Дайте съвет(имам проблем 525 ТДС)
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Дайте съвет(имам проблем 525 ТДС)
Колеги нуждая се от съвет ! Имам 525 ТДС на което двигателя му мърка като коте а не иска да върви -доста мудно е . Сравних го с друго такова разликата е огромна ,моето е като куцо магаре спрямо това което карах. Карах го на сервиз BMW но там като го включиха на компютъра казаха че не откриват проблема . Преди това му смених всички филтри като се опасявах да не са запушени но и това не е после махнах и катализатора за проба но промяна няма .Моля ако някой е имал такъв проблем или пък има идея от къде идва причината да е така мудна колата да каже .Благодаря ви предварително .
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
... турбо или кулер, може би!?
Интеркулера се чисти, при не съвсем читаво турбо може да е пълен с масло и сажди и от там да спира налягането от турбото!
Интеркулера се чисти, при не съвсем читаво турбо може да е пълен с масло и сажди и от там да спира налягането от турбото!
Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Tipche
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 525 ТДС
Регулация на ГНП-то и си готов.Виж в какво састояние е топлиния да4ик и мап сензора(по то4но марку4а от мап сензора до всмуквателния кулектор) по4истиги и ако не е от тях закарваш я на някои които разбира от помпи да ти пусне малко пове4е нафта от помпата.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Re: Дайте съвет(имам проблем 525 ТДС)
jorocar написа:Колеги нуждая се от съвет ! Имам 525 ТДС на което двигателя му мърка като коте а не иска да върви -доста мудно е . Сравних го с друго такова разликата е огромна ,моето е като куцо магаре спрямо това което карах. Карах го на сервиз BMW но там като го включиха на компютъра казаха че не откриват проблема . Преди това му смених всички филтри като се опасявах да не са запушени но и това не е после махнах и катализатора за проба но промяна няма .Моля ако някой е имал такъв проблем или пък има идея от къде идва причината да е така мудна колата да каже .Благодаря ви предварително .
Колко ти гори котето

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525тдс
- Мечтае да кара: 730d
КОЛЕГА И МОЯТА ДИЗЕЛАРКА Е НА СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ
ДАЖЕ ВЕЧЕ СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА НЕ Я ПРОДАМ АМА НАЛИ МИ Е НА ДУШАТА ЧИСТИХ ИНТЕРКУЛЕРА
СВАЛЯХ ДЮЗИТЕ И ГИ ТЕСТВАХ В СЕРВИЗ ЧИСТИХ ДАЖЕ И СМУКАТЕЛНИЯ КОЛЕКТОР НЯМА ЕФЕКТ СЕГА ОСТАНА ГНП-ТО ДА РЕГУЛИРАМ АМА МЕ Е СТРАХ ДА ПИПАМ ЩЕ ТРЯБВА СЕРВИЗ
АКО И ТОВА НЕ ПОМОГНЕ НЕ ЗНАМ МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ МИ СЕ ПОДИГРАВАТ И Я НАРИЧАТ"НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА"ЗАЩОТО МЕ МИНАВА ЕДИН НИСАН 2 ДИЗЕЛ БЕЗ ТУРБО ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ ЧЕ Е СРАМОТА

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Проверете си маркучите след турбото. Ако има някой сцепен не надува хубаво и от там и не върви.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
ще пробвам всичко още в събота , благодаря ви приятели
А за ефекта ще ви кажа след като пробвам да почистя маркучлето и кулера
още веднъж благодаря за полезните съвети .Дано е от това че ме пукат от бъзици понеже съм търговец на коли а моята не върви !

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Да това е лошия момент - да продаваш коли , а твоята да не върви чистиш въздухопроводите, оглеждаш всички маркучи, стягаш скобите, обезкостяваш там каквото трябва и запушваш това онова, чистиш МАП-а, издухваш маслото от маркуча на МАП-а, малко бътни помпата и ИЗЛИТАЙ 

ако те е страх да пипаш аз сkumo82 написа:КОЛЕГА И МОЯТА ДИЗЕЛАРКА Е НА СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕДАЖЕ ВЕЧЕ СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА НЕ Я ПРОДАМ АМА НАЛИ МИ Е НА ДУШАТА ЧИСТИХ ИНТЕРКУЛЕРА
СВАЛЯХ ДЮЗИТЕ И ГИ ТЕСТВАХ В СЕРВИЗ ЧИСТИХ ДАЖЕ И СМУКАТЕЛНИЯ КОЛЕКТОР НЯМА ЕФЕКТ СЕГА ОСТАНА ГНП-ТО ДА РЕГУЛИРАМ АМА МЕ Е СТРАХ ДА ПИПАМ ЩЕ ТРЯБВА СЕРВИЗ
АКО И ТОВА НЕ ПОМОГНЕ НЕ ЗНАМ МОЙТЕ ПРИЯТЕЛИ МИ СЕ ПОДИГРАВАТ И Я НАРИЧАТ"НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА"ЗАЩОТО МЕ МИНАВА ЕДИН НИСАН 2 ДИЗЕЛ БЕЗ ТУРБО ДАНО ДА СЕ ОПРАВИ ЧЕ Е СРАМОТА
![]()
![]()
коро ще идвам на бл-град,ще се 4уем а после ще пишем тука какъв е бил проблема
- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
колега а има ли вероятност самото турбо да не работи както трябва то си свири още на 1500 оборота ама да не вдига достатъчно налягане защото маркучите доколкото аз ги гледах са здравиZubcho написа:Проверете си маркучите след турбото. Ако има някой сцепен не надува хубаво и от там и не върви.

- kumo82
- кандидат ентусиаст
-
добре колега когато решиш да идваш моше да ми драснеш GSM-ма ми е 0896866066 или пиши в темата преглеждам форума почти всеки ден само дано съм в града че си ходя и на Пловдивivan. написа:ако те е страх да пипаш аз сkumo82 написа:КОЛЕГА И МОЯТА ДИЗЕЛАРКА Е НА СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕДАЖЕ ВЕЧЕ СЕРИОЗНО СЕ ЗАМИСЛЯМ ДАЛИ ДА НЕ Я ПРОДАМ АМА НАЛИ МИ Е НА ДУШАТА ЧИСТИХ ИНТЕРКУЛЕРА
![]()
![]()
коро ще идвам на бл-град,ще се 4уем а после ще пишем тука какъв е бил проблема

- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
kumo82 написа:колега а има ли вероятност самото турбо да не работи както трябва то си свири още на 1500 оборота ама да не вдига достатъчно налягане защото маркучите доколкото аз ги гледах са здравиZubcho написа:Проверете си маркучите след турбото. Ако има някой сцепен не надува хубаво и от там и не върви.на турбото има закачена една джаджа с ластче и в нея влиза маркучлеот турбината от други "турбаджии"знам че от нея зависи какво налягане ще вдига турбината ама незнам дали това лосче в каква посока трябва да се мести и дали е удачно да се пипа изобщо или си е настроено заводско
![]()
По-добре не го пипай това лосче че да строшиш маторя

Благодаря ви приятели ! Сега колата ми лети като птица !!!
Маркуча под колектора беше затапен от масло, смених го и сега е като самолет !
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2