e34 520i - реставрация - човъркане - закърпване на положение

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: e34 520i - реставрация

Мнение от cod-cdbp » 14 Авг 2016, 1:18

Под задната седалка гние ламарината заради киселината и изпаренията на акумулатора - затова оригинално има маркуч, който отвежда изпаренията на акумулатора под колата. :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 14 Авг 2016, 8:33

Колега, разгледйа и си вземи един комплект ей такива вложки.

Повярвай ми ще ти трябват.
Моите са подобни преди 3-4 години ги взех за 40 лв. комплекта - с обикновена тресчотка и удължение ще ти влязат в употреба :)

http://www.domshop.bg/product/6323/vloz ... aster.html
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 14 Авг 2016, 10:42

cod-cdbp написа:Под задната седалка гние ламарината заради киселината и изпаренията на акумулатора - затова оригинално има маркуч, който отвежда изпаренията на акумулатора под колата. :winky:

но при мен акумулатора е отпред :roll:

intention написа:Колега, разгледйа и си вземи един комплект ей такива вложки.

Повярвай ми ще ти трябват.
Моите са подобни преди 3-4 години ги взех за 40 лв. комплекта - с обикновена тресчотка и удължение ще ти влязат в употреба :)

http://www.domshop.bg/product/6323/vloz ... aster.html

сега ще скоча до практикер, да видя какво имат, че май друго не работи днес :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 14 Авг 2016, 11:35

leTransporteur написа:Продължавам да търся турска зведа Е14 за да сваля болтовете на предните седалки - някой ако има и е съгласен да ми услужи за да си сваля предните седалки :yes:

Става идеално и с най-обикновен ключ "лула". Пробвано. За точния номер не се сещам.

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 14 Авг 2016, 11:47

Зех накрайници от баумакс за 12лв. Вършат работа :)

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Карай бързо
Стигни 'пръв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 14 Авг 2016, 18:20

здравейте колеги,

равносметката от днес:

запознах се с колегите \MITETO\DSB и anatoll_ - много точни момчета, евала че дойдохте за помощ, опит и съвети :yes: :yes:

досъблякахме колата и при предните седалки се откри много неприятна гледка, към асфалта под колата:

Изображение

Изображение

Сега оттук нататък плана почва да се поизяснява да не кажа, че го реших преди малко. Това да си прехвърля колата в италианското купе по една или друга причина няма как да се случи, преди малко го разбрах.

И в този ред на мисли, реших, че ще дам да ми изкърпят и обработят купето (ще проверя на 2-3 места, но мисля да се доверя на заядливия змей :yes: ). Тъй като никой май не е сигурен и не може да даде гаранция, че след тези кърпежи, няма да избие отново ръжда, почва да ми се върти идеята сам да си изпръскам колата за да не давам излишни пари за бояджия. в случай че не се появи отново ръждата в следващте 1-2-3г, вече ще имам пълното основание да я вкарам за хубава боя. Но, ако отново тръгне да избива ръжда, то ще търся вариант за прехвърляно в ново купе(ако все още има здрави е34-ки на пазара :mhihi: ) В тази ситуация, поне няма да съм набутал едни излишни 1000кинта.

Това, което се чудя е дали да напълня боя в спрейове, дали да търся отнякъде пистолет или да не пробвам тая пласти дип боя, но честно казано за нея нямам никаква идея какво ще ми излезе като цена и количество. Нямам и никакви наблюдедния върху нея. Някой, ако е я пръскал нека да сподели, може и на лично, ако е доволен от резултата да не излезе като някакъв вид реклама.

Та това си ми плановете на тоя етап :) очваквам мнения и идеи и препоръки :) :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 14 Авг 2016, 19:29

Колега с тоя обем на ръждите нали знаеш, че оставаш без кола за доста дълго време? Питам само щото преди тва май идеята беше бързо стягане и каране.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 14 Авг 2016, 19:34

Виждам че си решил как да постъпиш във връзка за боядисването ако не си пръскал кола сам няма да се справиш спрейовете не са добър вариант . Намери точния човек за кърпенето това е най важното. Относно пръскането на боята като стигнеш до там ще измислим нещо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 14 Авг 2016, 19:50

host написа:Колега с тоя обем на ръждите нали знаеш, че оставаш без кола за доста дълго време? Питам само щото преди тва май идеята беше бързо стягане и каране.

