Идва ли краят на Е34 ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 08 Авг 2008, 12:32

Отговора е много лесен, помислете колко 80-ки са карани на прекъсвач и имат челен удар или колко чифта задни гуми са изяли за едни и същи километри.Ако двете са от магазина едва ли много ще се чудиш, но на 20 години и 400 000 км ако не разбираш поне малко от железа трябва да си ненормален да вземеш е34-ката или невероятен късметлия да попаднеш на запазен екземпляр.
    ПС Сега като се замисля почти не се чуват по улиците прекъсвачи на други марки :D :D :D те дали имат :shock: :shock: :shock: , а дали им трябват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 08 Авг 2008, 13:29

pesho написа:....

NeoPrint написа:Mи то БМВ никога не е било кола за лузъри и такива дето си броят последната стотинка!

Тука може да се поспори ....

За какво да се спори, БМВ си е скъпо удоволствие и въпрос на "Шанс" както казва един колега :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 08 Авг 2008, 13:41

ако ти лупа сарцето по е34 ще си намериш запазена колица гарантирам ти защото все още ги има, малко просто изчакай :yes: по добре да карам смачкана е34 от колкото ауди защото това е колата която може да ти направи чикия на душата но ако не ти лупа сарцето по нея просто се откажи :driving: :driving: :driving: :driving:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 08 Авг 2008, 14:51

KON4ETO написа:ако ти лупа сарцето по е34 ще си намериш запазена колица гарантирам ти защото все още ги има, малко просто изчакай :yes: по добре да карам смачкана е34 от колкото ауди защото това е колата която може да ти направи чикия на душата но ако не ти лупа сарцето по нея просто се откажи :driving: :driving: :driving: :driving:

...от позицията на човек с почти нова кола, патриотизма ти не фаща дикиш :mhihi:

Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 08 Авг 2008, 15:07

Tod написа:... За какво да се спори, БМВ си е скъпо удоволствие и въпрос на "Шанс" както казва един колега :mhihi:

Може да се спори ... скъпо удоволствие е за такива като нас дето не
понасят да има нещо развалено по колата. А колко са хората дето не
ги е@е .... ми всяко второ келе .... момченце дето е събрало 4 бона и си
е купило някоя Е36 ца или Е30. Имам познат които не си ремонтира
колите като се счупи по генерално директно продава. Такива като
него не са малко, а също и не малко карат BMW .... не за друго ми вече
не е да чакаш 4 години за москвич ..... точно такива са по голямата
част от шоферите не Е34ките които засичам ..... възрастни чичковци дето
се радват че са сменили москала с BMW и нали се сещаш че не могат
да го ремонтират щото им е непонятно да го направят сами и твърде
скъпо за да го оправят други ..... ма те карат BMW .... ся тва че е
бракувано италианско с пренавит с 300 000 - 400 000 хил.км километраж
че е изправно колкото 60 годишен москал няма значение .... тои вече
може да кара западна кола ... без да чака.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tod » 08 Авг 2008, 15:33

pesho написа:
Tod написа:... За какво да се спори, БМВ си е скъпо удоволствие и въпрос на "Шанс" както казва един колега :mhihi:

Може да се спори ... скъпо удоволствие е за такива като нас дето не
понасят да има нещо развалено по колата. А колко са хората дето не
ги е@е .... ми всяко второ келе .... момченце дето е събрало 4 бона и си
е купило някоя Е36 ца или Е30. Имам познат които не си ремонтира
колите като се счупи по генерално директно продава. Такива като
него не са малко, а също и не малко карат BMW .... не за друго ми вече
не е да чакаш 4 години за москвич ..... точно такива са по голямата
част от шоферите не Е34ките които засичам ..... възрастни чичковци дето
се радват че са сменили москала с BMW и нали се сещаш че не могат
да го ремонтират щото им е непонятно да го направят сами и твърде
скъпо за да го оправят други ..... ма те карат BMW .... ся тва че е
бракувано италианско с пренавит с 300 000 - 400 000 хил.км километраж
че е изправно колкото 60 годишен москал няма значение .... тои вече
може да кара западна кола ... без да чака.

Този случай няма нищо общо с удоволствието от шофиране на големия кораб, и немога да се съглася, че една кола която и тресе волана, "няма" амортисьори, последната смяна на маслото е правена от по-предния собственик и на всичко отгоре изглежда като гълабарник от вън и отвътре, може да се извлече грам от усещането за което е създадено въпросното возило!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 08 Авг 2008, 16:17

Tod написа:.....може да се извлече грам от усещането за което е създадено въпросното возило!

Чакаи нали си говорихме за това че BMW не било кола за лузъри и
спестовници, не конкретно за Е34.
И за такъв тип хора да говориш за определено усещане от кола пък
не даи си боже за удоволствие от шофирането ..... става на въпрос за
най простото ... първичното .... да покажеш че си нещо повече ..... ама
не става ясно че като го правиш чрез 13 - 15 год. гълабарник е по
скоро смешно.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Мнение от Stennli » 08 Авг 2008, 17:40

Добре ве маняци,аз моята ще я дам за 5000лв.колкото и да ми е мъчно.Има двузонов климатик,абс,ел.стъкла,ел огледъла,стерео уредба която чете всякакви формати(двд,див-х,х-вид),бас каса,телевизор в колата,антирадар,джанти от з-тка,аве който го интересува да пише ще пратя снимки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 08 Авг 2008, 17:54

колкото остарява,толкова ти личи ентусиазма
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 08 Авг 2008, 20:34

