Взеха ми колата

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 22 Авг 2008, 17:58

Penchev написа:zvetiko , един въпрос от мен - конкретен :arrow: ако изпадне комби с 2,5 литра мотор бензинов би ли си го взел :D :?:
То по принцип вече има М50В25-ци ,продават се не е да ги няма та може и като наш Сашо Plague - намери си много читава 20-ска комби и сложи в нея 2,5-та литра от обърнатата кола 8)
Иво Станчев и аз съм сигурен че ще намери готин автомобил 8)

Аз в пловдив като му подкарах актуалната 20-ска комби и много я харесах ,свежа кола е :)

п.с. Аз в момента просто много "страдам" - черното комби с 3,8 двигателя ме побърква :help: Дано не отлети скоро ,дано постои някой друг месец ,аз ще го купя ,само дано не отлети :roll:
Колата е уникална ,в нея са вложени последно 8000 евро в части,уникална е и ... ще се побъркам :help:

Изображение
Изображение
Изображение

Георги Пенчев

Бате ако купиш тая кола верно ще правя бдения пред вас :) Ще искам да ме возиш ей да знаеш.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 22 Авг 2008, 18:06

zvetiko , комбито е страшно функционален автомобил и ти като собственик си го преценил.Аз досега никога не съм се замислял за където и да съм тръгнал с колкото хора и багаж ,това си е все пак предимство.Миналата седмица си направихме малка ескурзия с мои приятели ,измежду които една мацка Испанка из северна България - Велико Търново в арбанаси спахме няколко вечери,Етъра,Боженци,Дряновски манастир,Ловеч и щом колата събра всичко на три момичета и ние две момчета прави си сметка :mhihi: А те момичетата изобщо не обичат да си носят гардеробите , не :lol: Задния капак ,при отворено положение служеше за закачалка на която се закачаха калъфи с дрехи на прага на багажника се сядаше като на пейка за преобуване ,по време на движение все някоя се пресягаше отзад в багажника и все ровеха като кокошки мама му стара :mhihi: малеее страшна работа ! най-накрая ми казаха ,че им е много удобна колата да съм си я пазел за догодина :lol: Само ,че незнаят как един голям на кубатура шестак може да ги накара да пищят щото са много страхливи :twisted: :twisted: :twisted: Да не говоря ,че съм прекарвал огледало от Чешки кристал ,много скъпо за една луксозна асансьорна кабина с дължина 215 см (!) на 30 ширина , балконска врата от алуминиева дограма с дължина 200 см и ширина поне 60 см с мен и мой приятел до Трън , кухненски ъгъл от три части изобщо не малък (супер екстра е отварянето на задното стъкло) от Търново до село (40 км до Стражица близо) пътувания за ски с по 4 или 5 диши със ски оборудване и сакове с дебели зимни дрехи за пистите а най-адския тест на нивомата ми беше преди 4 години ,когато от банско просто без никаква възможност да не поема ангажимента качих 400 кг асансьорни чугунени тежини и общо 5 души в колата ,тогава просто бях сигурен ,че ще хвърля амортисьорите ,само напомпах гумите на 3,2 атмосфери , системата са мое най-голямо очудване вдигна и изравни задницата и така 160 км до София ги прибрах :shock: Никога повече тази кола не е мъчена ,но тогава се убедих за какво става въпрос ебаси :shock: ... сега се сетих на събора 2004 година на Казанлък една каса бира имаше в багажника ,капака отворен ни пазеше сянка а ние седнали в багажника щяхме да се отрежем :help: Ебаси ,от където и да я погледнеш тази каросерия направо няма "празно" :)

Мисля си ,че няма да сгрешиш ако пак си вземеш такъв автомобил :D

п.с. Зъбчо ,трудно ми е в момента ,но стане ли ще се съберем хората от този подфорум на един импровизиран банкет ,ще я покараме всички това е сигурно ,но да видя :roll:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2008, 18:11

Zubcho написа:Бате аз вече се замислям над покупката на един 4.4 матор и да го сложа на мястото на дизеляка и да си карам мото купе. Поне няма удари никъде. Другия варянт е да си взема нещо е32 с 3.5 мотор. Просто искам да карам голям двигател вече. За съжаление все пари няма и кога ли ще стане не се знае ама некой ден.....

