Айде пак за охладителната система

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Мафиозо!
Аватар

Айде пак за охладителната система

Мнение от rado_rf » 30 Апр 2008, 21:14

Та така!
Онази вечер тръгвам с колата до лъвов мост. Иии кво й стана... взе да загрява, а, си беше хладничко. Пускам парното на мах, форсирам, абе държа я между 12 и чертичката след 12. Спирам на паркинг, отварям капака, почвам проверка -
1. горен маркуч мек, топъл но не врял, държа го с ръка.
2. При форс виското си фучи, обръща ми прическата наопаки, вече съм пънкар жената не ме познава иска да ме бие не пуска фъндък заплашва с мутри и полиция и... с мъжа си.
3. Долен маркуч СТУДЕН.
4. Парното е на 6, в колата е Африка, тайно почвам да се надявам тъщата на задната седалка да почне да се топи и да се пресели в отвъдното от дехидратация. Подавам повече газ. Злобея и злорадствам. Нейсе, не стана :evil: . Ама моторетката истина, долния маркуч е топъл.
На връщане - никакви проблеми. Стрелката не мръдна и на йота от мястото си. Мисля си че е термостат. Това не е проблема, ще го сменя. Само че друг дерт ме гони - искам да си сваля радиатора да го промия, ма не знам как :help: Знам че се сваля виско, въздухозаборник и задно лево колело, ма как да сваля радиатора - не знам.
Айде помагайте, па ако приложите и нещо като снимчици, схемички...
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от iv444o » 30 Апр 2008, 21:43

Ами ако става въпрос за водния радиотор :uups: , то той се сваля много лесно за около 30 мин.
Просто източваш антифриза от пробката под него (на студен двигател за да не източваш много), махаш дифузора, отачаш трите гумени маркуча (мисля толкова бяха), най накрая махаш двете щипки, с които аз лично много се мъчих :mhihi: и го издърпваш право на горе - ааа, ако имаш климатик не забравай да разкачиш жиците на датчика, който седи от дясно на радиатора. Като го свалиш има едни уплатнения от двете му страни и от горе - да не ги затрииеш при миенето :D
После по обратния ред, като завиваш добре всички скоби на маркучите и да не забравиш да обезваждушиш после :mhihi:
Май е това дано не съм забравил някоя подробност, аз моя радиатор го смених за около час, не мисля, че ще те затрудни.
Айде успех!

ПС. Само не разбрах защо трябва да сваляш виското и задно ляво колело :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 30 Апр 2008, 22:10

Колегата е дал точен отговор, става за 10мин даже :)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 30 Апр 2008, 23:01

iv444o написа:Ами ако става въпрос за водния радиотор :uups: , то той се сваля много лесно за около 30 мин.
Просто източваш антифриза от пробката под него (на студен двигател за да не източваш много), махаш дифузора, отачаш трите гумени маркуча (мисля толкова бяха), най накрая махаш двете щипки, с които аз лично много се мъчих :mhihi: и го издърпваш право на горе - ааа, ако имаш климатик не забравай да разкачиш жиците на датчика, който седи от дясно на радиатора. Като го свалиш има едни уплатнения от двете му страни и от горе - да не ги затрииеш при миенето :D
После по обратния ред, като завиваш добре всички скоби на маркучите и да не забравиш да обезваждушиш после :mhihi:
Май е това дано не съм забравил някоя подробност, аз моя радиатор го смених за около час, не мисля, че ще те затрудни.
Айде успех!

ПС. Само не разбрах защо трябва да сваляш виското и задно ляво колело :shock:

Благодаря ти много. Наистина много ми помогна. Колкото до виското - ми имам да си му връщам :twisted: оооо какво го чакааа :twisted: . А, за левото колело - ми, вече гумата е на телове и мисля да тренирам фризби с тъщата. Да го лови със зъби, като кучетата.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 30 Апр 2008, 23:05

///peter написа:Колегата е дал точен отговор, става за 10мин даже :)

Абе, те спиш ли някога :mhihi: За тебе 10 мин. за мен... 1 час :mhihi: може и два. Щото тъщата ще го сваля. Ще й удължа мъките, респективно моето удоволствие. :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 30 Апр 2008, 23:11

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Май 2008, 9:22

rado_rf написа:

Абе, те спиш ли някога :mhihi: За тебе 10 мин. за мен... 1 час :mhihi: може и два. Щото тъщата ще го сваля. Ще й удължа мъките, респективно моето удоволствие. :twisted:

Е 3 скоби и 2 щипки са, не знам какви 30минути ;)
Само внимаваш с щипките че се чупят лесно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 01 Май 2008, 9:39

За щипките - мисля, че е най-добре да ги натиснеш надолу и така да освободиш радиатора. Както казава колегата, ///peter, без груба сила, особено както е попрегуряла пластмасата. Ако се счупят не ги хвърляй, може пак да станат. На моя имаше и два винта, с които са го хванали за предната рамка, но те се виждат лесно ако ги имаш. Най-отгоре са.
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Май 2008, 18:02

Щипките ги видях. Едната е хваната с винт другата си е както трябва. Последно - натискам надолу да излезе пущината от тях и дърпам нагоре, нали така?
Петре, за кви скоби говориш? За тия на маркучите ли?

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Май 2008, 19:02

rado_rf написа:Щипките ги видях. Едната е хваната с винт другата си е както трябва. Последно - натискам надолу да излезе пущината от тях и дърпам нагоре, нали така?

Да, за щипките не си спомням, надолу или нагоре щото моите ги счупих :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 01 Май 2008, 19:39

:mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 01 Май 2008, 21:11

///peter написа:
rado_rf написа:Щипките ги видях. Едната е хваната с винт другата си е както трябва. Последно - натискам надолу да излезе пущината от тях и дърпам нагоре, нали така?

Да, за щипките не си спомням, надолу или нагоре щото моите ги счупих :mhihi:

Eeee, ти направо му вкара в мисъл. Дилема някаква образува в мен. Нараства като пикочен мехур от бира. Говориш за три скоби, при мен са две. Не си спомняш за щипките - нагоре, надолу... кво да правя... то се е видяло ще хвърлям боб :(

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Май 2008, 21:21

Е кво на единия маркуч нямаш скоба ли :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 01 Май 2008, 21:44

може да е със свинска опашка или тел :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: като простаците на бензин
Мечтае да кара: BMW 7.. IL
Детайли за колата: 520 M50 VANOS
1993. лето и 530DA комбе

Мнение от sote_1 » 01 Май 2008, 22:14

rado_rf написа:

Ти на занаят ли ще я учиш???? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34