От 3 дни имам BMW 525tds и имам нужда от ПОМОЩ
Модератор: Технически модератори
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
ivan. написа:помпата в резервоара си ти е ок,тя то4но така работи,както го описваш,постоянно работи само когато горивото в резервоара е на резерва.ако напълно си прекъснал пло4ката-никога няма да запали,хвани я с 3болта за гнп,без капак и на ръка мести 4етеца(даваи газ).Това 4е се изфорсирала -не е центрована и няма нищо общо с ел.помпата.Електромагнитния клапан работи ли ти въобще,за да не изгаснеGALAB_DAIWA написа:Помпата в резервоара работи ама като и подадем ток с 2 кабела, иначе като дам контакт иддва до нея ток но за части от секундата и изчезва- нещо отпред прави цък цък- и край с тока. Тогава с двата кабела я караме да работи принудително за да ми подкачи гориво, и нафтата стига до ГНПто ама нататък не ще. Иначе си подгрява и свещите си работят. Обезвъздошена е- ако не се лъжа пак и тя нали се обезвъздошава сама. Днеска като я мъчихме подкачи нафта до филтъра оттам до ГНПто и изхвърли и от дюзите, и като стегнахме холендровите гайки и запали ама от единпът на 5000 об. - яката се изрева. Аз се стреснах и веднага помъчих да я загася ама дори като врътах ключа и дори го изкарах тя не загасна, тогава се обърнах и откачих кабела с който даваме ток на помпата в резервоара от плюса на акомулатора и тя загасна. Всичко това стана в рамките на 5 секунди. Тогава помислихме че не сме я регулирали добре и се започна цял ден местене на пустото ГНП напред назад ама тя вече дори и принудително като и подкачаме нафта не запали защото нафта ходеше до ГНПто но от дюзите така и не изхвърли вече. Значи ГНПто тотално спря да подава гориво на дюзите. Цял ден я мъчихме- 2 акомулатора изтоштихме до дупка но така и не стигна нафта до дюзите и тя съответно не запали. Свалихме плочката и натиснахме леко ония четци за да правят добър натиск върху пистите, щото не беше добър и утре като се заредят акомулаторите ще я помъчим пак- ама не вярвам да запали. Вече се настроих за подмяна- ама направо не ми се вярва всички тези простотии които ми сервира за една седмица да са от една плочка. Писах едно ЛС на братлето от Димитровград в което го питам какви загуби ще претърпи колата от монтажа на механично гнп- загуба на коне, разход на гориво. И ако ми отговори че няма да са големи или пък дай боже да няма загуби- копувам си едно въже и ще я тегля до Димитровград само да се отърва от това путкино ел.гнп. Кажете да не би да грешим някаде, моля ви.zvetiko написа:GALAB_DAIWA написа:Тя вече тотално отказа да пали и явно ще трябва да я тегля 180км. до Димитровград
Колега,послушай какво ти говориме-ти посочи толкова неща ,че не работят,кажи едно по едно какво си направил.Оправи ли помпата в резервоара и изобщо достига ли гориво до ГНП и обезвъздушена ли е системата,как са електрическите вериги на подгряването на свещите-има ли захранване на свещите,работят ли всички.Направи и това ,което ти казва Иван с плочката и диска-така ще знаеш със сигурност ,че плочката е прецакана.И честно казано не знам ,защо сте отвъртяли отстрани капака на плочката-нали ти бях дал линк какво точно се разглобява.
