524 td-умря и се чуя.
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Pavkata_svt
- Потребител
-
524 td-умря и се чуя.
Здравейте,търся някой с 524 ТД от София или околностите за сравнение с моята,някой неща ме притесняват и искам да погледна и покарам и друга,респективно колегата моята и да си каже мнението.
Ако някой може и иска да ми помогне ,нека пише или по-добре да ми се обади.Благодаря.
За да не пускам нова тема юе пиша в тази.
Мотора е зле.Днес го отворих и има всички симптоми на каран с малко или на100 000км. масло.Износен блок,лагери- много зле,разпр.вал-съблечен,това е освен турбото дето беше блокирало като я купих с едно на ум че може и така да излезе.Сега седя в къщи и се чеша по главата.Да я продавам или да я правя,и май ми се кара тая кола и ще я правя.Все пак дайте мнения да видя и други гледни точки.Иначе колата е ОК.Има два тампона за смяна от пред и две врати са хлъзнати.С климатик е,91г.,лдж. и малък борд.Посъветвайте ме.
Ако някой може и иска да ми помогне ,нека пише или по-добре да ми се обади.Благодаря.
За да не пускам нова тема юе пиша в тази.
Мотора е зле.Днес го отворих и има всички симптоми на каран с малко или на100 000км. масло.Износен блок,лагери- много зле,разпр.вал-съблечен,това е освен турбото дето беше блокирало като я купих с едно на ум че може и така да излезе.Сега седя в къщи и се чеша по главата.Да я продавам или да я правя,и май ми се кара тая кола и ще я правя.Все пак дайте мнения да видя и други гледни точки.Иначе колата е ОК.Има два тампона за смяна от пред и две врати са хлъзнати.С климатик е,91г.,лдж. и малък борд.Посъветвайте ме.
Последна промяна Pavkata_svt на 01 Юли 2008, 21:13, променена общо 1 път
0888 700 336 0898 69 65 03
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- Pavkata_svt
- Потребител
-
Така,купих колата преди два месеца с блокирало турбо.Сложих турбо от Е28 524.Притеснява ме причината за поразяването на старото.Сега карам с манометър вързан на входа на маслото в турбото да следя нещата и да видя какво да правя.
-студено масло и празен ход-2атм.
-топло масло и празен ход-0,6-0,8атм.
-топло масло и 4 800об.мин.-3,5до4,2атм
Другото което ме притеснява е че като запуша отдушника на главата изхвърля масло през пръчката.До някаде си го ообяснявам но ме смути
Колата пали добре,не пуши,върви доволно(за това искам да я сравня с друга все пак).Компресията исках да я премеря днес,но имах много работа и не можах.
В общи линии е това.Ако някои има да сподели нещо компетентно ще съм благодарен.
-студено масло и празен ход-2атм.
-топло масло и празен ход-0,6-0,8атм.
-топло масло и 4 800об.мин.-3,5до4,2атм
Другото което ме притеснява е че като запуша отдушника на главата изхвърля масло през пръчката.До някаде си го ообяснявам но ме смути
Колата пали добре,не пуши,върви доволно(за това искам да я сравня с друга все пак).Компресията исках да я премеря днес,но имах много работа и не можах.
В общи линии е това.Ако някои има да сподели нещо компетентно ще съм благодарен.
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Аз като ти четох първия пост, си помислих че ще се дърпате
, и си викам, а глей са как се дърпат печките
.

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Какво стана колега
Виж поразпитай колко ще ти легне ремонта и прецени сам. Бисер фена продава един дизел на мнооого добра цена (има обява в "продава"). В крайна сметка ако прецениш, че няма смисъл да я правиш-можеш да я продадеш на части и да вземеш 525TDS (ако държиш да е дизел, разбира се).
Успех!

Виж поразпитай колко ще ти легне ремонта и прецени сам. Бисер фена продава един дизел на мнооого добра цена (има обява в "продава"). В крайна сметка ако прецениш, че няма смисъл да я правиш-можеш да я продадеш на части и да вземеш 525TDS (ако държиш да е дизел, разбира се).
Успех!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
дай и на мен едни 16 год. до покарам ве..ама на жената да не казвашdj_ennsy_1 написа:Какво стана колега![]()
Успех!

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
bmwfena написа:дай и на мен едни 16 год. до покарам ве..ама на жената да не казвашdj_ennsy_1 написа:Какво стана колега![]()
Успех!![]()

524
Щом пръска от щеката, значи има от някъде картерно налягане, а дизелите не трябва да имат. Виж дали само при студен или топъл двигател го прави, ако го прави и при топъл продавай го, защото няма да се усетиш кога ще дойде зимата и тогавя въобще няма да можеш да го продадеш. Иначе е супер машина харчи с 1-2 литра по-малко от 525-цата, а при тая нафта.......Най-вероятно хвърля масло и от капачката надвигателя като я отвъртиш, а не трябва. А и щом двигателя е каран 100000 км с едно масло представи си колко км е карано с едно масло в скоростите да не говорим за маслото в диференциала. Направо г продай според мен.
- Pavkata_svt
- Потребител
-
Всичко е видяно вече.Мотора е на болчета.Ще го правя май.Имате ли идея къде слагат ризи в блока освен в гр.Сливница,там са много добри,но все пак ако имате и други впечатления.Другия вариянт е нови бутала,обаче цената е 340 лв.бр.Ако има по-добри оферти-давайте.
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2