комби и седан

При удар , страничен има деформации това е неизебжно - колата е тежка просто няма начин нещо да не измърда

Мисля си ,че Роската ще се окаже прав

Нека Бисер Фен-а каже дали има носачи от комбито в Хасково

Намираш носач със все шенкела - купуваш стандартни тампони , оригинални или Лемфьордер (без ексцентрици) и ги сменяш.В такъв случай ще е най-добре според мен да смениш всичките 4 тампона отзад ... Аз като ги смених преди 2 години със все т.нар.черешки и тогава на реглажа веднага мръднаха параметрите (два мисля че бяха за задницата) в положителна насока.
Моите задни гуми седят много леко разкрачени , в степен която като си я погледна отдалеч отзад и ми иде да седна в нея и да й изкъртя зъбите

Аз нямам никакви луфтове по окачването в момента , тампоните са сменени наред и онзи ден си направих експеримент като излязах от Ботевградско шосе на околовръстното в посока Казичане от детелината с почти 150 км/ч (там е тясно и тая скорост е абсолютно и крайно пределна за този автомобил) и никакво заклащане нямам ,просто чувството е яко опияняващо

Чувал съм приказки ,че тампони на задните носачи не се сменяли ,че не се били скапвали ,което е няма такава простотия

Аз лично на тази кола не бих сложил полиуретанови на Пауърфлекс ,защото тогава ,човек разбира за какво всъщност са тампоните и защо трябва да са от гума ,ако и да е плътна за спортните модели

Георги Пенчев
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Penchev написа:Моите задни гуми седят много леко разкрачени , в степен която като си я погледна отдалеч отзад и ми иде да седна в нея и да й изкъртя зъбитеКак да кажа абе има еротика в това разкрачване
![]()
Гоше, изплискал си и ти легените

- Penchev
- Сватбаря
-
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Penchev написа:...
Жоре, ето за това аз вече при един "майстор" който доста хора тука хвалят аз повече няма да стъпя.

Той си знае защо, няма са да му вадя кирливите ризи

А всъщност каква е точно разликата в двата носача?

А бисер май няма носач такъв

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
VesoPesa написа:zvetiko написа:VesoPesa написа:аз накрая със сълзи на очи ще купя нов носач от дару + комплект тампони от тия английските че много ги хвалат нещо и 2 дена няма да спа и ще видим какво ще излезе
в момента съм с носач от седан 92-ра година и чесно казано нещо не ми харесва в него![]()
а че са неразрушими съм съгласен![]()
само дето винаги има излкючения и бордюри![]()
Има комбита на части.Иначе и аз съм го кривил-със 160 удар в бетонна колона на мост,след завъртане на 180 градуса.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Къде са тия комбита на части че все сердани деа
Бисер го чакам да се включи да каже има ли, ама май няма да е днеска
да е жив и здрав
Колкото до тампоните мерси за съвета

Бисер го чакам да се включи да каже има ли, ама май няма да е днеска

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
VesoPesa написа:Къде са тия комбита на части че все сердани деа![]()
Бисер го чакам да се включи да каже има ли, ама май няма да е днескада е жив и здрав
![]()
Ето ги -аз нали търся кола и съм полудял.

http://www.mobile.bg/pcgi/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11203171925179600&f1=details
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Златен си
Имаш бира от мене като се видиме
Сега чакаме и бисер да се включи да видим какво ще каже, а довечера отивам за полуоска поне
А някой да му се намира умрял нивоматен амортисьор, че ми трябва да му проуча конструкцията

Имаш бира от мене като се видиме

Сега чакаме и бисер да се включи да видим какво ще каже, а довечера отивам за полуоска поне

А някой да му се намира умрял нивоматен амортисьор, че ми трябва да му проуча конструкцията

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Penchev написа:
Носачите са различни за комби и седан![]()
Не баш така Жорка носачите на 518,520,525 дизел и бензин са различни от на комбито на другите от 530 седан нагоре са като на всички кобита

Макар че аз невидях някаква разлика като сменях моя DEO тогава ми го прати мисля от 520 седан и стана без грешка.И защо казваш да се слагат тампони без ексцентрик я поясни малко щото искам да ги сменя моите ма като ги гледам двата вида и се чудя кой да поръчам или по един от двата щото няма никакво обяснение по въпроса

- prestige6969
- кандидат ентусиаст
-
Говорил съм с Бисер вече и само чакам да да свали здравия носач от комбито , което разглобява!!!!!!!
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
prestige6969 написа:Говорил съм с Бисер вече и само чакам да да свали здравия носач от комбито , което разглобява!!!!!!!
пу за мене левия

- Penchev
- Сватбаря
-
dinozab написа:Penchev написа:
Носачите са различни за комби и седан![]()
Не баш така Жорка носачите на 518,520,525 дизел и бензин са различни от на комбито на другите от 530 седан нагоре са като на всички кобита![]()
Макар че аз невидях някаква разлика като сменях моя DEO тогава ми го прати мисля от 520 седан и стана без грешка.И защо казваш да се слагат тампони без ексцентрик я поясни малко щото искам да ги сменя моите ма като ги гледам двата вида и се чудя кой да поръчам или по един от двата щото няма никакво обяснение по въпроса
Дино , тампоните с ексцентрик променят геометрията по вертикалната ос (от пътя нагоре до тампона на макферсона).Насила ще я разкрачиш колата а това според мен не е необходимо (според мен) , затова нормални тампони са необходими

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4