По-голям интеркулер за TDS?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: По-голям интеркулер за TDS?

Мнение от Zubcho » 22 Юни 2011, 22:38

Това за диагностичните кабели не е проблем. Взима се едно удължение и си стига вътре в колата. И на мен не ми се дават 200лв за универсален кулер щот нямам в момента. Та си умуваме с клавиатурите.

Според мен (и др. хора) изолацията на турбо пътищата е безсмислена работа. По-добре интеркулер със същия обем (или малко по-голям), но с по-голяма площ на питата и монтиран челно от колкото фабричния, който е заврян под водния радиатор.

Преско вземи се напъни малко и измисли от каква кола/бус можем да ползваме по-голям кулер да търсим на 2-ра ръка и да се разминем с по 80-90лв, а не с по 200 и кусур.

:bowdown:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 23 Юни 2011, 7:50

Aбре да ти кажа тдс-вия кулер не е много малък.Виж на разни себеуважаващи се автомобили ,що за кОлери са им наслагали и кьде са ги наврели.
Важни са размерите .Оглеждаи разни от Ивеко ,Даф и т.н. Все са челни ,около маската и бронята
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 23 Юни 2011, 22:38

Пресиян Василев написа:Aбре да ти кажа тдс-вия кулер не е много малък.Виж на разни себеуважаващи се автомобили ,що за кОлери са им наслагали и кьде са ги наврели.
Важни са размерите .Оглеждаи разни от Ивеко ,Даф и т.н. Все са челни ,около маската и бронята

само незнам къде ще го сложиш тоя Даф-овия щото на ХФ 95 или 105 са си бая големички
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 24 Юни 2011, 17:18

Визираме интеркулер от бус.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Мнение от golov_bg » 25 Юни 2011, 0:22

по скоро от някво Ивяко може да стане ама то има и разни Спринтери дето също могат да удисат
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

Аватар
Кара: bmx

Мнение от vinio » 08 Авг 2011, 18:37

http://www.not2fast.com/turbo/glossary/turbo_calc.shtml?FeetASL=0&Tamb=30&Bore=90.9&Stroke=92.4&nCyl=5&RPM=4500&VE=85&Boost=12&Ec=75&Eic=0&PdropIC=0&TambIC=30&wiPercentMethanol=0&wiRate=0&wiTemp=0&SFC=0&AFR=0&maxInjectorDutyCycle=0
този калкулатор може и да е полезен....
Къде го чете това? Я даи да видя .То количество хубаво,ама налягане няма налягане

Помпата:
Axial-piston distributor injection pumps :
Fuel-injection - VE
system
type

Injected fuel
quantity per stroke(mm3)-120

Max. nozzle
pressure(bar) -1,200/350

indirect injection -IDI

Max. speed(min–1) -4,500

Max. power
per cylinder(kw) -25

Интеркулера:
Ако съвсем няма откъде да започнеш, ето ти едно елементарно правило - трябват ти около 2 литра обем на сърцевината за всеки 100 конски сили мощност на двигателя

Твоя кулер (стандартния) е около 5,1 кубика

....може би му трява по-добро обдухване
груби сметки:
помпа до 150kw и до 350бар;
кулер до 183 kw;
освен турбо и помпа настройки какво друго ще е нужно :roll:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 02 Дек 2011, 18:23

съжелявам ако прецаквам нещо,щото съм с малкия тдс....но искам да попитам дали този кулер : http://racing-mania.com/browse/product/ ... 550*140*65 би бил подходящ за компакта монтиран челно разбира се,но турбото ми е хибридно(със малко по голяма студена част)....като разбира се ще си купя и нови маркучи и ще ги изолирам...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 20 Дек 2011, 13:51

troublemaker написа:съжелявам ако прецаквам нещо,щото съм с малкия тдс....но искам да попитам дали този кулер : http://racing-mania.com/browse/product/ ... 550*140*65 би бил подходящ за компакта монтиран челно разбира се,но турбото ми е хибридно(със малко по голяма студена част)....като разбира се ще си купя и нови маркучи и ще ги изолирам...

В най-лошият случай ще имаш малко по-голям лаг. Демек по-късно ще идва поверът. Моят съвет е да запазиш старият кулер, а новият да го монтираш така, че да можеш да го махнеш лесно след това, и да върнеш стария обратно. Хубаво е преди това, да измериш на живи данни температурата на входящият въздух в движение, и след това да съпоставиш с новия кулер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
Мечтае да кара: е46 M3
Детайли за колата: bmw e46 328ci

Мнение от troublemaker » 20 Дек 2011, 22:31

или да взема моя да го монтирам в дупката на м-бронята и да си го карам челен :)
Изображение

Предишна

Назад към E34