Нестабилност в предния мост

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 14 Авг 2008, 17:33

Дино, да ти кажа брат и при мен е така. И със сигурност е от гумите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 14 Авг 2008, 17:59

dinozab написа:Вий ма захте за мезе тука :mhihi: :mhihi: :mhihi: Иво не ми се вярва да е от стенд щото не яде гумите.Говоря за че го прави в някой по-остри завои просто гумите са навити а колата си тръгва направо все едно е на лед отдолу :shock: добре че на ръчната накладките са ми чистак нови иначе щеше да има фарове решетки сичко на сърма отпред.Между другото едно аверче има 524td и той се оплаква от същото даже ми вика на пълен навит волан и с пълна газ от място че колата му тръгва напред :shock: Питам комбитата ли са така или сички дизели щот направих малка справка и се оказа че М21 и М51 са по-леки от М50 :shock:

абе човек ся като ти казвам ;) и аз бех като теб преди да мина стенд.
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 15 Авг 2008, 8:29

ivan. написа:Не го настипвай чак толко,че да се изправя на задните гуми,като моторист :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега сериозно -мисля,че проблема ти е в гумите
Дани направо ги махай или ги сложи задни ако имат още грайфер

Ванка как да ги сложа задни като задните са много зле.Винаги гледам по-хубавите гуми да са отпред.Относно гумите са на три години почти и 50000 км. чисто нови бяха чак толкова да са отишли :roll:
Stanchev написа:абе човек ся като ти казвам ;) и аз бех като теб преди да мина стенд.

Възможно е възможно стенд минавах зимата като слагах зимните гуми.Ако трябва пак ще го прекарам.Но общо взето тоя проблем колата си го има откакто съм я взел не че го прави всеки ден или сезмица но с времето просто установих че явно проблема идва от колата а не от пътната настилка.Явно пак пари за гуми ще се ръси :mhihi: :mhihi: :mhihi: :drinking:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 15 Авг 2008, 9:27

dinozab написа:
ivan. написа:Не го настипвай чак толко,че да се изправя на задните гуми,като моторист :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Сега сериозно -мисля,че проблема ти е в гумите
Дани направо ги махай или ги сложи задни ако имат още грайфер

Ванка как да ги сложа задни като задните са много зле.Винаги гледам по-хубавите гуми да са отпред.Относно гумите са на три години почти и 50000 км. чисто нови бяха чак толкова да са отишли :roll:
Stanchev написа:абе човек ся като ти казвам ;) и аз бех като теб преди да мина стенд.

Възможно е възможно стенд минавах зимата като слагах зимните гуми.Ако трябва пак ще го прекарам.Но общо взето тоя проблем колата си го има откакто съм я взел не че го прави всеки ден или сезмица но с времето просто установих че явно проблема идва от колата а не от пътната настилка.Явно пак пари за гуми ще се ръси :mhihi: :mhihi: :mhihi: :drinking:

Дино ,стига бе -50 000км. :shock: При мен на 20К и са за хвърляне.При наще коли ,поне според мен, е по-добре добрите гуми да са от зад-така ,почнах да разсъждавам като се въртях 15-на пъти със 160 и събрах 2-3 кубика дървен материал под колата от крайпътни храсталаци.

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 15 Авг 2008, 9:44

ммм да и при мене е така и със сигурност е от гумите имат грайфер ама са опечени така е ...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Авг 2008, 9:52

Дино сменяй гумата брат, веднъж = 1 гума :mhihi: :mhihi:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 15 Авг 2008, 10:06

Само аз ли съм чел,че така са ни настроени колиците още от завода,с леко недозавиване. С цел да са уж по-предсказуеми за неопитните шофьори. Голема гадост според мен,но така са решили.
Същото беше и със седана на Калояново :( Реших проблема с прекрасни гуми отпред и бакелитки отзад :mhihi:
Предполагам Станчев даде най-добрия съвет за ъгъла на предницата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като простаците на бензин
Мечтае да кара: BMW 7.. IL
Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 15 Авг 2008, 10:26

а случайно да имаш шпер??????
той мноооо калпаво бута и се получава недозавиване

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Авг 2008, 10:37

sote_1 написа:а случайно да имаш шпер??????
той мноооо калпаво бута и се получава недозавиване

Не не съм със шпер а старото беше със шпер и нямаше такова нещо :roll:
Значи общо взето проблема клони към гумите да разбирам че на колата и няма нищо.Мисля си ако и сваля малко предницата дали няма да е по-добре се чудя с едни по-къси пружини :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 15 Авг 2008, 10:39

абе 15 лв е стенд преден мост и после нема си познаеш колата ;)
какво толкова го мислиш, казвам ти го от опит на всички коли го правя :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 15 Авг 2008, 10:40

Stanchev написа:абе 15 лв е стенд преден мост и после нема си познаеш колата ;)

Нали ти казах че съм правил зимата бре кво да кажа на оня разкрачия и после да яде гумите ли

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 15 Авг 2008, 11:23

хората реват колата им напред да върви и да не играе-ти пък искаш да завива :mhihi: :OT:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 15 Авг 2008, 12:42

Дани, незнам ,ама на мене винаги ми е тръгвала задницата,не говоря при потегляне,а при влизане в завой с висока скорост.Това ''заводско'' недозавиване ,за което е чел колегата не мога да се съглася-това са супер балансирани коли(променя се поведението на колата дори и от една леко мека гума,даже и от една напомпена повече от другите) и пак ти казвам проблема не е ,че е комби.
Колегата ,които ти казва за стенда има право(нищо че не ти яде гумите),но ако нямаш сцепление с асвалта,къв и стенд да е няма спасение.
това за пружините дето го мислиш е хубаво,ако искаш да видя какви са моите и амортресиорите,много ''черупки'' с ESP съм ги чакал в завоите.
Хубаво ще е ако и Жорката Пенчев си каже мнението,нали е с комби,а и е фен на дрифта
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stanchev » 15 Авг 2008, 12:43

dinozab написа:
Stanchev написа:абе 15 лв е стенд преден мост и после нема си познаеш колата ;)

Нали ти казах че съм правил зимата бре кво да кажа на оня разкрачия и после да яде гумите ли

нали ти казах максимално, В ДОПУСТИМИТЕ градници. и как ще ги търка повече вместо за 50,000км да кажем при тая настройка ще свършат за 49500км :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 15 Авг 2008, 14:09

нормално е като навиеш яко волана да пързаля предницата,то всяка кола е така :mhihi: научи се да завиваш със задницата :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E34