помогнете - проблем с Е 34 525 TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 08 Юли 2008, 8:52

\MITETO\ DSB написа:Не говорете глупости това неможе да е от антифриза аз купих колата от Германия и беше с червен антифриз и нямам проблем а щом са го сипали в Германия те знаят дали става на дърти кофтори.

Здрасти, и аз си мисля че проблема не е в антифриза! по скоро капачката, ще взема днес да скоча до BMW и да купя една капачка...да видим за кво става въпрос...

ако някой има други идеи за проблема нека пише...

благодарности пичове

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 08 Юли 2008, 9:21

Peter Angelov написа:
\MITETO\ DSB написа:Не говорете глупости това неможе да е от антифриза аз купих колата от Германия и беше с червен антифриз и нямам проблем а щом са го сипали в Германия те знаят дали става на дърти кофтори.

Здрасти, и аз си мисля че проблема не е в антифриза! по скоро капачката, ще взема днес да скоча до BMW и да купя една капачка...да видим за кво става въпрос...

благодарности пичове

Мен ми е чудно как така от капачката ще ти прай вакум :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е70
Мечтае да кара: 25 годишна

Мнение от jullydjs » 08 Юли 2008, 10:10

dinozab написа:
Peter Angelov написа:

благодарности пичове

Колеги карам с тъкъв антифриз ве4е година и половина и нема никакви ядове, поне аз се съмнявам да е от него. Колега имаш ли загуба на те4ност ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 08 Юли 2008, 10:20

dinozab написа:
Peter Angelov написа:

благодарности пичове

Здрасти, ми капачката определя налягането в системата! На моменти смуква въздух, в друг пуска и така..най грубо казано.. например баща ми на неговия Голф я избушил и веднага почна да грее здраво!! и взема 3 капачки и не бачкаха, гадни миндили че накрая последната е добре и всичко е на шест....но явно го прави на моменти проблема щото по горе писах че оня ден нарочно кво ли не я правих и работеше...което е най кофти да не знаеш в кой момент кво ще стане..

Да ви питам виското когато запалите студен двигател на вас включвалисе за определен момент? Защото при моите BMW - та се включва...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 08 Юли 2008, 12:39

Да - виското на студен двигател се включва, докато прибере силикона и тогава намаля оборотите :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 08 Юли 2008, 13:36

jullydjs написа:
dinozab написа:
Peter Angelov написа:

благодарности пичове

Колеги карам с тъкъв антифриз ве4е година и половина и нема никакви ядове, поне аз се съмнявам да е от него. Колега имаш ли загуба на те4ност ?

Здрасти, загуба нямам!! Значи от миналото лято до преди смяната на антифриза ми го нямаше около 150 - 200 г. това за една година!

Масло сменям на всеки 5 000 км., филтри всички пак на толкава..по никакъв повод не дуе маркучи.. а ги свива.... :mhihi: То това специално BMW :D :roll:

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 08 Юли 2008, 15:51

В крайна сметка какъв се оказа проблема?
Тоя маркуч да не е от полителиен :mhihi: :mhihi:
Изображение
by ''kompleksa''

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 09 Юли 2008, 17:04

ivan. написа:В крайна сметка какъв се оказа проблема?
Тоя маркуч да не е от полителиен :mhihi: :mhihi:

Здрасти, ми проблема поне за сега се оказа гадната миндилска капачка!! Хем я платих 26 лв. Ходих в BMW варна кар и си вземах за 28 лв. сложих капачката минал съм около 50 км. само градско и вече е нормално! поне така ми се иска :mhihi: маркуча днес си беше добре, манията му да се свива се превърна в мираж...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Юли 2008, 19:37

Аз не мога да си прадставя такова невероятно засмукване чак до границата на подналягане/вакуум в охладителната уредба от каквото и да било по двигателя :!:

Реално за мен варианта е да "залепва тоя клапан" точно когато налягането надвиши границата и клапана отвори и в един момент той да залепне точно когато водата излезе а ти пък в точно този момент да си я паркираш в Хладилна стая ,като тия транжорните и толкова рязко и силно да спадне температурата под нулата ,че да стане вакуум в системата :shock: :shock: :shock:

Едно нещо е сигурно при теб - имаш страшна херметизация на охладителната уредба.Пиши на всяка цена след някой ден дали имаш проблем :!:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 10 Юли 2008, 1:47

Penchev написа:Аз не мога да си прадставя такова невероятно засмукване чак до границата на подналягане/вакуум в охладителната уредба от каквото и да било по двигателя :!:

Реално за мен варианта е да "залепва тоя клапан" точно когато налягането надвиши границата и клапана отвори и в един момент той да залепне точно когато водата излезе а ти пък в точно този момент да си я паркираш в Хладилна стая ,като тия транжорните и толкова рязко и силно да спадне температурата под нулата ,че да стане вакуум в системата :shock: :shock: :shock:

