Климатика не работи нормално :(♠е-34
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- discus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 M50B20
Климатика не работи нормално :(♠е-34
Здравейте
Днеска пускам климатика/климатроника , имам в предвид
че е с хоризонталните врътки /оста на копчетата е верикална/ с градуси на тях и всичко е ок.
Но след 10 мин каране в задръстването , климатика спря да духа студено и започна да духа топло - викам си всичко е ок ..сигурно е достигнал определените градуси и е изключил но той така и не почна да духа студено
духа топъл въздух след 2-3 проби се окзава че пак така става в началото работи нормално ..после само топло духа
.
Някой има ли представа какъв е проблема и как се отстранява , датчик ли е какво е ...?
че е с хоризонталните врътки /оста на копчетата е верикална/ с градуси на тях и всичко е ок.
Но след 10 мин каране в задръстването , климатика спря да духа студено и започна да духа топло - викам си всичко е ок ..сигурно е достигнал определените градуси и е изключил но той така и не почна да духа студено
Някой има ли представа какъв е проблема и как се отстранява , датчик ли е какво е ...?
Последна промяна discus на 12 Апр 2008, 19:08, променена общо 1 път
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Брат, за да усетиш работата на климатика/троника ти трябват минимум +17 градуса.
Друг е въпроса, че и аз имам съм нения днес на +29 го пуснах и хич не ми хареса - прави студено, но ..... миналата година в колата ходих с кожух, повече от 20 мин на климатик и изтръпвах
Така де имам съмнения за моя, както и за твоя, че нямаме фреон - изтъкъл/изпуснал/изпреебал се е ........ както искаш така му казвай.
Системата май береше 1200+ грама, точната разновидност на фреона ще кажи Дани и коойто друг се сеща.
....... май ще трябва да се презареждаме
- честито на поредните 100лв.
Друг е въпроса, че и аз имам съм нения днес на +29 го пуснах и хич не ми хареса - прави студено, но ..... миналата година в колата ходих с кожух, повече от 20 мин на климатик и изтръпвах
Така де имам съмнения за моя, както и за твоя, че нямаме фреон - изтъкъл/изпуснал/изпреебал се е ........ както искаш така му казвай.
Системата май береше 1200+ грама, точната разновидност на фреона ще кажи Дани и коойто друг се сеща.
....... май ще трябва да се презареждаме
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Не е от фреона ...тръбите които влизат към купето са ледени , а и духа леден въздух перката работи компресора също..нещо в управлението има датчик някой вероятно.
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Отзад от средната конзола духа само студен въздух дали ще е от вънка или климатика ...топъл въздух само под седалките на краката ..от зад..
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Не но незнам и къде са....пак казвам климатика работи нормално първите 10-15 мин ..след това само топло духа ....
- discus
- кандидат ентусиаст
-
Радиатора е чист ..перката работи сменил съм филтъра, май ще се окаже че е от кранчетата /клапите/горе в дясно при двигателя покрити са с един пластмасов капак като шапка. Как да разбера дали работят обаче ..?
- discus
- кандидат ентусиаст
-
От начало когато духа студено първите 10 -15 мин шайбата на компресора включва и изключва постоянно ..през 20-30 секунди ..след тези 10 -15 мин шайбата изключва компресора спира и започва да духа топло постянно.Като загася и запаля на ново компресора си включва и пак почва да духа студено ..и всичко се повтаря.
Вероятно датчика в купето не работи нормално ...
Вероятно датчика в купето не работи нормално ...
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=83984 -
виж това чудо, може в него да е проблемацията!
виж това чудо, може в него да е проблемацията!
- kirililiev
- ентусиаст
-
- Кара: bmw 328-turbo
- Мечтае да кара: ГОЛФ 3
най вероятно е малко фреона,дори и да е наред климатика май бачка на някакви интервали,за клапаните които са отпред до бушоните-те маи се затварят принудително само когато дадеш лявата врътка до край и се усети щтракване на някаква степен,когато не е докрай врътката температурата се регулира от клапите на въздушния поток,сиреч колкото по студено зададеш толкова по малко въздух минава през радятора за парното и обратно,тва е направено така за да не се влияе от външния въздух,и да има вътрешна циркулация.по новите климатроници май лопатите на компресора са с променлива геометрия,или нещо такова.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2