//Zender написа:Отговора е много лесен, помислете колко 80-ки са карани на прекъсвач и имат челен удар или колко чифта задни гуми са изяли за едни и същи километри.Ако двете са от магазина едва ли много ще се чудиш, но на 20 години и 400 000 км ако не разбираш поне малко от железа трябва да си ненормален да вземеш е34-ката или невероятен късметлия да попаднеш на запазен екземпляр.
    ПС Сега като се замисля почти не се чуват по улиците прекъсвачи на други марки :D :D :D те дали имат :shock: :shock: :shock: , а дали им трябват :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега, моята в момента е на 420 000 реални км и мога да ти кажа ,че все още си върви доста прилично -не е отварян двигателя и няма удар !-на дърво да чукна ! Туй,че относно пробега може доста да си поспоря с теб .Редовно си правя преходи до София и обратно до морето -за справка питай Стоян от форума нека той ти каже ...И другото което искам да ти кажа- преди докарвах коли от Германия! 2001 година за първи път се качих на една Е30-ка и от тогава казах ,че може да сменям само моделите от 3-ка на 5-ца и на 7-ца ,но марката за мен ще е тази със синьо-бялата емблема . Карал съм много други коли ,но БМВ си е БМВ! Мерцедес съм карал ,но някак си е няма тази тръпка като натиснеш педала .Според мен Мерцедеса е за пенсионери -говоря за масовите модели е200 ,ц220 .....
И друго ще ти кажа - само се замисли всички тези нови колички,който излезнаха преди 4-5 години и струваха около 30 000 лв. Сега всички тях можеш да си ги купиш за не повече от 5-6 000 лв колкото върви и една запазена е34-ка,произведена 12 години преди всички тях ! Задавал ли си си въпроса защо е така?
Мисля ,че се досещаш за отговора ........

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 08 Авг 2008, 20:41

еми има е34-ки за над 6-7к цените доста паднаха е39-ките вървът по 10к
такаче е нормално цената да пада. А голф 2 и ауди 80 вървят по 2к такаче това не е показателно.
А относно подръжката не е въпросът само в желанието ясно е че някой части нови няма как да се закупят или поне е безсмислено и се почва едно търсене и читавите маистори са малко така,че е въпрос на време да дойде края на е34/е32. Но до тогава има поне 10 години :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exigo » 09 Авг 2008, 2:03

AcOrP написа:еми има е34-ки за над 6-7к цените доста паднаха е39-ките вървът по 10к
такаче е нормално цената да пада. А голф 2 и ауди 80 вървят по 2к такаче това не е показателно.
А относно подръжката не е въпросът само в желанието ясно е че някой части нови няма как да се закупят или поне е безсмислено и се почва едно търсене и читавите маистори са малко така,че е въпрос на време да дойде края на е34/е32. Но до тогава има поне 10 години :)

Не съм съгласен с теб колега. Една Е39 за 10к води със себе си задължителна сума +2000лв само сервизна подръжка. Добра Е39 под 15к няма. Много коли съм виждал и доста коли смених за последните 4 години и мога да кажа, че са малко колите които плащаш и после само караш. Повечето хора си правят сметка да купят една Е34 ТДС за 5000к, а после за едно, за друго и ето надхвърлила 8мака и никой не може да плати нервите и загубеното време по сервизи. Една кола си струва парите ако е читава ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Авг 2008, 9:20

genchovw написа:
AcOrP написа:еми има е34-ки за над 6-7к цените доста паднаха е39-ките вървът по 10к

Не съм съгласен с теб колега. Една Е39 за 10к води със себе си задължителна сума +2000лв само сервизна подръжка. Добра Е39 под 15к няма. Много коли съм виждал и доста коли смених за последните 4 години и мога да кажа, че са малко колите които плащаш и после само караш. Повечето хора си правят сметка да купят една Е34 ТДС за 5000к, а после за едно, за друго и ето надхвърлила 8мака и никой не може да плати нервите и загубеното време по сервизи. Една кола си струва парите ако е читава ;)

Напълно съм съгласен с теб-моята я взех за 7200 ,за година и половина съм сменил една кормилна щанга,съединител на климатика и гумен демпфер на кардана-през останалото време само каране. ;) Като чета разни колеги през какви неща минават,изобщо не си заслужава да вземеш някой коптор,който после с години ,ако ти издържат нервите ,да възстановяваш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 09 Авг 2008, 20:01

по-здрава кола от Е34 едвали ще се произведе повече, но истината е че модела е вече на 15+ годинки и цената с всяка година пада драстично. само които не е карал тази кола би предпочел голф3 или ауди80 и тн.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 09 Авг 2008, 20:28

NAPSTERS написа:по-здрава кола от Е34 едвали ще се произведе повече, но истината е че модела е вече на 15+ годинки и цената с всяка година пада драстично. само които не е карал тази кола би предпочел голф3 или ауди80 и тн.

Гледам реалният разход от форумите на разни смешни коли-да кажем Пежо 306 ,1.4 бензин 11,газ 13 .На Ауди 80 един приятел каза ,че през зимата стигал и до 17 на газ.С една дума като цяло разхода за гориво на коли ,които са много класи под Е34 е само с 1-2 литра по-малък.Остават разходите по-подръжка.За себе си мога да кажа ,че ако изключа 500-те лева за гуми всяка година,да дам средно още 200-300лв. за разни други неща.Така ,че смешните цени при продажбата на Е34 в момента и спадането им с около 30% за една година за мен са необясними.

ПредишнаСледваща

Назад към E34