С една дума преди да отидеш към механична ГНП разбери защо не ти работи колата-може да се окаже ,че нямаш нужда от нова помпа.Освен това не съм убеден дали колата ще работи добре с механична помпа-колегата от Димитровград знае най-добре,но все пак механичната помпа има по-различен начин на определяне на количеството гориво ,което се подава.Освен това при TDS има МАР сенсор ,чиито показания се обработват от DDЕ и в зависимост от тях се определя количеството гориво.Също при TDS има електронен авансатор на ГНП,който мени ъгъла на впръскване в зависимост от температурата,оборотите и натоварването на колата.Това,4е се обизвъздушава сама е мн.относително-бъркаш се.По4ни едно по едно да елеминираш-хвани един да дава контакт,а ти гледаи дали ще се премести 4етеца,ако реагира-имаш въздух в с-мата или не си центровал пло4ката.Ако няма никаква реакция при подаването на контакт от 4етца-тогава проблема е в пло4ката.На въпроса ти дали толкова мн.мизерии прави една пло4ка-отговора е да
И най-добре почни с клапана върху помпата-да си сигурен ,че отваря и затваря.Ако не затваря не можеш да изгасиш колата,ако не отваря не можеш да я запалиш.После виж дали работи плочката както ти казва Иван.Ако работи направи обезвъздушаване-писал съм ти как и регулирай плочката-хода на регулиране е много малък,не я движи с голяма стъпка към купето,че пак ще удариш 5000 оборота.И пипайте много внимателно по плочката.УСПЕХ
- Dragon4e
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 3.0d 01г.
- Мечтае да кара: Вече го кара
виж приятельо незнам до колко ти помогнаха колегите със съветите но през цялото време ти следих проблемите и тъй като и аз преди време се занимавах с ремонт на автомобили до тук мога да ти кажа само едно явно няма да успееш да се справиш сам което значи потарси профисионална помощ/тоест закарай я на човек който си разбира от работата/за да си решиш проблема на се мъчи сам ако неможеш защото може да приебеш много повече неща и ще ти се оскапи ремонта повече П.С. вече не се занимавам с ремонти освен на моята кола
То от проби с пло4ката(само да внимава да не отива на 5000 и ограни4ител),освен хидравли4ната глава и то ако постави пло4ката неправилно-какво друго може да развалиDragon4e написа:виж приятельо незнам до колко ти помогнаха колегите със съветите но през цялото време ти следих проблемите и тъй като и аз преди време се занимавах с ремонт на автомобили до тук мога да ти кажа само едно явно няма да успееш да се справиш сам което значи потарси профисионална помощ/тоест закарай я на човек който си разбира от работата/за да си решиш проблема на се мъчи сам ако неможеш защото може да приебеш много повече неща и ще ти се оскапи ремонта повече П.С. вече не се занимавам с ремонти освен на моята кола