Иначе Zvetiko ако намериш нещо с по голям мотор от 2.5 го вземай. Примерно 3.5 или м60б30. Просто като сложиш газов инжекцион и на дълъг път ще минаваш 100 км с 10-11 л. газ което не е нищо според мен като разход. на фона на 8/100 нафта = 16+ лв. на сто. Мисля че 5лв. надолу в разхода и 70+ конски сили разлика не е за пренебрегване. Само да нямаше акциз ей!! Сега щях да търкалям 540 и да им се смея на голфчетата и не само аз ами и половината форум сигурен съм :)

С предишното М20В25 ако знаеш аз как им се смеех-тогава не знаех ,че имало голфове бегачки и се чудех защо толкова ми се пънеха.Обаче в завоите и на правите участъци на междуградските пътища нещо ми издишаха-правеха дори самоубийствени изпълнения ,но пак не им се получаваше. ;) "Zubcho" ,до 3.5 засега сигурно няма да стигна,но това ми е мечтата-при подходящо финансово стечение на обстоятелствата ,това ще ми е първата работа ,която ще направя и едва ли повече ще търся друга кола. ;) Иначе за интервенцията на дизела-и аз съм го мислел,обаче толкова много неща трябва да се сменят и накрая нещата ,може би пак няма да са както трябва,че май не си заслужава.За това и продадох моята и сега ще взема това ,което искам,сглобено където както трябва. ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 22 Авг 2008, 18:15

^ Наистина дизелов автомобил да се преправя на бензинов е луда работа :confused: Как да разбуташ нещо което си е като излято на мястото и няма мърдане ,да накачиш от друг стар автомобил сума ти части ,като просто поне според мен това което ще е на финала няма да е като това от което е тръгнал човек :roll:

Както си е окомплектована колата ,така да си се ползва ,ще изпадне нещо добро бензиново и така ще е най-добре 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2008, 18:21

Penchev написа:zvetiko , комбито е страшно функционален автомобил и ти като собственик си го преценил.Аз досега никога не съм се замислял за където и да съм тръгнал с колкото хора и багаж ,това си е все пак предимство.Миналата седмица си направихме малка ескурзия с мои приятели ,измежду които една мацка Испанка из северна България - Велико Търново в арбанаси спахме няколко вечери,Етъра,Боженци,Дряновски манастир,Ловеч и щом колата събра всичко на три момичета и ние две момчета прави си сметка :mhihi: А те момичетата изобщо не обичат да си носят гардеробите , не :lol: Задния капак ,при отворено положение служеше за закачалка на която се закачаха калъфи с дрехи на прага на багажника се сядаше като на пейка за преобуване ,по време на движение все някоя се пресягаше отзад в багажника и все ровеха като кокошки мама му стара :mhihi: малеее страшна работа ! най-накрая ми казаха ,че им е много удобна колата да съм си я пазел за догодина :lol: Само ,че незнаят как един голям на кубатура шестак може да ги накара да пищят щото са много страхливи :twisted: :twisted: :twisted: Да не говоря ,че съм прекарвал огледало от Чешки кристал ,много скъпо за една луксозна асансьорна кабина с дължина 215 см (!) на 30 ширина , балконска врата от алуминиева дограма с дължина 200 см и ширина поне 60 см с мен и мой приятел до Трън , кухненски ъгъл от три части изобщо не малък (супер екстра е отварянето на задното стъкло) от Търново до село (40 км до Стражица близо) пътувания за ски с по 4 или 5 диши със ски оборудване и сакове с дебели зимни дрехи за пистите а най-адския тест на нивомата ми беше преди 4 години ,когато от банско просто без никаква възможност да не поема ангажимента качих 400 кг асансьорни чугунени тежини и общо 5 души в колата ,тогава просто бях сигурен ,че ще хвърля амортисьорите ,само напомпах гумите на 3,2 атмосфери , системата са мое най-голямо очудване вдигна и изравни задницата и така 160 км до София ги прибрах :shock: Никога повече тази кола не е мъчена ,но тогава се убедих за какво става въпрос ебаси :shock: ... сега се сетих на събора 2004 година на Казанлък една каса бира имаше в багажника ,капака отворен ни пазеше сянка а ние седнали в багажника щяхме да се отрежем :help: Ебаси ,от където и да я погледнеш тази каросерия направо няма "празно" :)

