РАЗХОД НА 520i Автоматик
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- DjElien
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 725tds & E65 4.5i
- Мечтае да кара: ALPINA B12
РАЗХОД НА 520i Автоматик
Приятели,искам да попитам кой от нас кара 520ка Автомат и колко му дава разход градско.Мойто магаре се здира с този бензин вечно гладно и харчи около 18-19л.
и ако знае някой на кого да или на кой да я закарам ще съм му благодарен!!!!

BMW....ТОВА Е РЕЛИГИЯ.....
- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 525 TDSA '95
- Мечтае да кара: X6 M
Колега не се бой, аз съм с 525 тдс автомат и ми даде 18,5 литра. при което веднага влетях в Дарукар и след диагностиката се установи че всичко си е ок. просто ти тежи крачето повече ... ми казаха, което не е лъжа !!!

Последна промяна E34PSH на 29 Фев 2008, 9:15, променена общо 2 пъти
- DjElien
- кандидат ентусиаст
-
ре
Само че там е работата че аз наистина я карам доста лекичко повече от 70км/ч не сам вдигал нарочно за да видя разхода и не и не пак си харчи като гламава.... 

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
Е, тогава имаш проблем !!!
Бегай на диагностика... това е проблем който не става да се оправи със съвети, може причините да са 100
Бегай на диагностика... това е проблем който не става да се оправи със съвети, може причините да са 100

Колега аз съм с Е34, 520i VANOS, автоматик, септември 95-та и макар и рядко зимата в задръстванията съм стигал до 16-17 л./100км. (градско-София)
Нормално разхода ми е 13-15л./100км. (градско-София с примерно 50% от времето включен климатик) и 10-11л./100км. извънградско с примерно 70-80% от времето включен климатик)
Нормално разхода ми е 13-15л./100км. (градско-София с примерно 50% от времето включен климатик) и 10-11л./100км. извънградско с примерно 70-80% от времето включен климатик)
- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
Re: РАЗХОД НА 520i Автоматик
DjElien написа:Приятели,искам да попитам кой от нас кара 520ка Автомат и колко му дава разход градско.Мойто магаре се здира с този бензин вечно гладно и харчи около 18-19л.![]()
![]()
Решението (както неведнъж съм казвал) се нарича ТДС, но това е друга бира.... и там има друга болест - синдром на вечно прецакващата се плочка

Колега - виж си въздъшния филтър - дали не е за смяна? В София по 2 филтъра съм сменял за 1 смяна на маслото... Други наблюдения имаш ли? Прекъсва ли ти, трудно да пали, на ниски обороти как е? имаш ли си бензиноео филтърче, което да трябва да се смени вече, да не ти върви и да я понатискаш малко повече...
Една скромна рецепта - сменяй предавките така, че да не си повече от 2000 оборота и тогава говори за леко каране - тогава засечи разхода. А с автоматика става така, че винаги разхода е с поне 1 л над другите с ръчни скорости - главно заради потеглянето...
Успех!
- sajonara
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530 M54B30
Колега, моята харчи 13 , 14л./100км. Твоята май нещо не е в ред.Я некоя ламбда сонда я некоя бубина я некоя свещ ти е проблемна а може и по двигателя. Ходи на диагностика в Бош.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: РАЗХОД НА 520i Автоматик
мойта си гори около 20те...и квата да яправиш пак ще си харчитолкова...автомата си е лакомDjElien написа:Приятели,искам да попитам кой от нас кара 520ка Автомат и колко му дава разход градско.Мойто магаре се здира с този бензин вечно гладно и харчи около 18-19л.![]()
![]()

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Моята е 535 и ми харчи 18-19 когато доста я настъпвам. Иначе по светофарите направо връща бензин автоматика. Само пускам спирачката и тя сама се тътри в колоната. С ръчни скорости само 1-ва, газ, спирачки, 1-ва и т.н. и после разхода е сериозен. Имаш някакъв проблем явно.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
колега ти си най малкото с некъв много по нов матор от нашите..не сравнявай твоя разход с нашия-доста разлика има в автомобилите ниAnthony_J написа:Моята е 535 и ми харчи 18-19 когато доста я настъпвам. Иначе по светофарите направо връща бензин автоматика. Само пускам спирачката и тя сама се тътри в колоната. С ръчни скорости само 1-ва, газ, спирачки, 1-ва и т.н. и после разхода е сериозен. Имаш някакъв проблем явно.

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ами понеже съм имал 520i Е34 и Е39, а двете харчеха само с 1-2 литра разлика, та си мислех, че не трябва да са чак толкова различни.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
автомата си е лаком -каквото да си говорим..ама си е кеф..да въри да гори аз затова карам на газ а той да си гори
за всяка болка си има лек...гори ли много слагай му газ -гори ли малко пак му сложи газ щото газта е левче и малко

- DjElien
- кандидат ентусиаст
-
ре
аа
и да попитам случайно някой да е чувал за този сервиз на Симеоновско шосе срещу ресторант Свети валентин има една пряка за Студентски Град.Там има Някакав сервиз дето правели диагностика На Баварки и били много Добри...даве и с час се записваш за след 2 седмици...
мисля там да я закарам ламята Спаска моя..да и видят разхода....ако някой знае добър сервиз..... 
и да попитам случайно някой да е чувал за този сервиз на Симеоновско шосе срещу ресторант Свети валентин има една пряка за Студентски Град.Там има Някакав сервиз дето правели диагностика На Баварки и били много Добри...даве и с час се записваш за след 2 седмици...

- E34PSH
- кандидат ентусиаст
-
колега, за диагностика двигател направо в Дарукар ... цени народни ... като в другите сервизи, но поне ще ти кажат точно за какво иде реч!
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2