Проблем с климатроника!
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с климатроника!
Някои може ли да ми каже от какво може да е това като пусна климатроника и само от едната духалка на таблото духа студено, а от другите на вратите и в краката ми духа топло а има фреон от каде може да е проблема дали не е от филтера 

***ZoBi Se***
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Има едни клапи при двг. се намират виж Link. Част номер 15. Тези клапани определят къде и какво да духа. Ако те са се бъгнали така се получава или ти блокира на студено или на топло. Сманата е наложителна. Може и почиствене ама е временно. Нова частта в Дару е 300 лв. или от някъде др. по евтина. Не слагай втора ръка защото не се знае кога пак ще блокира. Може да използваш случея да си смениш и антифриза който едва ли си сменял някога.
Препоръчвам ти да си го разредиш като за -25 C и да си свиркаш. Антифриза се сменя на 2 или 3 години беше не помня ама се сменя
И си вземи хубав антифриз. (това вече си е твоя работа де аз само съветвам)
Успех с ремонта.

Успех с ремонта.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
:)
ами... аз антифриза го сменям през седмица защото ми е пукнато леко казан4ето дето е на радиатора това пласмасовото ама не вярвам да духа топло заради това а може ли филтъра да е за смяна на климатика
***ZoBi Se***
Re: :)
казанчето се сменя много лесно,потърси си ново или втора употреба и си свиркай!!!а относно климатика е възможно и да е от управлението/ако си с климатроника/от личен опит ти казвамZoB написа:ами... аз антифриза го сменям през седмица защото ми е пукнато леко казан4ето дето е на радиатора това пласмасовото ама не вярвам да духа топло заради това а може ли филтъра да е за смяна на климатика

Ако е от клапанчетата, ето ти и отговора:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 91f753a3ca
Поздрави.
Красимир Дянков
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 91f753a3ca
Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
е са гледах колата значи само от десната страна духа студено на климатик от лево сички духалки духат топло маи не е от тия клапички или е от вратките или е от филтера как мислите или кажете каде да я карам да ми кажат какво е
***ZoBi Se***
Клапаните са 2 бр. за 2-та кръга на колата ти, т.е. ляв и десен кръг. Вече е почти сигурно че е от тях.
Поздрави.
Красимир Дянков
Поздрави.
Красимир Дянков
"Колкото повече, толкова повече!" - Мечо Пух
Penchev написа:... Там когато паднех под 220 км/ч връщах 4-та скорост ,карал съм колата в баирите с по 6400 мин-1
Георги Пенчев
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
здрасти, пичага от тея клапани е 100 % и аз имах подобен проблем с една петица преди години!! И както те съветват вземи си ново!!! Аз така направих и всичко си беше ОК.!!
Сега да споделя и яз
Значи при мен се получева нещо от рода! Независимо на топло или на студено вече в краката почти не духа!!
иначе горе си е добре, но мисля че по слабо духа! преди на 2 духаше добере а сега на 3 трябва да го пускам!! не съм сменял филтър от година и нещо и един път ми се прецака вентилатора, работеше само на 4 степен! Моля за идеи и съвети
Предварително благодаря! колата е 525 TDS 95 г. с часовницине за градуси те!
Сега да споделя и яз

иначе горе си е добре, но мисля че по слабо духа! преди на 2 духаше добере а сега на 3 трябва да го пускам!! не съм сменял филтър от година и нещо и един път ми се прецака вентилатора, работеше само на 4 степен! Моля за идеи и съвети

Предварително благодаря! колата е 525 TDS 95 г. с часовницине за градуси те!
добре а каде има маистори дето разбират каде си я карал ти че си нямам и на идея каде има такива сервизи 

***ZoBi Se***
- Peter Angelov
- ентусиаст
-
Re: :)
ZoB написа:добре а каде има маистори дето разбират каде си я карал ти че си нямам и на идея каде има такива сервизи
Здрасти, ми аз съм от Варна а ти? По принцип където правят климатици и тем подобни!

Успех
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2