Точно отчитане на горивото в резервоара!
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Най-странното е че никъде не се споменава из нета за тоя проблем поне аз не съм срещал.В тоя сайт http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... d_problems има доста описани проблеми със сензори при БМВ включително и с нивомерите в резервоарите но за тоя случай при Е34 нищо 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Tod написа:Stennly намали си подписа друже, че ако постниш още две -три, темата ще се зарежда пет минути !
Тошко е прав

Георги Пенчев
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
dinozab написа:Най-странното е че никъде не се споменава из нета за тоя проблем поне аз не съм срещал.В тоя сайт http://www.bba-reman.com/content.aspx?c ... d_problems има доста описани проблеми със сензори при БМВ включително и с нивомерите в резервоарите но за тоя случай при Е34 нищо
Проблема е в следствие от мръсното гориво-проблем не познат в белите стране

ПС Аз ако съм едно БМВ и някой ми сипи пет литра каквото и да е в резервоара- ще му поднеса моментално Основен Ремонт

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
аз с това почнах - пълно разглобяване и почистване - ама нъц
иска синхронизация на 2-те пластмасови части, както и на двете тънки жички.
според мен

иска синхронизация на 2-те пластмасови части, както и на двете тънки жички.
според мен

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
Stennli написа:откачаш кабелите на единия поплавак и ги допираш един към друг след като си подал на контакт,и гледаш бензиномера
това с допирането на кабели около резервоара и даването на контакт е доста рисковано. един приятел при подобна интервенция щеше да си изгори в гаража

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Най добре ще я запали като полее колата с 30-40 л. бензин и си я запали със запалка

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
dinozab написа:Къв ляв десен бре колега Е34 е само с един от дясната страна Е36 е с два.Както каза Фена проблема е в таблото не в поплавъка
Аммм сори, ама явно се бъркам за двата датчика от Е36-цата ми.
Ето че си направих един тест. Казвате че е от таблото и аз реших да пробвам. Моето табло е аналогово, аз взех от колегата си неговото цифрово и го закачих на моята кола. Нивомера за горивото застана на 40л !!!

Ха ся кажете как да сменя таблото като хептен нищо вярно не показва

Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- dinozab
-
-
ozy написа:dinozab написа:Къв ляв десен бре колега Е34 е само с един от дясната страна Е36 е с два.Както каза Фена проблема е в таблото не в поплавъка
Аммм сори, ама явно се бъркам за двата датчика от Е36-цата ми.
Ето че си направих един тест. Казвате че е от таблото и аз реших да пробвам. Моето табло е аналогово, аз взех от колегата си неговото цифрово и го закачих на моята кола. Нивомера за горивото застана на 40л !!!На неговия комбинизон си му отчита вярно.
Ха ся кажете как да сменя таблото като хептен нищо вярно не показва![]()
Поздрави.
Красимир Дянков
Аз си мисля друго че нещата може би ще се оправят ако се смени чипа в таблото може би от него идва цялата мизерия все пак той разчита различните сигнали

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Таман и аз това щях да напиша.... плугина на двете табла са различни!!! 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Здравейте,
и аз искам да споделя нещо горе-долу по тази тема.
Вчера си купих Е34 `93 М50 и съм много щастлив!
Колата е супер, но има един ГОЛЯМ кусур - стрелката на бензиномера ВЪОБЩЕ не работи - не помръдва изобщо от крайно ляво положение. Не свети и лампата на резервата.
Стрелката за разхода на гориво ( л/100км ) се премества на нула като запаля двигателя и от там не помръдва! Като загася двигателя се скрива някъде.
Без индикатор за наличието на гориво е направо КОШМАР да се кара автомобил.
Моля, ако някой има идея как да оправя проблема да пише.
Апропо, аз съм от Варна и ако някой знае кадърен майстор по този въпрос във Варна, моля да сподели
Поздрави
и аз искам да споделя нещо горе-долу по тази тема.
Вчера си купих Е34 `93 М50 и съм много щастлив!
Колата е супер, но има един ГОЛЯМ кусур - стрелката на бензиномера ВЪОБЩЕ не работи - не помръдва изобщо от крайно ляво положение. Не свети и лампата на резервата.
Стрелката за разхода на гориво ( л/100км ) се премества на нула като запаля двигателя и от там не помръдва! Като загася двигателя се скрива някъде.
Без индикатор за наличието на гориво е направо КОШМАР да се кара автомобил.
Моля, ако някой има идея как да оправя проблема да пише.
Апропо, аз съм от Варна и ако някой знае кадърен майстор по този въпрос във Варна, моля да сподели
Поздрави
predel написа:Таман и аз това щях да напиша.... плугина на двете табла са различни!!!
Искаш да ми кажеш че буските са различни ли? Ако е това, мога да кажа че разлика нямат, а пък и другите уреди отчитат правилно. Само бензиномера показа някви нереални стойности.
Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- dinozab
-
-
ozy написа:predel написа:Таман и аз това щях да напиша.... плугина на двете табла са различни!!!
Искаш да ми кажеш че буските са различни ли? Ако е това, мога да кажа че разлика нямат, а пък и другите уреди отчитат правилно. Само бензиномера показа някви нереални стойности.
Поздрави.
Красимир Дянков
Не буксите а чипа в тоблото имаше предвид който е отзад

- dido_lom
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е34 тдс
- Мечтае да кара: 740
ozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...![]()
Поздрави.
Красимир Дянков
при мен колега е същиа проблем,един път показваше10л. и след 100м.угасна

- dinozab
-
-
labour написа:ozy написа:Моля някой да каже, кой поплавък (ляв или десен(този който е с помпата)) за кое ниво(количество) отговаря. При едни проблема с отчитането е над 20 литра, при мен проблама е под 20 литра. Това ще рече че като имам под 20 литра бензин, колата ми отчита от 0 до 20 когато и скимне, в повечето случаи е на 0. Когато сложа повече от 20 литра стралката си отива на мястото.
ПС: Ихааа колко скоби и пояснения написах...![]()
Поздрави.
Красимир Дянков
при мен колега е същиа проблем,един път показваше10л. и след 100м.угасна
Споко не си само ти така.Затва кат мени винаги вътре повече от 20 кила и проблеми няма

Здравейте и от мен. От 2 седмици и аз съм с бмв, и най-накрая мога и аз да попиша тук
Аз също имам проблем с отчитането на горивото-един път има 10 литра, а е на нулата, друг път ми показва, че има 20, а нафтата ми свършва
Реших проблема с 5 литрова туба с нафта, която се вози винаги с мен 

Аз също имам проблем с отчитането на горивото-един път има 10 литра, а е на нулата, друг път ми показва, че има 20, а нафтата ми свършва

Ако някой говори зад гърба ти, радвай се, че си пред него 

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3