Студена-работи нормално, загрее ли няма мощност...
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
panadol написа:Вчера вечерта, като отидох да си взема колата майстора ми обясни следното: Карал електрониката да я тестват в някакъв си сервиз "Софдизел" или нещо от тоя сорт на околовръстното. Закачили я на стенд, той показал, че поплавъка си работи нормално. По серийния номер му казали, че тая електроника била спряна от производство, защото давала дефект. Също така той предположи, че температурата влияе по някакъв начин на електромагнитното поле... Вече съм много объркан и изобщо не знам какво да правя... Последно букса номер 7 или 8 да изключа ?След като качи 80-90 градуса цялото купе започва да тресе, дори и на тихи. като дадеш газ прекъсва, все едно не й стига нафта или въздух. Изобщо не може да отработи като хората. Помпата си изглежда като абсолютно нова, колата пали от четвърт и топла и студена, болтовете на помпата са намазани с боя и все си мисля, че е заради някаква гаранция. Интересното е, че като я загася и запаля има момент от няколко секунди, в които колата си работи нормално. Като подам газ към примерно 1500 оборота, след няколко секунди оборотите сами падат, и то до нормалните си 600-700, въпреки, че не съм си пуснал крака от газта...
Колега направи тази размяна ,която ти казвам-безплатно е,нищо няма да повредиш и най-много да ти се оправи колата

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
На мен в Бова кар ми обясниха следното:
В ГНП имало някво миниатюрно цилиндърче с мънинко буталце, което нягнетява нафтата. С времето това буталце се износва, изтънява. Като е горещо нафтата е "по-тънка" и това буталце пропуска част от нея, в следствие на което на колата не и стига нафтата за празен ход. Като се регулира да пуска повече нафта би трябвало да се оправи.
Аз се чудя, това дали няма да се оправи с чип тунинг? Той не вдига ли и оборотите на празен ход?
Освен това в Бовата ми казаха, че те плочки не пипат. Регулират само със софтуер.
В ГНП имало някво миниатюрно цилиндърче с мънинко буталце, което нягнетява нафтата. С времето това буталце се износва, изтънява. Като е горещо нафтата е "по-тънка" и това буталце пропуска част от нея, в следствие на което на колата не и стига нафтата за празен ход. Като се регулира да пуска повече нафта би трябвало да се оправи.
Аз се чудя, това дали няма да се оправи с чип тунинг? Той не вдига ли и оборотите на празен ход?
Освен това в Бовата ми казаха, че те плочки не пипат. Регулират само със софтуер.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Воденичаров написа:На мен в Бова кар ми обясниха следното:
В ГНП има хидравлична глава и тя нагнетява.Почката няма как да не я пипат-по този начин се прави регулирането на количеството гориво,което преминава през дюзите за единица време.При М51 чипа е напълно излишен-той служи да излъже електрониката да подаде малко повече гориво,но тази работа ти можеш да я направиш и с регулиране на положението на плочката.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
В Бургас има 2 сервиза на които вярвам, и двата ми отказаха да пипат плочката. Лично на мен ми остава само да я чипосам. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Воденичаров написа:В Бургас има 2 сервиза на които вярвам, и двата ми отказаха да пипат плочката. Лично на мен ми остава само да я чипосам.
Прочети темата в подписа ми,извикай някой ,който може да държи отверка и я чипосай за около 10-на минути.

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
А с разхода какво става? От познати с чип знам, че при нормално каране разходът не се покачва, но срегулиране... ?
ПП: То стана малко като чат, но предполагам, че има и други които ги вълнува.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Воденичаров написа:А с разхода какво става? От познати с чип знам, че при нормално каране разходът не се покачва, но срегулиране... ?
Е това е най-хубавото-можеш да си я нагласиш точно както искаш,при каквото поискаш съотношение на разход/начин на вървене на колата ,а не това ,което е твърдо зададено от чипа-просто нагласяваш,караш,ако нещо не ти хареса променяш и т.н.Ако я направиш много да върви може и да го вдигнеш малко разхода.Хубаво е да направиш всички неща ,които са описани,след като си решил да направиш колата си изстребител-освен регулиране на плочката,да промениш и ъгъла на впръскване и размяна на мъркучите-в темата е описано.Имай в предвид ,че колата ти ще стане нещо съвсем различно и ще стане доста злобна.

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
Относно тези маркучи.. нямаше ли разлика между е34 и е39?
По принцип на мен ръцете ми са много силно в г*зъ
, но след като прочета всички теми и с помощта на колегата Djelebov вярвам че ще я нагласим. Първо тези дни ще направя Дизел Шпулунг и ще измия радиаторите и след това ще я мисля с тези настройки.
Последен въпрос
: С диагностичен кабел и Карсофт 6.5 може ли да се види на какво число ми е настроена плочката? И ако се настрои примерно на 2, какви обороти ще държи на празен ход?
По принцип на мен ръцете ми са много силно в г*зъ

Последен въпрос

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
panadol написа:cvetiko, искаш да кажеш да махна буксите на 7 и 8 и 8 да я включа в 7 ?
Бай дъ уей, много интересен начин за регулиране на горивотодо сега не бях виждал такова нещо
Колега ,това няма нищо общо с горивото по начина по който ти си мислиш.Идеята е ако термометъра ,който подава информация на DDE за температурата на двигателя не работи добре,на негово място да включиш термометъра ,който е за приборите,който е в изправност(надявам се не караш без работещ индикатор за температурата)и който показва малко по-ниска температура,така ,че ще се подава малко повече гориво ,като за по-студен двигател и колата ще върви по-добре.Ако така тръгнат нещата вече можеш да си купиш нов термометър за DDE .Кой е правилният термометър може да се разбере лесно-вадиш куплунга и гледаш приборите-ако стрелката на термометъра не отиде на нула ,това е правилният.

zvetiko написа:panadol написа:cvetiko, искаш да кажеш да махна буксите на 7 и 8 и 8 да я включа в 7 ?
Бай дъ уей, много интересен начин за регулиране на горивотодо сега не бях виждал такова нещо
Колега ,това няма нищо общо с горивото по начина по който ти си мислиш.Идеята е ако термометъра ,който подава информация на DDE за температурата на двигателя не работи добре,на негово място да включиш термометъра ,който е за приборите,който е в изправност(надявам се не караш без работещ индикатор за температурата)и който показва малко по-ниска температура,така ,че ще се подава малко повече гориво ,като за по-студен двигател и колата ще върви по-добре.Ако така тръгнат нещата вече можеш да си купиш нов термометър за DDE .Кой е правилният термометър може да се разбере лесно-вадиш куплунга и гледаш приборите-ако стрелката на термометъра не отиде на нула ,това е правилният.
Имах предвид за обяснението за регулиране на ГНП на 525 ТДС...[/url]
Ако някой говори зад гърба ти, радвай се, че си пред него 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2