Проблем с регулиране на волана
Модератор: Технически модератори
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- discus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E34 M50B20
Проблем с регулиране на волана
Здравейте от седмица съм собственик на е-34 м50б20 търсих във форума но не видях проблем свързан с регулирането на волана , лостчето което е под него на където и да го мърдам волана не помръдва . Ако някой има идея лекува ли се тази неизправност да пише
Благодаря предварително

Благодаря предварително

- discus
- кандидат ентусиаст
-
:)
Да де ама като го дръпна лоста волана не помръдва - все едно е заварен
тук го гледам разглобено но не се ориантирам кое може да е поведено http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30

тук го гледам разглобено но не се ориантирам кое може да е поведено http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30
- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
Виж сега, моят волан и той е така. Казаха ми много варианти на които се дължи това. Най-често може да е клеясал механизма, който освобождава волана.
А да, да знаеш, че би трябвало да се мести и наляво-надясно, не само напред - назад.
Това е, ако стигнеш до някакво развитие пиши да знам и аз.
Успех

А да, да знаеш, че би трябвало да се мести и наляво-надясно, не само напред - назад.
Това е, ако стигнеш до някакво развитие пиши да знам и аз.
Успех

- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
относно регулиране на волана
Колеги, ако волана ви е имал луфт преди това и е обиран ,нормално е след това тази ръчка да не действа. Не е от механизма както каза някой колега ,че е клеясъл.Волана ви е имал луфт и са го обрали и по този начин тази ръчка спира да функционира. Ако се питате защо така са направили - това е начина при всички коли рано или късно това се случва още повече като са на повече годинки .Годинките в случая си казват думата и не прощават ....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Колега при какво обиране на луфта може да стане този фал ?
Кормилната кутия няма никакво отношение към това
Георги Пенчев

Кормилната кутия няма никакво отношение към това

Георги Пенчев
- discus
- кандидат ентусиаст
-
:)
Да и аз смятам че обирането на луфта няма отношение по скоро е клеиясал .Защото има някакво леко мърдане като го понапъна
напред на зад а нагоре и на долу не мърда грам малко да се затопли и ще го разглобя да видя какво е положението.Дано е само за смазване 

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Колега ,тези волани на Е34 се регулират само аксиално
Сигурен съм ,че е клеясало точно там където е ръчката за регулацията - там където се стяга при връщането й
Георги Пенчев

Сигурен съм ,че е клеясало точно там където е ръчката за регулацията - там където се стяга при връщането й

Георги Пенчев
- pepo_520i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 520i
- Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
- Детайли за колата: Simply the best
Колеги, днес докато чаках на един светофар, реших да проверя пак волана. Освободих ръчката и не щеш ли всичко тръгна като по вода. Просто от неизползване е било клеясало и това е. Нищо сложно. А да, и наистина регулира се само в дълбочина, не и наляво-надясно. 

- (OO==[][]==OO)
- кандидат ентусиаст
-
dango написа:Преди година ми се появи луфт в волана,отивам на сервиза викат ми 5 мин работа и оттогава няма нито луфт нито чупещ волан
...заварка а

Penchev написа:^ Колега при какво обиране на луфта може да стане този фал ?![]()
Кормилната кутия няма никакво отношение към това![]()
Георги Пенчев
Не е кормилната кутия. Има някакъв винт на кормиланата колонка вътре в купето, който се натяга и обира луфта. Но като се натегне волана не може да се бута и дърпа.
В Дару ми казаха, че могат да оберат част от луфта чрез този болт, но след това няма да мога да местя волана и се отказах. Съжалявам, че не ги разпитах за подробности и не мога да кажа къде точно е тая джаджа.
Това е отделно от обирането на луфта на кормилната кутия--при него волана престава да се връща след като го навиеш.
46 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4