Ново двайсет TDS-а умря :mhihi:

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Ново двайсет TDS-а умря :mhihi:

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 9:27

Светна снощи като коледна елхичка таблото и нема палене :mhihi: :mhihi: :mhihi: В сервиза е сега и ако се окаже нещо сериозно да знайте ще има доста части за Е34 туринг :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 12 Мар 2008, 9:31

:( :( Дано да не е много зле работата.....Стискам палци :yes:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Мар 2008, 9:33

^ И аз :help: :roll:

Георги Пенчев
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 9:34

rdvr_burgas написа::( :( Дано да не е много зле работата.....Стискам палци :yes:

Бе май май е на зле работата светнаха дюзата,подгряванета на свещите,ABS,зъбното колело на автоматика :mhihi: :mhihi: :mhihi: и нищо неще да изгасне луда работа седа и гледам така :shock: Представяш ли си гасиш си колата сичко ток и след 10 мин. отиваш и сичко свети само дедо мраз липсваше :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 12 Мар 2008, 9:40

Баси майката Дино баш на тебе ли ве майна .... :mhihi: :mhihi: Ай не са обяснявай и идвай в групата на обгазените... Найш как щи са радва бат Бисер.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2008, 9:44

да не е от таблото нещо
или окабеляване? :mhihi: :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 10:04

SaSo написа:Баси майката Дино баш на тебе ли ве майна .... :mhihi: :mhihi: Ай не са обяснявай и идвай в групата на обгазените... Найш как щи са радва бат Бисер.... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Баш на мене мани мани тамън са бях нагодил за моабет и глей кво стана не че не се ущурих ма тва е друга история :mhihi: Бат Бисер ся ще ме спука от базик ма аз газаджия неща да ставам :mhihi: :mhihi: :mhihi:

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 12 Мар 2008, 10:06

мои познат имаше подобен проблем - оказа се късо съединение :) провери дава ли ти отечки някъде преди да взимаш по-големи решения ;) айде и стискам палци сичко да е ОК
П.С. Кво имаш против газифицирането :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Аватар

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 10:11

Turbo_Ted написа:мои познат имаше подобен проблем - оказа се късо съединение :) провери дава ли ти отечки някъде преди да взимаш по-големи решения ;) айде и стискам палци сичко да е ОК
П.С. Кво имаш против газифицирането :mhihi: :mhihi: :mhihi:

То в сервиза ще я гледат че аз като я гледам така и най-много да зема една балтия и сечи сечи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
П.С Немам нищо против газифицирането нищо лошо не съм казал ма аз неща ;)

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 12 Мар 2008, 10:45

важното е да ти се оправи количката, просто гледах да помогна :) недей сечи, че съм се наточил на е34 комби :mhihi: за газта се пошегувах :winky: не се засягай :bchug:
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 12 Мар 2008, 11:02

Здравейте,
дано сервиза да ти е познат, и при мен веднъж така ми се случи оказа се че едно кабелче ми стърчи на външния ми чип(или втори мап или каквото е това нещо незнам) което е било под захранване и се е лепнало на масата(по принцип това у-во е свързано с умната дюза), и ми светна като коледна елха таблото и няма мърдане(електронното впръскване и нагревателя ми светеше постоянно). Оказа се че компютъра(ЕКУ) не се захранва достатъчно и се шашка заради късото. Просто прекъснаха захранването му и взеха от друго място и всичко се оправи.
Дано да е нещо такова дребно
Поздрави

Аватар

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 11:04

swh_bmw написа:Здравейте,
дано сервиза да ти е познат, и при мен веднъж така ми се случи оказа се че едно кабелче ми стърчи на външния ми чип(или втори мап или каквото е това нещо незнам) което е било под захранване и се е лепнало на масата(по принцип това у-во е свързано с умната дюза), и ми светна като коледна елха таблото и няма мърдане(електронното впръскване и нагревателя ми светеше постоянно). Оказа се че компютъра(ЕКУ) не се захранва достатъчно и се шашка заради късото. Просто прекъснаха захранването му и взеха от друго място и всичко се оправи.
Дано да е нещо такова дребно
Поздрави

Къде по-точно е тоя външен чип или втори мап както го наричаш :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 12 Мар 2008, 11:19

Здравейте,
незнам да ли ще го имаш при тебе същото у-во, идеята ми беше от друго място да не се получило късо съединение и да проверят захранването на ЕКУ'то да ли е нормално.
Иначе на снимката дето съм писал със зелените надписи
Изображение

Това у-во е свързано с умната дюза и ЕКУ'то.
Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 12 Мар 2008, 13:23

Дани на мен ми беше окъсила и постоянно ми се включваше климатика - дам ли на контакт и климатика тръгваше :shock:
Окоза се кабелите от акумулатара, където излизат в двигателния отсек (през една шлауфка точно до водата на чистачките) и влизат при компютъра .... шлауфката от остаряване се е закъсала, кабела се е протрил и контактува с ламарината .... :shock: .... огледай кабелите от акумулатора до ДДЕ.Дано да е толкова просто, колкото звучи.

Успех ;)

Аватар

Мнение от dinozab » 12 Мар 2008, 13:58

Сега идвам от сервиза и казаха че нестига ток до компютрите някакво реле или нещо подобно от алармата може да се е насрало ще го локализират и ще го оправят.Размина и се тоя път мамицата и :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Следваща

Назад към E34