Имате луфт във воланя???

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е 30

Мнение от t_andonov » 22 Юли 2008, 21:30

ако на някой му е свършила резбата на болта продавам идеална кормилна кутия без грам луфт :!: :mhihi:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 22 Юли 2008, 21:42

t_andonov написа:ако на някой му е свършила резбата на болта продавам идеална кормилна кутия без грам луфт :!: :mhihi:
не една а 3 :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е60 525 x-drive
Мечтае да кара: M6

Мнение от Sesko » 23 Юли 2008, 17:03

смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 23 Юли 2008, 18:49

Sesko написа:смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?

Май сме писали в тая тема какво :?:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 23 Юли 2008, 19:10

луфта съм го обрал , първо стана много стегнат както казват коелгите тук , поотпуснах го малко но луфт пак има ?!? :shock: :roll:
Изображение
Изображение

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 23 Юли 2008, 19:44

Абе сега се сетих, тоя луфт кога го търсите? Защото според мен трябва да се проверява за луфт във волана при изгасен ДВГ. Всъщност палите, чакате на място 20-30 сек. за да качи налягане, гасите и проверявате. При тази ситуация волана става много твърд и, ако има свободен ход вляво-вдясно значи имате проблем. Иначе на запален мАтор и баба знае. :twisted: :twisted: :twisted:
Изображение

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Мнение от Nasic » 23 Юли 2008, 21:15

Sesko написа:смених всичко по предницата , носачи горни , долни горните с тампони от 7-ма серия , и биалетки . Пак го има този луфт във волана и от какво ще е кой ще каже ?!?

Sesko написа:луфта съм го обрал , първо стана много стегнат както казват коелгите тук , поотпуснах го малко но луфт пак има ?!? :shock: :roll:

Ще има, караме коли на по 18г.Смени си уредбата.Виж Бисер има 3 :mhihi: .
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 24 Юли 2008, 13:21

:confused: ще го сменим като се опаричим няма как да видим кога ще стане за всеки случай цена някой ще каже ли да имам представа поне ?!?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Юли 2008, 17:12

Значи и аз да се изакам тук :lol: Волана може да има луфт и от едно каренце което е между пръта и кутията. Аз рециклирах мойта кутия и сега пак имам малък луфт и мисля каренцето да сменя, лошото е че достъпа до него е цял ад. Цената на каренцето е около 40 лв.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e34
Мечтае да кара: BMWта
Детайли за колата: хубавелка

Мнение от crazy_d » 24 Юли 2008, 17:52

Zubcho написа:Значи и аз да се изакам тук :lol: Волана може да има луфт и от едно каренце което е между пръта и кутията. Аз рециклирах мойта кутия и сега пак имам малък луфт и мисля каренцето да сменя, лошото е че достъпа до него е цял ад. Цената на каренцето е около 40 лв.

Колега какво рециклира на кутията?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 25 Юли 2008, 11:02

Чисто и просто автомобила се вдига на подемник се се минава по целия път от кормилния вал ,през кормилната кутия та чак до външните накрайници ,навсякъде по всички точки се хващат с ръка ,човека в колата мърда волана наляво-надясно интензивно ,но с малък ъгъл и не крайно рязко.така се разбира много лесно ...

В една тема преди време бях писал всички възможни луфтове , признаци по които съм се сблъскал - сменил съм на мойта баба всичко от въпросното каре между късия и дългия кормилен вал до накрайниците - ВСИЧКО :!: Моля някой от вас ,който има свободно време да търси през търсачката с "луфт" наред в темите ,че аз в последните две седмици от летене из България и работа+стрес съм си скъсил живота с незнам колко ,време нямам никакво а информацията я бях подредил добре :roll:

Едно бих казал аз (като човек ,който мина през реглажа на кормилната кутия) :arrow: или се прави минимален реглаж или не се пипа там изобщо :!: има едно т.нар. контактно петно между зъбната двойка - червяк и ролка ,което е настроено заводски ,така както и в диференциала между короната и пиньона.Никой не е прокопсал след пререгулиране на луфта ,историята със сигурност не помни такъв случай.Аз съм изпатил и изхвърлил една кутия ,която хем беше на рециклиране при майстори,които ги хвалиха наред из София и оттогава знам едно :arrow: или здрава и заводска втора ръка или чисто нова БМВ (най-добре) ,но тя е скъпичка ... Аз за една бройка със сигурност щях да съм първия закупил нова за към 2 бона ,ако не бях намерил случайно тази с която съм до момента (повръщаше ми се от това ,че след майсторите в кавички волана започна прогресивно да затяга в разстояние от 10 км,щях да се пребия ако не карах с 10 км/ч и не се напъвах на волана)

Всички колеги ,които сте с луфт по предницата и не сте сменяли части по нея ,знайте едно - всичко е овехтяло и докато не смените всичко няма да има мир :confused:

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 25 Юли 2008, 12:18

имам ве...отли4ни кутии
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Sesko » 25 Юли 2008, 14:42

е кажи цената деее ее :roll:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 27 Юли 2008, 12:49

bmwfena написа:имам ве...отли4ни кутии

А случайно някой да има идея дали кутиите са еднакви на Е34 и Е32 в реал оем-а ги дава с различен номер,че моита е натягана и не се знае кога ще затегне и трябва да я сменям.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 28 Юли 2008, 15:21

здравейте! и при мен иам луфт но май проблемът е по сериозен защото понякога волана като преминава през средно положение чатка и се случва да не ми излкючва мигача. дали съм за сямна на тази кутия?

ПредишнаСледваща

Назад към E34