Днеска се накефих !
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Днеска се накефих !
Колеги, днеска беше много готино времето -едно слънчице навън и ние с един колега -хайде на разходка от морето до София и обратно . По магистралата Стара Загора София само ГАЗ и оборотомера в червеното на 6300 и ми показва 215 км ...хем аз карам на ГАЗ. . Колегата беше с ауди А4 -скъсах го
))
Много се накефих днеска ..Имам въпрос- според вас издръжливи ли са двигателите на BMW на такива пържилки -примерно 1 -2 часа стрелката на оборотомера да стои в червената зона ?
Накрая спираме на бензиностанцията на ОМВ и за 540 км ми изгори 59 литра ГАЗ -при положение ,че около 205 км -по магистралата съм е карал със стрелката на оборотомера в червеното ...Мисля ,че е добре като разход нали?
Аз и друг път съм го карал така ама от миналата есен откакто беше хубаво времето , чак сега днеска пак се отпуснах в това топло и слънчево време .Днеска термометъра показваше от 3 до 12 градуса, като най-студено беше на Вакарел + 3 градуса. Абе за пореден път Бимата си защити именцето пред разни голфове 3 -ки и ауди-та А4-ки.

Много се накефих днеска ..Имам въпрос- според вас издръжливи ли са двигателите на BMW на такива пържилки -примерно 1 -2 часа стрелката на оборотомера да стои в червената зона ?
Накрая спираме на бензиностанцията на ОМВ и за 540 км ми изгори 59 литра ГАЗ -при положение ,че около 205 км -по магистралата съм е карал със стрелката на оборотомера в червеното ...Мисля ,че е добре като разход нали?
Аз и друг път съм го карал така ама от миналата есен откакто беше хубаво времето , чак сега днеска пак се отпуснах в това топло и слънчево време .Днеска термометъра показваше от 3 до 12 градуса, като най-студено беше на Вакарел + 3 градуса. Абе за пореден път Бимата си защити именцето пред разни голфове 3 -ки и ауди-та А4-ки.
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
Приятел извиняваи ако бъркам ама ти скоро не постна ли една тема за барзото каране и как един твои гратски го събираха в три 4увала.
Магарето ти е мъжко много бяга, SUERTE
Good luck
Аз ли4но бих се срамувал(нищо ли4но ама не ме кефят лицемерите)
Приятел извиняваи ако бъркам ама ти скоро не постна ли една тема за барзото каране и как един твои гратски го събираха в три 4увала.
Магарето ти е мъжко много бяга, SUERTE
Good luck
Аз ли4но бих се срамувал(нищо ли4но ама не ме кефят лицемерите)
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
11 на 100 газ при скорост 210-215 ... ти за малоумни ли ни имаш тук?И каква А4ка прескочи ако не е тайна... 1.6?Дебиш тва 215км/ч е мноооо недостижима скорост за А4ките.
Гледай освен А4ки да не изпревариш и ангела ти...

без реклами в подписа...

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
бате ква е далверата да пускаш теми за и протиф бързото каране като ващо сие било яко безрасъдно знам 4е секи се кефи на адреналина ама бивали посред зимно време стия скорости ония ден на комшията по4ина техен близак даваха го и по твто невиждам логика защо се пускат теми такива като секи си праи квото изка аз сам на мение 4е си4ко над 150 е неоправдано но рабирасе тва сие мое мнение

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
всеки си има глава на раменете и си носи отговорност
едни имат в тази глава повече други по малко
ако всеки преценява правилно ситуацията в която се намира мисля че няма проблеми и бързо да караш
но има много безразсъдни шиофиори които с карането си застрашават другите около тях.
последния път когато ходих и се връщах към морето (миналата седмица) бях свидетел поне на 4 такива ситуации на безразсъдно каране -наи вече изпреварване
в едната ситуация аз самият бях сериозно застрашен от челен удар с автомобил изпреварващ тир без никаква видимост и се наложи да отбивам в банкета за да не се срещнем челно
аз се отпускам да карам бързо но почти никога безразсъдно и да правя изпреварване БЕЗ ДА ИМАМ ВИДИМОСТ
а като гледам има хора които с цената на живота си гледат на всяка цена да изпреварят което е пълно безумие
тъи че ако няма никои които да ти пречи на магистралата метеорологичните условия го позволяват и колата ти е ОК къв е проблема да караш с колкото може,на всеки му се приисква да се понакефи
но както казах по горе трябва да се мисли трезво и да се преценя ситуацията правилно , в противен случаи стават зверски катастрофи
едни имат в тази глава повече други по малко

ако всеки преценява правилно ситуацията в която се намира мисля че няма проблеми и бързо да караш
но има много безразсъдни шиофиори които с карането си застрашават другите около тях.
последния път когато ходих и се връщах към морето (миналата седмица) бях свидетел поне на 4 такива ситуации на безразсъдно каране -наи вече изпреварване

аз се отпускам да карам бързо но почти никога безразсъдно и да правя изпреварване БЕЗ ДА ИМАМ ВИДИМОСТ

а като гледам има хора които с цената на живота си гледат на всяка цена да изпреварят което е пълно безумие

тъи че ако няма никои които да ти пречи на магистралата метеорологичните условия го позволяват и колата ти е ОК къв е проблема да караш с колкото може,на всеки му се приисква да се понакефи
но както казах по горе трябва да се мисли трезво и да се преценя ситуацията правилно , в противен случаи стават зверски катастрофи

