Ел. Шибедах - Тема за идеи коверсия
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Ел. Шибедах - Тема за идеи коверсия
Имам един леекооо нестандартен въпрос...
Та въпроса ми е следния.... Взех си моторче за шибедаха и кората до плафона заедно с копчето... Отварям си аз доволен ръчицата и с надеждата тия от БМВ АГ. да са сложили пълен комплект кабели за всички екстри , да ама не!
Оказва се че имам 2 стърчащи кабелчета далеч много по-тънки от тия които ми трябват... Имам 2 букси по-навътре над сенниците се виждат ама те по мое предположение са оставени за плафони над сенниците..Които аз нямам де... Комфорт модул колата ми също няма ( Явно и затова няма пуснат пълен комплект окабеляване )...
Та интересно ми е някой правил ли е тази коверсия докато е нямал комфорт модул.. И евентуално да каже как да се прескочи въпросния и да се пуснат нови кабели, за да си направя колата с ел. шибедах... Ако някой иска мога да му наснимам как изглеждат нещата на копчето и на буксата на шибедаха...
Мерси на всички предварително...
Та въпроса ми е следния.... Взех си моторче за шибедаха и кората до плафона заедно с копчето... Отварям си аз доволен ръчицата и с надеждата тия от БМВ АГ. да са сложили пълен комплект кабели за всички екстри , да ама не!

Та интересно ми е някой правил ли е тази коверсия докато е нямал комфорт модул.. И евентуално да каже как да се прескочи въпросния и да се пуснат нови кабели, за да си направя колата с ел. шибедах... Ако някой иска мога да му наснимам как изглеждат нещата на копчето и на буксата на шибедаха...
Мерси на всички предварително...
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Абе въпроса е как да обръщаме поляритета на плюса
.Аз кабели ще ти пусна.
Ако някой каже как , до седмица и аз си слагам

Ако някой каже как , до седмица и аз си слагам

| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- the_gate
- ентусиаст
-
- Кара: E38
Re: Ел. Шибедах - Тема за идеи коверсия
SaSo написа: някой правил ли е тази коверсия... И евентуално да каже как да се прескочи въпросния и да се пуснат нови кабели, за да си направя колата с ел. шибедах...
като дойдеш ще се пробвам и ако стане ще нащракаме снимки за колегите

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Това с поляритета е като да обърнеш една бира,
, Успехи колеги, и внимавайте да не стопите кабелите. 

.
си4ко става
. и двата варианта мога да ти ги кажа как стават 6тото съм ги правил.
наи професионално е да вземе6 от друга кола буксата от комфорт модула до 6ибедаха и да си ги прокареа6 кабелите става за около 1 4ас.
другия вариант е да сложи6 коп4е от ел. прозорец което прави то4но тази смяна на поляритета
.
аз съм с втория вариант 6тото нямах на разположение букси. сложил съм коп4ето доло на бар4ето и си е перфектно. но може6 да го сложи6 и горе където си е оригинално дупката за него но коп4ето тогава трябва да е от Е36 6тото да е едини4но. това което е оригиналното за 6ибедаха нестава за6тото то дава просто сигнали към комфорт модула и не управлява директно мотор4ето(неможе да реверсира) докато едно коп4е от ел.прозорец го прави без проблеми,само хва6та6 един плюс и минус от флапона и си готов.

наи професионално е да вземе6 от друга кола буксата от комфорт модула до 6ибедаха и да си ги прокареа6 кабелите става за около 1 4ас.
другия вариант е да сложи6 коп4е от ел. прозорец което прави то4но тази смяна на поляритета

аз съм с втория вариант 6тото нямах на разположение букси. сложил съм коп4ето доло на бар4ето и си е перфектно. но може6 да го сложи6 и горе където си е оригинално дупката за него но коп4ето тогава трябва да е от Е36 6тото да е едини4но. това което е оригиналното за 6ибедаха нестава за6тото то дава просто сигнали към комфорт модула и не управлява директно мотор4ето(неможе да реверсира) докато едно коп4е от ел.прозорец го прави без проблеми,само хва6та6 един плюс и минус от флапона и си готов.
Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Re: .
DEO написа:си4ко става. и двата варианта мога да ти ги кажа как стават 6тото съм ги правил.
другия вариант е да сложи6 коп4е от ел. прозорец което прави то4но тази смяна на поляритета.
А добре ако намеря буксите което хич не е невъзможно... Как става работата пак ли през комфорт модула... На практика той ли обръща поляритета... Щото ги гледахме и нищо нямаше при тях което да дава такива признаци... Но тях мога да ги взема от колата от която взех инсталацията...
- Nasic
- Манчестър Юнайтед Фен
-
- Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
- Кара: E39 525d с много кончета
- Мечтае да кара: GT5
- Детайли за колата: Е39
Е хубаво ако се вземе ток от плафона, и се сложи копче за ел.стъклата.
Но тогава няма да могат да работят стоперите, и може да скъса жило.
Но тогава няма да могат да работят стоперите, и може да скъса жило.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: .
SaSo написа:А добре ако намеря буксите което хич не е невъзможно... Как става работата пак ли през комфорт модула... На практика той ли обръща поляритета... Щото ги гледахме и нищо нямаше при тях което да дава такива признаци... Но тях мога да ги взема от колата от която взех инсталацията...
ако вземе6 буксите,те трябва да са- 1 за коп4ето от там отива в комфорт модула и от него в мотор4ето.това ти е веригата.по4ни да сваля6 инсталацията от към буксите за коп4ето и мотор4ето за да не се обърка6 доло с многото кабели при комфорт модула,така като стигне6 до него 6те види6 коя букса ти трябва.

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Мда кофти работа... Надявах се че ще се размине и без комфорт модула... Иначе копчетата за предните ми стъкла са направени без комфорт модул по някакъв начин... Работят си без проблеми.. А гледах една кола с такъв модул отзад...Тотално различно изглежда от моята...
Също и Дилян Пенчев си е правил Е30ката без комфорт модул шибедаха... Незнам как но било голяма галимация...
Също и Дилян Пенчев си е правил Е30ката без комфорт модул шибедаха... Незнам как но било голяма галимация...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
///peter написа:Пак ще осирате![]()
Сасо напрай си го като хората ве, и за пръв път чувам е34 с ръчен шибидах
ела да видиш моята....има и то доста с ръчки
SaSo написа:Мда кофти работа... Надявах се че ще се размине и без комфорт модула... Иначе копчетата за предните ми стъкла са направени без комфорт модул по някакъв начин... Работят си без проблеми.. А гледах една кола с такъв модул отзад...Тотално различно изглежда от моята...
то аз имам комфорт модули. а за стъклата -те са направени то4но по на4ина които ти описах да направи6 6ибедаха ,имат един + и един - и ве4е реверса става от коп4ето.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
дилян сигурно си е проектирал някаква електроника за целта
затова може без комфорт модул
не е никак сложно само женалие трябва
затова може без комфорт модул
не е никак сложно само женалие трябва

34 мнения