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Dragon4e написа:виж приятельо незнам до колко ти помогнаха колегите със съветите но през цялото време ти следих проблемите и тъй като и аз преди време се занимавах с ремонт на автомобили до тук мога да ти кажа само едно явно няма да успееш да се справиш сам което значи потарси профисионална помощ/тоест закарай я на човек който си разбира от работата/за да си решиш проблема на се мъчи сам ако неможеш защото може да приебеш много повече неща и ще ти се оскапи ремонта повече П.С. вече не се занимавам с ремонти освен на моята кола
Колега ,идеята е човека да оправи колата си с минимум средства,затова търси помоща ни.След като си чел темата знаеш какво му е казал професионалиста-нова плочка за 1000 лева.

- GALAB_DAIWA
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте, днес с моя приятел изпълнихме дума по дума това което ни казахте и май се оказа плочка- ама вие ще прецените. Значи при всичко сглобено не иска да запали, тогава махнахме капака на плочката и - и гледаме какво ще стане. Като дам контакт четеца леко потрепва и като ми изгасне лампата за подгряването четеца се вдига в най горно положение, но в момента в който завъртя за да запаля- четеца си пада и повече не мърда на никаде- и колата не пали. Когато махнахме буксата на плочката и моя приятел завъртя четеца на ръка- запали на мига, само че не работеше хубаво и ние я регулирахме точно както ни обяснихте-лека полека с няколко малки премествания- и май се пооправи-ама така и не можахме да и докараме ниските обороти. Та така-колкото и пъти да я палихме на ръка-си запали. А включихме ли буксата и да я помъчим да запали сама, без да бараме четеца- неще и неще. И друго ми направи впечатление, когато буксата на плочката беше включена на таблото ми светваше подгряващото реотанче и до него вляво една лампа която е май за впръскване- та тази лампа гасне първа и веднага след нея гасне подгряващото, но тази за впръскване вече не светва- и колата не пали. А когато откачим буксата- за да я запалим на ръка- като дам контакт лампите светват, първа гасне тая за впръскването и веднага след нея за подгряването- но веднага тази за подгряването като загасне-тази за впръскването пак светва и аз като завъртя а моя приятел държи четеца вдигнат- колата пали, но пуснели четеца веднага гасне. Та така момчета, аз най вероятно ще се наложи да я тегля до Димитровград, щото нормално тя не иска да запали. Какво мислите вие след днешните тестове? НАИСТИНА СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН ЗА ПОМОЩА КОЯТО МИ ОКАЗВАТЕ- БЛАГОДАРЯ ВИ.
НАСЛУКА
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
GALAB_DAIWA написа:Здравейте, днес с моя приятел изпълнихме дума по дума това което ни казахте и май се оказа плочка- ама вие ще прецените. Значи при всичко сглобено не иска да запали, тогава махнахме капака на плочката и - и гледаме какво ще стане. Като дам контакт четеца леко потрепва и като ми изгасне лампата за подгряването четеца се вдига в най горно положение, но в момента в който завъртя за да запаля- четеца си пада и повече не мърда на никаде- и колата не пали. Когато махнахме буксата на плочката и моя приятел завъртя четеца на ръка- запали на мига, само че не работеше хубаво и ние я регулирахме точно както ни обяснихте-лека полека с няколко малки премествания- и май се пооправи-ама така и не можахме да и докараме ниските обороти. Та така-колкото и пъти да я палихме на ръка-си запали. А включихме ли буксата и да я помъчим да запали сама, без да бараме четеца- неще и неще. И друго ми направи впечатление, когато буксата на плочката беше включена на таблото ми светваше подгряващото реотанче и до него вляво една лампа която е май за впръскване- та тази лампа гасне първа и веднага след нея гасне подгряващото, но тази за впръскване вече не светва- и колата не пали. А когато откачим буксата- за да я запалим на ръка- като дам контакт лампите светват, първа гасне тая за впръскването и веднага след нея за подгряването- но веднага тази за подгряването като загасне-тази за впръскването пак светва и аз като завъртя а моя приятел държи четеца вдигнат- колата пали, но пуснели четеца веднага гасне. Та така момчета, аз най вероятно ще се наложи да я тегля до Димитровград, щото нормално тя не иска да запали. Какво мислите вие след днешните тестове? НАИСТИНА СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН ЗА ПОМОЩА КОЯТО МИ ОКАЗВАТЕ- БЛАГОДАРЯ ВИ.
Колега и аз мисля ,че е плочката,но нека и Иван да си каже мнението.Лампата с разпръсквача е за четвърта дюза,която дава информация на DDE,за момента на впръскване на горивото и е нормално да загасне-ако свети дюзата не е в ред.
Преди да ходиш до Димитровград ,виж този линк-може там да намериш това ,което ти трябва.Ако ти дадат цялата помпа за 300-350 си готов.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=69641
Човека я има помпата-0877530288.Говори си с него какво ти трябва.

