Имате луфт във воланя???
Модератор: Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
не една а 3t_andonov написа:ако на някой му е свършила резбата на болта продавам идеална кормилна кутия без грам луфт![]()

- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Sesko написа:смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?
Май сме писали в тая тема какво

- Sesko
- ентусиаст
-
луфта съм го обрал , първо стана много стегнат както казват коелгите тук , поотпуснах го малко но луфт пак има ?!?

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Абе сега се сетих, тоя луфт кога го търсите? Защото според мен трябва да се проверява за луфт във волана при изгасен ДВГ. Всъщност палите, чакате на място 20-30 сек. за да качи налягане, гасите и проверявате. При тази ситуация волана става много твърд и, ако има свободен ход вляво-вдясно значи имате проблем. Иначе на запален мАтор и баба знае.

- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Sesko написа:смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?
Sesko написа:луфта съм го обрал , първо стана много стегнат както казват коелгите тук , поотпуснах го малко но луфт пак има ?!?![]()
Ще има, караме коли на по 18г.Смени си уредбата.Виж Бисер има 3

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- Sesko
- ентусиаст
-

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Значи и аз да се изакам тук
Волана може да има луфт и от едно каренце което е между пръта и кутията. Аз рециклирах мойта кутия и сега пак имам малък луфт и мисля каренцето да сменя, лошото е че достъпа до него е цял ад. Цената на каренцето е около 40 лв.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- crazy_d
- младши ентусиаст
-
- Кара: e34
- Мечтае да кара: BMWта
- Детайли за колата: хубавелка
Zubcho написа:Значи и аз да се изакам тукВолана може да има луфт и от едно каренце което е между пръта и кутията. Аз рециклирах мойта кутия и сега пак имам малък луфт и мисля каренцето да сменя, лошото е че достъпа до него е цял ад. Цената на каренцето е около 40 лв.
Колега какво рециклира на кутията?
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Чисто и просто автомобила се вдига на подемник се се минава по целия път от кормилния вал ,през кормилната кутия та чак до външните накрайници ,навсякъде по всички точки се хващат с ръка ,човека в колата мърда волана наляво-надясно интензивно ,но с малък ъгъл и не крайно рязко.така се разбира много лесно ...
В една тема преди време бях писал всички възможни луфтове , признаци по които съм се сблъскал - сменил съм на мойта баба всичко от въпросното каре между късия и дългия кормилен вал до накрайниците - ВСИЧКО
Моля някой от вас ,който има свободно време да търси през търсачката с "луфт" наред в темите ,че аз в последните две седмици от летене из България и работа+стрес съм си скъсил живота с незнам колко ,време нямам никакво а информацията я бях подредил добре
Едно бих казал аз (като човек ,който мина през реглажа на кормилната кутия)
или се прави минимален реглаж или не се пипа там изобщо
има едно т.нар. контактно петно между зъбната двойка - червяк и ролка ,което е настроено заводски ,така както и в диференциала между короната и пиньона.Никой не е прокопсал след пререгулиране на луфта ,историята със сигурност не помни такъв случай.Аз съм изпатил и изхвърлил една кутия ,която хем беше на рециклиране при майстори,които ги хвалиха наред из София и оттогава знам едно
или здрава и заводска втора ръка или чисто нова БМВ (най-добре) ,но тя е скъпичка ... Аз за една бройка със сигурност щях да съм първия закупил нова за към 2 бона ,ако не бях намерил случайно тази с която съм до момента (повръщаше ми се от това ,че след майсторите в кавички волана започна прогресивно да затяга в разстояние от 10 км,щях да се пребия ако не карах с 10 км/ч и не се напъвах на волана)
Всички колеги ,които сте с луфт по предницата и не сте сменяли части по нея ,знайте едно - всичко е овехтяло и докато не смените всичко няма да има мир
Георги Пенчев
В една тема преди време бях писал всички възможни луфтове , признаци по които съм се сблъскал - сменил съм на мойта баба всичко от въпросното каре между късия и дългия кормилен вал до накрайниците - ВСИЧКО

Едно бих казал аз (като човек ,който мина през реглажа на кормилната кутия)

Всички колеги ,които сте с луфт по предницата и не сте сменяли части по нея ,знайте едно - всичко е овехтяло и докато не смените всичко няма да има мир

Георги Пенчев
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Sesko
- ентусиаст
-
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
здравейте! и при мен иам луфт но май проблемът е по сериозен защото понякога волана като преминава през средно положение чатка и се случва да не ми излкючва мигача. дали съм за сямна на тази кутия?
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3