не колега, никъде не помня да съм казвал, че бързам. важното е да се направи, като хората, колкото време е непбходимо. бързах евентуално за да не изчезне италианката, но този вариант така или иначе отпада. единствено, ако трябва да се реже нещо от нея, трябва да се каже овреме.

\MITETO\ DSB написа:Виждам че си решил как да постъпиш във връзка за боядисването ако не си пръскал кола сам няма да се справиш спрейовете не са добър вариант . Намери точния човек за кърпенето това е най важното. Относно пръскането на боята като стигнеш до там ще измислим нещо.

Да Митак, след като си тръгнахте говорих с човека с италианското купе и се разбра, че няма да стане тоя номер с прехвърлянето. Така че на тоя етап се спирам на варианта с кърпене. За боята, момчето с аудито дето беше долу също ми каза да забрава за спрей, но все пак длъжен съм да отбележа, че не гоня добър външен вид, а само цвят, докато не стане ясно, ще тръгва ли нова ръжда след 2-3 години или не. При всяка ситуация ще ти кажа преди да боядисвам, а ако следиш темата ще си наясно как се движат нещата :) :yes: :yes:
Карай бързо
Стигни 'пръв

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 14 Авг 2016, 20:26

Идеята ми е стигне ли се до боя имам човек ще я подготвим за боя и ще я пръсне. Ще говоря с него да видим какво ще каже да не си чешем езиците напразно.
Последна промяна \MITETO\ DSB на 14 Авг 2016, 21:23, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 14 Авг 2016, 20:55

Хаос написа:недей се захваща, казвам ти го сериозно
не хвърляй пари на вятъра, усилия напразно итн

нито ще я реставрираш с питане по форумите, нито ще завършиш проекта до степен реставрирана кола
най-много д ая направиш поредния "уникат" с нова боя, джанти и брони

колкото повече време и усилия хвърлиш, толкова ще ти е по-трудно да се откажеш от проекта си
а с толкова ръжди битката е неравна и това купе е заубена кауза
най-вероятно си мислиш, че ще идеш точно ти при точния майстор и няма да си като всички останали писали в темата и не само в нея за неуспехите си срещу ръждата
че точно ти ще я пребориш и ще превърнеш тази пепеляшка в принцеса и то за до 2000 лв

похвално е, че искаш да се понаучиш как се прави, но не е това колата, по която е смислено да си хвърляш усилията

потърси италианка и си я направи лека-полека, изпадат от време на време за нормални пари в нормално състояние
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Авг 2016, 12:05

Има истина в думите ти, но 2000 са много, съкращавам бюджета до под 1290лв за да я реставрирам - цялостно!

Пък ако не излезе нищо здраве да е. Ще я прехвърлям на друго купе. 1290те лева дет се вика не ги даваш ти да им береш кахъра, а и си ме предупредил да си чист пред съвеста си.

Карай бързо
Стигни 'пръв

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Авг 2016, 12:19

ок, тогава ще ми е наистина интересно да следя как върви проекта
все пак такива проекти за Е34 няма много
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 15 Авг 2016, 19:38

leTransporteur написа:Има истина в думите ти, но 2000 са много, съкращавам бюджета до под 1290лв за да я реставрирам - цялостно!
Пък ако не излезе нищо здраве да е. Ще я прехвърлям на друго купе. 1290те лева дет се вика не ги даваш ти да им береш кахъра, а и си ме предупредил да си чист пред съвеста си.

Ще ти стигнат за боя и лак, и ако не са от скъпите, ще има, и за шкурка.
Реставрация на такава кола се прави с 5 (пет) цифрена сума и мнооооого познания и опит.
Както някой казваше, палец нагоре :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от leTransporteur » 15 Авг 2016, 19:41

Абе спрете се бе хора!!!

Карай бързо
Стигни 'пръв

ПредишнаСледваща

Назад към E34