Бързото каране -за и против?
Модератор: Технически модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Бързото каране -за и против?
Здравейте колеги ,
повод за да напиша тази тема,която е малко в страни от автомобилите ни е тревожно нарастващата тенденция на катастрофи с висока смъртност напоследък .Искам да призова всички за внимателно шофиране и да направим една анкета за или против бързото каране -какво печелим и какво можем да загубим ако стигнем до дадена точка по-бързо ? Чакам вашите мнения по въпроса.
А иначе не мога да ги разбера някой - като настъпят педала на газ-та и всички трябва да им правят път ,а че ще стигнат с 3 или 4 минути по-рано ? Какво са 4 минути ? Дори едно кафе не може човек да изпие за това време ,но е достатъчно за да се случи непоправимото...
Ето, онзи ден тук някакъв от Бургас с E46 решил да се прави на газар ,а е на 40 години - човек на тази възраст уж му идвал акъла ..Понастоящем живея в Царево . И този решил да си пробва колата колко вдига и на абсолютно равен път между Китен и Лозенец и направо картинката беше страшна -имаше черва разпиляни по платното , трупът му беше изхвърлен на 30 метра от колата ,а самата кола се търкаляла по таван близо 70 метра......СЪбираха го в три чувала......След тази гледка ,която по стечение на обстоятелствата видях , сънувах цяла седмица кошмари ..Кажете ми хора, как е възможно сами да си причиняваме такива неща? Казват,че кой каквото си направи никой друг не може да му го направи и е вярно ,че всичко е въпрос на култура и всеки си казва ''на мен няма да ми се случи'', да но се случва и в повечето случай крайният резултат е фатален ..
Днес пак някакъв в Бургас не усял да вземе завоя на един светофар и беше изхвърчал на 40 метра в тревата -малко му останало да падне в морето ..... Как е възможно да има толкова безотговорни шофьори ? Аз, който имам книжка от близо 14 години и карам автомобил , напоследък винаги като сядам в колата преди да тръгна на път примерно от морето до Пловдив или някъде другаде и все започва да ме преследва това странно чуство ,че и при това пътуване ще се нагледам на катастрофи .... Ако ви кажа ,че вече ме е страх да карам из родните пътища, защото не е минало ден през който да тръгна на някъде и да не срещна по пътя размазани ламарини или още по-лошо -човешки жертви. Искам да се обърна към всички с апел -Хора, спрете се! За къде бързате ? Защо е цялата тази агресия , всичките тези нерви -вредите само на себе си .Не забравяйте ,че живота е твърде ценен за да бъде пропиляван по толкова безмислен начин -в бързане за никъде!!!!
повод за да напиша тази тема,която е малко в страни от автомобилите ни е тревожно нарастващата тенденция на катастрофи с висока смъртност напоследък .Искам да призова всички за внимателно шофиране и да направим една анкета за или против бързото каране -какво печелим и какво можем да загубим ако стигнем до дадена точка по-бързо ? Чакам вашите мнения по въпроса.
А иначе не мога да ги разбера някой - като настъпят педала на газ-та и всички трябва да им правят път ,а че ще стигнат с 3 или 4 минути по-рано ? Какво са 4 минути ? Дори едно кафе не може човек да изпие за това време ,но е достатъчно за да се случи непоправимото...
Ето, онзи ден тук някакъв от Бургас с E46 решил да се прави на газар ,а е на 40 години - човек на тази възраст уж му идвал акъла ..Понастоящем живея в Царево . И този решил да си пробва колата колко вдига и на абсолютно равен път между Китен и Лозенец и направо картинката беше страшна -имаше черва разпиляни по платното , трупът му беше изхвърлен на 30 метра от колата ,а самата кола се търкаляла по таван близо 70 метра......СЪбираха го в три чувала......След тази гледка ,която по стечение на обстоятелствата видях , сънувах цяла седмица кошмари ..Кажете ми хора, как е възможно сами да си причиняваме такива неща? Казват,че кой каквото си направи никой друг не може да му го направи и е вярно ,че всичко е въпрос на култура и всеки си казва ''на мен няма да ми се случи'', да но се случва и в повечето случай крайният резултат е фатален ..
Днес пак някакъв в Бургас не усял да вземе завоя на един светофар и беше изхвърчал на 40 метра в тревата -малко му останало да падне в морето ..... Как е възможно да има толкова безотговорни шофьори ? Аз, който имам книжка от близо 14 години и карам автомобил , напоследък винаги като сядам в колата преди да тръгна на път примерно от морето до Пловдив или някъде другаде и все започва да ме преследва това странно чуство ,че и при това пътуване ще се нагледам на катастрофи .... Ако ви кажа ,че вече ме е страх да карам из родните пътища, защото не е минало ден през който да тръгна на някъде и да не срещна по пътя размазани ламарини или още по-лошо -човешки жертви. Искам да се обърна към всички с апел -Хора, спрете се! За къде бързате ? Защо е цялата тази агресия , всичките тези нерви -вредите само на себе си .Не забравяйте ,че живота е твърде ценен за да бъде пропиляван по толкова безмислен начин -в бързане за никъде!!!!
абсолютно съм за
браво и евала за темата както каза и колегата от горния пост много бързо се кара а времето което спестяваш е най много 10мин според мен има си писти и други места кадето може да си караш и бързо и с вратите и както си искаш но не и в града
миналата година като се връщах от морето беше направо страшно изпреварвания какви ли не
аз повече от 110км не вдигам е само ако се наложи да изпреваря някой а и колата не ми е бърза само 75 коня така че и да е натискам не върви колкото и да ми се иска а пък и италянска ланчиа