Ако може да друга намериш пло4ка за проба,ще си 100%сигурен 4е е от нея-няма какво да е друго.Тази лампа ти свети,защото си отка4ил буксата на пло4ката и ком-ра не полу4ава инфо от нея.Последното което може да направиш е да погледнеш 4етеца, отдолу има 8бр. 4етки(свързани са на две вериги 4за едната и 4 за другата)вземи една лупа и при леко местене на 4етеца трябва да прилепват хубаво на пистите по целия ход на 4етеца.Ако дори една 8-те не дава хубава верига е достатъ4но,а ако вси4ки 4етки са както трябва и не ти работи трябва да се ориентираш за смяна на пло4ка или другото гнп.4етките-там където е контакта с пистите трябва да са Г-образни
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
ivan. написа:Ако може да друга намериш пло4ка за проба,ще си 100%сигурен 4е е от нея-няма какво да е друго.Тази лампа ти свети,защото си отка4ил буксата на пло4ката и ком-ра не полу4ава инфо от нея.Последното което може да направиш е да погледнеш 4етеца, отдолу има 8бр. 4етки(свързани са на две вериги 4за едната и 4 за другата)вземи една лупа и при леко местене на 4етеца трябва да прилепват хубаво на пистите по целия ход на 4етеца.Ако дори една 8-те не дава хубава верига е достатъ4но,а ако вси4ки 4етки са както трябва и не ти работи трябва да се ориентираш за смяна на пло4ка или другото гнп.4етките-там където е контакта с пистите трябва да са Г-образни
Колегата ,беше писал ,че ги е припасвал четките ,че не опирали добре.
Не съм гледал ,точно ел . веригите,но може би 4-та дюза минава през изключената букса.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Wenzy написа:Защо си мисля че след подмяната на помпата ще има промяна във вървежа и няма да е в положителна насока - малко ще ти окуцеят конченцата.
Верно приложете малко снимчици.
Вие как мислите колеги ще се промени ли мощността
що си мислите че ще намалеят кончетата

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Wenzy написа:Защо си мисля че след подмяната на помпата ще има промяна във вървежа и няма да е в положителна насока - малко ще ти окуцеят конченцата.
Може цялата кола да промени поведението си.Работата на турбото се определя от МАР сенсора.Вдига се налягането и е необходимо повече гориво,МАР сенсора го отчита,подава информация на DDE ,което от своя страна командва плочката да пусне повече гориво.При механична не знам точно какво ще стане-ако колата е без турбо,ясно,помпите правят еднакво налягане,но ако се елиминират показанията на МАР сенсора на TDS колата умира-извадете буксата на сенсора и ще видите какво ще стане.

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
zvetiko написа:stambo_81dg написа:Wenzy написа:Защо си мисля че след подмяната на помпата ще има промяна във вървежа и няма да е в положителна насока - малко ще ти окуцеят конченцата.
Може цялата кола да промени поведението си.Работата на турбото се определя от МАР сенсора.Вдига се налягането и е необходимо повече гориво,МАР сенсора го отчита,подава информация на DDE ,което от своя страна командва плочката да пусне повече гориво.При механична не знам точно какво ще стане-ако колата е без турбо,ясно,помпите правят еднакво налягане,но ако се елиминират показанията на МАР сенсора на TDS колата умира-извадете буксата на сенсора и ще видите какво ще стане.
Ще стане тва че колата ще остане без 30-40 кончета

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Е помалко от 90 коня неможе да стане - един вид (524 д)
За разхода не ми се вярва,защото електроника няма да има.
По принцип когато нещо не е наред компютъра налива гориво да компенсира,ама то ще е със жило - така че същия разход ама вървежа нъцки
За разхода не ми се вярва,защото електроника няма да има.
По принцип когато нещо не е наред компютъра налива гориво да компенсира,ама то ще е със жило - така че същия разход ама вървежа нъцки

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
zvetiko написа:stambo_81dg написа:Wenzy написа:Защо си мисля че след подмяната на помпата ще има промяна във вървежа и няма да е в положителна насока - малко ще ти окуцеят конченцата.
когато изключиш буксата дде отчита грешка и включва на авариен режим и подава гориво колкото да върви колата
даже и след 2500 об/мин не се усеща никакво дърпане и не се включва турбината щото компа подава минимално количество гориво като е в авариен режим

zvetiko написа:Направо може да почне да се влачи и разхода да стене 30 на 100.
невиждам защо ще почне да се влачи???
подава ли се достатъчно гориво турбото ще си помпи нормално
а това количество при механична помпа се регулира за разлика от ел гнп