има ли 5та къси светлини?
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Stanchev написа:пичове, писал съм го и пак ще го напиша - самата букса, дето е на капачката на фара отзад, трябва да се почисти (надраска с нещо тънко) и да се деформира малко (с тенденция да влезне по-трудно) както и самата маса, дето е под капачката да се изчисти и да се стегне. навсякъде ползвайте и вд40. добре ще е и да се припоят спойките на капачката отзад. ефекта е огромен и гарантиран.
Колега няма ефект-почистих,презапоих,напръскак с контакт-спрей,сложих станиол,почистих лупата и рефлектора.Тази кола си няма къси светлини-и с предишната от 88г. беше така и със сегашната от 95г. е същото.
Някой сменял ли е тия кандила с нещо светещо по-силно-за ксенона е ясно.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
zvetiko написа:Stanchev написа:пичове, писал съм го и пак ще го напиша - самата букса, дето е на капачката на фара отзад, трябва да се почисти (надраска с нещо тънко) и да се деформира малко (с тенденция да влезне по-трудно) както и самата маса, дето е под капачката да се изчисти и да се стегне. навсякъде ползвайте и вд40. добре ще е и да се припоят спойките на капачката отзад. ефекта е огромен и гарантиран.
Колега няма ефект-почистих,презапоих,напръскак с контакт-спрей,сложих станиол,почистих лупата и рефлектора.Тази кола си няма къси светлини-и с предишната от 88г. беше така и със сегашната от 95г. е същото.
не може да ме убедиш, че колата няма къси светлини!
може да не са ти настроени правилно, може да си ги центровал както на теб ти харесва и за това да не ти светят, може да ти е клекнала задницата и да гледат право напред! иди да ти ги центроват с уред, и не на последно място крушките имат малък живот, хубаво е да се подменят с нови, щото почват да жълтеят и светлината не е като на нова.
трето което се сещам ако рефлектора е пожълтял или олюпен или си бил със 100 ватови крушки - никога няма да имаш къси!
п.п. рефлектора зад лупата, а не декоративния рефлектор, дето се вижда през стъклото отпред.

---Стиба бе хора.Елате да ви покажа аз какви къси светлини имам.Единственото което направих е че почистих лупата и рефлектора.Свети си идеално.Имайте впредвид че е много важна крушката.Смених поне 4-5 вида докато светнат както трябва.Бях с Phillips,Osram и какви ли още не.Честно да ви кажа накрая си купих от ЕМКО-то две крушки от лев и нещо и светлината се усили многократно.Който не вярва да се обади и ще му покажа на практика.Не съм правил процедурите за който пише Станчев защото нямам време.Но съм сигурен че ако направя всичко ще светнат още по добре.Това е от мен.5-та серия си има много хубави къси светлини.Успех на всички.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Stanchev написа:zvetiko написа:Stanchev написа:пичове, писал съм го и пак ще го напиша - самата букса, дето е на капачката на фара отзад, трябва да се почисти (надраска с нещо тънко) и да се деформира малко (с тенденция да влезне по-трудно) както и самата маса, дето е под капачката да се изчисти и да се стегне. навсякъде ползвайте и вд40. добре ще е и да се припоят спойките на капачката отзад. ефекта е огромен и гарантиран.
не може да ме убедиш, че колата няма къси светлини!
може да не са ти настроени правилно, може да си ги центровал както на теб ти харесва и за това да не ти светят, може да ти е клекнала задницата и да гледат право напред! иди да ти ги центроват с уред, и не на последно място крушките имат малък живот, хубаво е да се подменят с нови, щото почват да жълтеят и светлината не е като на нова.
трето което се сещам ако рефлектора е пожълтял или олюпен или си бил със 100 ватови крушки - никога няма да имаш къси!
п.п. рефлектора зад лупата, а не декоративния рефлектор, дето се вижда през стъклото отпред.
Има ,ама са жълти и слаби.Иначе фаровете са регулирани добре, но светлината е слаба.Като включа дългите се вижда светлина от съвсем друг клас-бяла и силна.Е крушките наистина не съм ги сменял,но всичко е най-вероятно от гадната лупа-кофти стъкло ,което старее с времето.Рефлектора си е добре-нямаше прах, бял е и не е олюпен,не съм слагал 100 ватови крушки.И айде тази кола е на 12 години,ама първата ми беше на 3 и пак светеше гадно.
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
veso VTK написа:---Стиба бе хора.Елате да ви покажа аз какви къси светлини имам.Единственото което направих е че почистих лупата и рефлектора.Свети си идеално.Имайте впредвид че е много важна крушката.Смених поне 4-5 вида докато светнат както трябва.Бях с Phillips,Osram и какви ли още не.Честно да ви кажа накрая си купих от ЕМКО-то две крушки от лев и нещо и светлината се усили многократно.Който не вярва да се обади и ще му покажа на практика.Не съм правил процедурите за който пише Станчев защото нямам време.Но съм сигурен че ако направя всичко ще светнат още по добре.Това е от мен.5-та серия си има много хубави къси светлини.Успех на всички.
и аз на старото бмв си бях купил от петрол крушки от 1.50 бройката и светеха кат за световно

- NeoPrint
- бай печатар
-
- Кара: E34 525tds-A
- Мечтае да кара: Е38 728i
Утре ще кача тук снимки да видите имат ли Е34 къси светлини
От умрели свещици сега са като ксенони /почти де/.
На късите са Осрам Силвер +50% от Германия ги купих,а на халигените Осрам Блу Вижън +30% от Симеон /рускините/
Почистването на лупите дължа на Ваското1 от ФВ форума, а Явор и Пешо сидмастера имат също голям принос. Благодаря ви и на тримата!

От умрели свещици сега са като ксенони /почти де/.
На късите са Осрам Силвер +50% от Германия ги купих,а на халигените Осрам Блу Вижън +30% от Симеон /рускините/
Почистването на лупите дължа на Ваското1 от ФВ форума, а Явор и Пешо сидмастера имат също голям принос. Благодаря ви и на тримата!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
the_gate написа:слагайте ксенони и готово(закчо е намислил даже да слага и на халогените си
)

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Ето решението-днес сложих на единият фар"OSRAM SILVER STAR +50%".Струват около 13лв. бройката ,но си заслужава-светлината от жълта става бяла,от слаба става силна,разликата между двата фара е огромна,5та вече има къси светлини. 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
След успешният тест,утре слагам и на десният фар.Но лудницата ще настъпи ,като сменя и дългите-по каталог дават ,че стават още по-дълги(с 20м)
-дано някой не се опита да ме заслепява ,че сигурно ще го дават по новините. 

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Aз пък не мога да разбера какво толкова тия лупи все ги обсъждате - на нашата петица също са много слаби фаровете, лупите си бяха идеално чисти. Оказа се, че проблема е в рефлекторите, които бяха стабилно обгоряли от твърде силни кружки - след смяна с хубави рефлектори (щото тъпаците са ги направили пластмасови) си светят доста по-добре. Интересно, че на Е30-ката фаровете са много по-добри и не знам какво им е пречило и в Е34 да сложат същите фарове?!?
BMW only!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
абе целата тая операция по свалянето, махате ли стъклата от пред, че аз имам едно нящо напраено по труд и техника и освен да позачиста фара, та да зема и да го сложа?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
///peter написа:абе целата тая операция по свалянето, махате ли стъклата от пред, че аз имам едно нящо напраено по труд и техника и освен да позачиста фара, та да зема и да го сложа?
Нищо не махаш

махнеш отпред трябва да го разлепиш, а както знаем някой наши колеги
доста фарове изпочупиха

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!