Мисля си ,че няма да сгрешиш ако пак си вземеш такъв автомобил :D

п.с. Зъбчо ,трудно ми е в момента ,но стане ли ще се съберем хората от този подфорум на един импровизиран банкет ,ще я покараме всички това е сигурно ,но да видя :roll:

Георги Пенчев

"Penchev" и аз ходя на ски,но най-голямото изпитание на комбито беше точно сега-пренасях се от един апартамент в друг.Да не ти казвам какви неща се побираха отзад и с каква лекота се товареха и разтоварваха-накрая само за най- едрите и тежки неща викнах камион.Обаче не знам защо,може би понеже дълги години съм карал лимузина някак си се усещам по-ниско и по-стабилно на пътя,задните седалки ми се струват по-широки и по-дълбоки и това вече не е само усещане-на комбито волана определено ми беше по-тежък.Но ако ми изпадне читаво комби ,автоматик сигурно не бих му простил-миналият месец станчев продаваше едно страхотно и ако бях продал моето със сигурност щях да му го взема. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 22 Авг 2008, 18:30

zvetiko написа:"Penchev" и аз ходя на ски,но най-голямото изпитание на комбито беше точно сега-пренасях се от един апартамент в друг.Да не ти казвам какви неща се побираха отзад и с каква лекота се товареха и разтоварваха-накрая само за най- едрите и тежки неща викнах камион.Обаче не знам защо,може би понеже дълги години съм карал лимузина някак си се усещам по-ниско и по-стабилно на пътя,задните седалки ми се струват по-широки и по-дълбоки и това вече не е само усещане-на комбито волана определено ми беше по-тежък.Но ако ми изпадне читаво комби ,автоматик сигурно не бих му простил-миналият месец станчев продаваше едно страхотно и ако бях продал моето със сигурност щях да му го взема. ;)

Ами ако колата ти е със сервотроник и лимузина и комби да е все ще е по-лек волана ;)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 22 Авг 2008, 18:31

Аз за задната седалка си мисля ,че комбито е по-добре от седана.Вратата на седана е с такава линия при малкото стъкло ,че висок човек на влизане трябва малко да си пази главата от колонката ,докато на комбито точно рамката на вратата е с по-голям ъгъл при малкото стъкло и се влиза и излиза по-леко, тавана над седалката отзад е по-висок и за по-високите хора е по леко.седалката на седана отзад е вероятно малко по-удобна ,защото е по-профилирана както каза ,но трима души в комбито могат да пътуват далеч по-удобно според мен.На седана наистина я няма тази тежест отзад ,чувства се разликата и тук наистина идва момента човек да избира кое ще му е по-рационално.Аз и седаните си ги харесвам :) каквото читаво изпадне го взимай и това е 8)

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2008, 18:56

Zubcho написа:
zvetiko написа:"Penchev" и аз ходя на ски,но най-голямото изпитание на комбито беше точно сега-пренасях се от един апартамент в друг.Да не ти казвам какви неща се побираха отзад и с каква лекота се товареха и разтоварваха-накрая само за най- едрите и тежки неща викнах камион.Обаче не знам защо,може би понеже дълги години съм карал лимузина някак си се усещам по-ниско и по-стабилно на пътя,задните седалки ми се струват по-широки и по-дълбоки и това вече не е само усещане-на комбито волана определено ми беше по-тежък.Но ако ми изпадне читаво комби ,автоматик сигурно не бих му простил-миналият месец станчев продаваше едно страхотно и ако бях продал моето със сигурност щях да му го взема. ;)

Ами ако колата ти е със сервотроник и лимузина и комби да е все ще е по-лек волана ;)

Не знам защо ,но при седана беше много по-лек-чудя се дали не е от разликата в ширината на гумите-195 и 205. :?: Айде колега,махай го и ти дизела ,за да можеш да се отървеш от подписа си. ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 22 Авг 2008, 19:08

^ Аз си мисля ,че разликата от 100 кг е само и основно в задницата :roll: Задното окачване е по-тежко , каросерията и така ...
Седана с М50 има 51% отпред и 49% отзад разпределение на масите а комбито 48% отпред и 52% отзад ,което си е разлика ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 22 Авг 2008, 19:10

хвалбите продължават.... :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 22 Авг 2008, 20:50

zvetiko написа:
Zubcho написа:

Не знам защо ,но при седана беше много по-лек-чудя се дали не е от разликата в ширината на гумите-195 и 205. :?: Айде колега,махай го и ти дизела ,за да можеш да се отървеш от подписа си. ;)

Аве ако някой иска да земе мойта в това състояние в което е сега и да ми даде 1994 3.5 седан или комби в добро състояние, даже съм готов да додам някой лев.