Едно нещо е сигурно при теб - имаш страшна херметизация на охладителната уредба.Пиши на всяка цена след някой ден дали имаш проблем :!:

Георги Пенчев

Здрасти, това което пишеш малко ме обарка! Днес колата не съм я карал, но смятам утре бая да я покарам да видя какво ще стане! Налагами се в петък да пътувам а аз не знам дали да тръгвам....
Какво значи страшна херметизация? нищо не ми говори! Вчера като смених капачката беше добре...ще споделя стореното от мен и колата утре...Малко ме плашиш от тея изрази....
:mhihi:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юли 2008, 8:23

Колега ,чрез тази страшна херметизация със сигурност се изолира варианта за въздействие на атмосверното налягане върху точката на кипене ,за което се бори изправната капачка на разширителния съд от една страна и всички здрави водни съединения без никакви течове от друга ...

Ако махнеш изобщо капачката на съд-а течноста ще ти заври на около 100 градуса ,гледам че си на морето на 0-50 метра надморска височина.С херметизирана система водата ще закипи над тази граница ,то това е идеята де :mhihi:

Няма да се плашиш , давай газ на 5000 мин-1 :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 10 Юли 2008, 8:38

Penchev написа:Колега ,чрез тази страшна херметизация със сигурност се изолира варианта за въздействие на атмосверното налягане върху точката на кипене ,за което се бори изправната капачка на разширителния съд от една страна и всички здрави водни съединения без никакви течове от друга ...

Ако махнеш изобщо капачката на съд-а течноста ще ти заври на около 100 градуса ,гледам че си на морето на 0-50 метра надморска височина.С херметизирана система водата ще закипи над тази граница ,то това е идеята де :mhihi:

Няма да се плашиш , давай газ на 5000 мин-1 :twisted:

Георги Пенчев

OOOOO :mhihi: ama 4e si v4era me nakara na zabravq nabarzo 4e sam si piynal :mhihi: da i az kato se okopitih tragnah po logika i az zatova mi mina prez akala...ama ti s tezi izrazi :D mi po kasno smqtam da q porazhodq dosta i 6te vi spodelq...strelkata stoi po princip na 12 bez 1,a v zadrastvaniq do 12 4. iskam da te pomolq otdavana sam pisal v tvoqta tema za seeneto na prednicata! moje li da mi kaje6 to4no kakvi tamponi i nosa4i da vzema...az sam sas vsi4ko novo no ne pre4i da e po dobro...

predvaritelno blagodarq

P.S. Takmo dnes se 4udih kak 6te tragna v petak..no malko spokoystvie nastana v moqta bavarska du6a :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 11 Юли 2008, 13:23

Здрасти, така значи да продалжа одисеята!

Значи вече малкучите не се свиват, явно капачката си работи!
Но забелязах друго!! Вчера реших и трагнах първо из града, карах около 40 мин. в най голямото двигение стрелката стоеше на 12 без 1 и сред това стапих на магистралата посока Добрич, но кво се получи стрелката незнайно мрадна на 12 и 1 та викам аз дай да видим кво ще става!
Карам си аз минавам яко аксаковска манорама, авера ми не марда :mhihi:
и реших незнам защо да хлопна таблото!! при което стрелката се върна отново на 12 без 1!!! Спрях в едно село на крачма, отворих капака, отворих капачката леко само фъсна, маркучи нормално, потопих си пръстите в казанчето нищо особенно атифриза беше приятно топъл в никав случай горещт при положение че беше 30 градуса...
та сега се чудя кво става с тоя уред или датчик или май и аз не знам вече какво...
моля за мнения и предложения
предварително благодаря на всички

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 11 Юли 2008, 15:15

Мнението ми е да си караш спокойно и да си свиркаш. Мисля ,че леки аномалии в уредите, като твоя случай, са нормални..... п.п. обаче аз все си мисля ,че капачката е нямала нищо общо с вакуума ,за който за пръв път чувам , по - логично е да е от антифриза . Не съм сигурен но клапанчето на капачката пропуска само в посока навън....и т.н.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 12 Юли 2008, 9:43

klintan66 написа:Мнението ми е да си караш спокойно и да си свиркаш. Мисля ,че леки аномалии в уредите, като твоя случай, са нормални..... п.п. обаче аз все си мисля ,че капачката е нямала нищо общо с вакуума ,за който за пръв път чувам , по - логично е да е от антифриза . Не съм сигурен но клапанчето на капачката пропуска само в посока навън....и т.н.

Здравей, да и аз смятам така да направя! ще скокна да я сложат на стенд във Варна кар да вида все пак...
Проблема с маркучите се оправи от момента в който си купих друга капачка...нямам идея какво става...

ПредишнаСледваща

Назад към E34