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Ей колеги ... направо ме разпънахте на кръст за това каране .Той и колегата Пенчев под 180 не кара ама на него никой нищо не му е казал ....Пък и вчера беше готино времето -магистралата от Стара Загора до София беше идеално суха ... Нямаше движение ,защото е работен ден -човек може да се отпусне и да се накефи малко ....А колкото до колегата ,който не вярва за А4-ката ..Ами тя наистина след като вдигнах 200 км остана зад BMW-то...
)

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
А зимните ти гуми (ако изобщо са зимни) гледал ли си с какъв коефициент за максимална скорост са предвидени? Дали не ти е лесно да загубиш сцепление при 215км/ч с гуми за маскимална скорост до 160км/ч... Не си прави труда да отговаряш.
Според мен всичко до голяма степен е въпрос на гледна точка
Три косъма на главата са си нищо, но и един единствен косъм в супата е твърде много
Сигурно има места и ситуации където 200 км/ч са в границите на разумното, но това са си изключения (не вярвам цялата отсечка Ст. Загора - София да е такова изключение)
Имайки предвид състоянието на пътищата в България и общо културата на движение по тях, по-скоро 200 км/ч са си "твърде много"
И аз се кефя от време на време със скорости, и сигурно не съм точния човек да го каже, но
Колеги внимавайте
Три косъма на главата са си нищо, но и един единствен косъм в супата е твърде много

Сигурно има места и ситуации където 200 км/ч са в границите на разумното, но това са си изключения (не вярвам цялата отсечка Ст. Загора - София да е такова изключение)
Имайки предвид състоянието на пътищата в България и общо културата на движение по тях, по-скоро 200 км/ч са си "твърде много"
И аз се кефя от време на време със скорости, и сигурно не съм точния човек да го каже, но
Колеги внимавайте

Re: =>
kolega написа:провери ли след това колко масло е изгорила ?
кат го смеси с бензин ще го докара на количество и няма да има проблеми

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
sineok_pi4_ написа:Ей колеги ... направо ме разпънахте на кръст за това каране .Той и колегата Пенчев под 180 не кара ама на него никой нищо не му е казал ....
да ама той умее да кара

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
не там вапроса кои уме и кои не ако си4ки правиме така акато гледам се сме необмислени решения даите да не се слагат пове4е кои скоилко рака за и протиф безрасъдно шофиране защотоо ми писна да 4ета теми тъпи и некои си бмв се утрепал и тн безсмислено е караи те кои как може и тва е и накрая лятото и зимата ще пускаме само по една тема кои отселя през сезона и ще се преброяваме

MaXo написа:11 на 100 газ при скорост 210-215 ... ти за малоумни ли ни имаш тук?И каква А4ка прескочи ако не е тайна... 1.6?Дебиш тва 215км/ч е мноооо недостижима скорост за А4ките.Гледай освен А4ки да не изпревариш и ангела ти...
Хъхъ лууууд ли си , аз не с 215 ми с 315 правя 11 ГАЗ

Абе как разправя една колежка от форума пълно е с пациенти

- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
sineok_pi4_ написа:Здравейте колеги ,
повод за да напиша тази тема,която е малко в страни от автомобилите ни е тревожно нарастващата тенденция на катастрофи с висока смъртност напоследък .Искам да призова всички за внимателно шофиране и да направим една анкета за или против бързото каране -какво печелим и какво можем да загубим ако стигнем до дадена точка по-бързо ? Чакам вашите мнения по въпроса.
А иначе не мога да ги разбера някой - като настъпят педала на газ-та и всички трябва да им правят път ,а че ще стигнат с 3 или 4 минути по-рано ? Какво са 4 минути ? Дори едно кафе не може човек да изпие за това време ,но е достатъчно за да се случи непоправимото...
Ето, онзи ден тук някакъв от Бургас с E46 решил да се прави на газар ,а е на 40 години - човек на тази възраст уж му идвал акъла ..Понастоящем живея в Царево . И този решил да си пробва колата колко вдига и на абсолютно равен път между Китен и Лозенец и направо картинката беше страшна -имаше черва разпиляни по платното , трупът му беше изхвърлен на 30 метра от колата ,а самата кола се търкаляла по таван близо 70 метра......СЪбираха го в три чувала......След тази гледка ,която по стечение на обстоятелствата видях , сънувах цяла седмица кошмари ..Кажете ми хора, как е възможно сами да си причиняваме такива неща? Казват,че кой каквото си направи никой друг не може да му го направи и е вярно ,че всичко е въпрос на култура и всеки си казва ''на мен няма да ми се случи'', да но се случва и в повечето случай крайният резултат е фатален ..
Днес пак някакъв в Бургас не усял да вземе завоя на един светофар и беше изхвърчал на 40 метра в тревата -малко му останало да падне в морето ..... Как е възможно да има толкова безотговорни шофьори ? Аз, който имам книжка от близо 14 години и карам автомобил , напоследък винаги като сядам в колата преди да тръгна на път примерно от морето до Пловдив или някъде другаде и все започва да ме преследва това странно чуство ,че и при това пътуване ще се нагледам на катастрофи .... Ако ви кажа ,че вече ме е страх да карам из родните пътища, защото не е минало ден през който да тръгна на някъде и да не срещна по пътя размазани ламарини или още по-лошо -човешки жертви. Искам да се обърна към всички с апел -Хора, спрете се! За къде бързате ? Защо е цялата тази агресия , всичките тези нерви -вредите само на себе си .Не забравяйте ,че живота е твърде ценен за да бъде пропиляван по толкова безмислен начин -в бързане за никъде!!!!
Наистина интересно мнение???
Май доста се разминават думите от делата ти, а?

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2