премахване екология при тдс ???
Модератор: Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
ivan. написа:dinozab написа:ivan. написа:Само не го запушвай с капачка от бира,а с нещо по-дебело,че прегаря и влиза на вътре
Айди бе![]()
![]()
![]()
![]()
след като го затапих,незнам защо ми се наложи да развивам тръбата на клапана и гледам тапата я няма.В паниката свалям тръбите да я търся някъде по клапаните и там я няма
Беше се залепнала на буталцето на АГР(ЕГР)клапана.От там хващам едино старо сд и от алуминиевиа му капак изрязах парче и дотам
Дааа... аз пък бях сложил капачка от компот -изчезна безследно, дано не е минала през цилиндрите

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
добре де , не е ли достатъчно да се извади вакуумчето .....то като не отваря буталцето нали ефекта е същия....за к'ъв дявол слагате капачка 

- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
Ми лично аз , след горчивия опит с капачката свалих егр-а, почистих го и го върнах обратно. В него си има пружина която е доста силна, така че ако запушиш вакуума и си сигурен че клапана е останал в затворено положение си готов. Аз за по сигурно запуших с калай и щуцера дато излиза от егр-а към вакуум маркуча. До него на тялото на егр-а има и малък отвор който май не може да се запоява (алуминии) -там навих един малък винт саморез- плътно, защото ми капеше масло от там.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- Vlados
- с две лица
-
- Кара: на задно предаване
Wenzy написа:Капачка от буркан - латун
От три дни се мъча да се сетя как се казва това, с което си затапих клапана - ЛАТУНГ... Благодаря ти, колега!
С това нещо няма грешка - меко, но здраво, заема всякаква форма... на два пъти свалях после колекторите и си стоеше като тапа, без да мръдне.
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2