За съжаление в момента тавана ми е разглобен и карам без тапицерия (ще бъде претапициран естествено плата е купен и седи с плочите на тавана в къщи). Ще карам др. месец да ми оправят шибедаха. Отделно по предницата ще се дадат др. месец към 400лв. за ремонт. И остава да се оправят забележките по външния вид и ще мога да кажа, че е перфектна. Дано само смогна да направя всичко по колата.

Иначе ми се кара 3.5 211 коня или 4.0 286к.с. автомат. Седан или комби нямам претенции все ми е едно и двете си ги харесвам :)

е34 да е обаче!!! :twisted: :twisted:

ПП Отворен съм за бартери ;)
Изображение

Изображение

Изображение

ППП

За първи път си пускам снимки на колата във форума :uups: :uups: дерзайте.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2008, 21:00

Zubcho ,оправи си тавана,не пипай нищо друго и я пускай в продава-като гледам каква е лъскава,ще замине веднага и тогава вече може да реализираш мечтата си-постоянно изникват коли като мечтата ти.Като бях направил снимки с ГСМ-ма на моята и разчитах ,че ще я продам заради перфекното и техническо състояние и екстрите ,стоя с месеци,като я поизлъсках и снимах както трябва ,замина за дни-прави си сметка какво ги интересува хората. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 22 Авг 2008, 21:22

zvetiko написа:Zubcho ,оправи си тавана,не пипай нищо друго и я пускай в продава-като гледам каква е лъскава,ще замине веднага и тогава вече може да реализираш мечтата си-постоянно изникват коли като мечтата ти.Като бях направил снимки с ГСМ-ма на моята и разчитах ,че ще я продам заради перфекното и техническо състояние и екстрите ,стоя с месеци,като я поизлъсках и снимах както трябва ,замина за дни-прави си сметка какво ги интересува хората. ;)

Лъскава друг път, тука е измита и има забележки по боята. Аве ще видим какво ще се прави.

Пак казвам отворен съм за бартери ;) 3.5 или 4.0 или 4.4 готов съм

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2008, 22:58

Zubcho написа:
zvetiko написа:Zubcho ,оправи си тавана,не пипай нищо друго и я пускай в продава-като гледам каква е лъскава,ще замине веднага и тогава вече може да реализираш мечтата си-постоянно изникват коли като мечтата ти.Като бях направил снимки с ГСМ-ма на моята и разчитах ,че ще я продам заради перфекното и техническо състояние и екстрите ,стоя с месеци,като я поизлъсках и снимах както трябва ,замина за дни-прави си сметка какво ги интересува хората. ;)

Лъскава друг път, тука е измита и има забележки по боята. Аве ще видим какво ще се прави.

Пак казвам отворен съм за бартери ;) 3.5 или 4.0 или 4.4 готов съм

В http://www.mobile.bg/ има една 3.0-автоматик,запазена. ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 23 Авг 2008, 13:02

Гледам я сега Русенската кола с 3-те литра и има нещо което не е като хората - 90 година пише ,че е а би трябвало да е най-рано средата на 92-ра ако е 3 литра с този фейслифт (3 и 4 литровите излизат тогава с изцяло новия фейс) и 193 коня не е ами 220 :roll:
Колата иначе на пръв поглед изглежда добре ... Зъбчо ,звънни на човека и го разпитай ,искай му ВИН на всяка цена :!:

Даже Славянко може да иде да я погледне при възможност ...
Като знам как върви на адаша Гего от Монтана Е32-ката с М60В30 автомат ,трябва да знаеш ,че страшно много ще ти хареса това добиче.
Още една информация - ljubo72 Любо от Монтана продаваше неговата Е34 530 М60В30 с всички екстри - кожено рекаро с ел.корекции,щори наред и прочие гъзарии , механични скорости :twisted:

:arrow:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Свържи се с него и разбери дали го продава още :!:

Успех 8)

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34