миналата година като се връщах от морето беше направо страшно изпреварвания какви ли не
аз повече от 110км не вдигам е само ако се наложи да изпреваря някой а и колата не ми е бърза само 75 коня така че и да е натискам не върви колкото и да ми се иска а пък и италянска ланчиа

карам спокойно
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
лично аз най се дразня от разни типове които изпреварват неразумно(вижда те че идваш насреща и пак тръгва да се бута)направо ми идва да му откъсна главата с гръбнака заедно ма някой ден и това ще стане
според мен тези са най-опасните а и разни зализани пишки дето се напъват из града на кой-повече му вървяла колата и не ебават да спират на пешеходните пътеки също ме нервират безкрайно но какво да се прави БУЛГАРИСТАН

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
подкрепям и аз , макар че и аз понякога понатискам --някои хора грешат ако си мислят че 10 г книжка и можеш всичко. Няма еднозначен отговор защо се кара бързо--аз карам щот си мисля че съм разумен и опитен . ма може и да не съм. Едно време се фуках пред мадамата- после пробвах колко ще дигне-после стойки правех - па сега давам и аз акъл.....карайте бавно...Сега ако не се обиди колегата Пенчев да каже и той мнението си-че съм чувал едни 220 -240. 

- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
И аз моят Бимар като го купих и навръщане по магистралата го пробвах стрелката стремително се засили надолу - подмина 200 и отпуснах педала
просто ми стана ясно, че иска още каране - а аз нямам желание да се пребивам.Тъкмо намалих до 120 и гледам пред мен една Фастра кацнала по таван върху мантинелата
По принцип не си давам зор, подържам постоянна скорост - 110 км/ч
.... ест. всеки му прещраква и тръгва да гони някой, който го е ядосал, но това е рядко.
Колеги, нека караме разумно и пазим дацата ....
просто ми стана ясно, че иска още каране - а аз нямам желание да се пребивам.Тъкмо намалих до 120 и гледам пред мен една Фастра кацнала по таван върху мантинелата

По принцип не си давам зор, подържам постоянна скорост - 110 км/ч
.... ест. всеки му прещраква и тръгва да гони някой, който го е ядосал, но това е рядко.
Колеги, нека караме разумно и пазим дацата ....
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Аз обичам спортния стил на шофиране.
,който обаче не е безразсъден.Когато няма трафик,когато атмосферните условия и ландшафта позволява бързо шофиране не го пропускам, но там където има ограничение в населено място стрелката заковава там където трябва.В четвъртък се прибрах от Банско, голяма част от прохода Предела е основно реконструиран и то в най-тясната и неприятна част.Трафика беше очудващо слаб, с един колега с Е39 той пред мен покарахме много готино
Осови линии,виражи
,сухо,топло и чисто шосе ... Голямо удоволствие,макар ,че съм със зимните гуми,които са меки и колата ме изкарва извън нерви с клатенето си
На влизане в Симитли аз заковах на 50 км/ч а той продължи да изпреварва и да кара с поне 100
Това го мразя аз,това е простащина за мен.
За 220 - 240 км/ч карам само на магистрала и то рядко,доста рядко,повечето пъти съм карал така в Хърватска,Италия,Германия на перфектни настилки по аутобаните
Тук в БГ когато няма автомобили или ако има то са само еденици и то с едно на ум все пак,защото Българина няма културата и познанията за шофирането на автомагистрала,палил съм си спирачките буквално сигурно поне 30 пъти за 5 години с тази кола ... Аз имам чувството ,че се храня с адреналина и поради това не мога да пътувам с 120 км/ч на магистрала или с 80 км/ч по двупосочен път + това обикновенно времето ми е кът та така
Не оставайте с впечатление че съм камикадзе обаче.Няма човек ,който да е фен на тази марка и да не обича да дава газ
Като цяло ми е харесал стила на немците ,които на аутобаните карат много здраво,но с всичкото нужно внимание и колегиалност и когато излязат на екзита изведнъж всичко стихва и всички коли се движат като на автопилот от централизирана система,която ги движи ...
Георги Пенчев
,който обаче не е безразсъден.Когато няма трафик,когато атмосферните условия и ландшафта позволява бързо шофиране не го пропускам, но там където има ограничение в населено място стрелката заковава там където трябва.В четвъртък се прибрах от Банско, голяма част от прохода Предела е основно реконструиран и то в най-тясната и неприятна част.Трафика беше очудващо слаб, с един колега с Е39 той пред мен покарахме много готино

За 220 - 240 км/ч карам само на магистрала и то рядко,доста рядко,повечето пъти съм карал така в Хърватска,Италия,Германия на перфектни настилки по аутобаните

Не оставайте с впечатление че съм камикадзе обаче.Няма човек ,който да е фен на тази марка и да не обича да дава газ

Като цяло ми е харесал стила на немците ,които на аутобаните карат много здраво,но с всичкото нужно внимание и колегиалност и когато излязат на екзита изведнъж всичко стихва и всички коли се движат като на автопилот от централизирана система,която ги движи ...
Георги Пенчев
- bat Jeko
- младши ентусиаст
-
Здраве да е
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=82114
Пък Господ да ние на помощ
Good luck
линка е към друг пост на автора на темата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=82114
Пък Господ да ние на помощ
Good luck
линка е към друг пост на автора на темата
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
ако има условия кво пречи да се кара с 240
ако пътя го позволява (магистрала) и колата ти е в час,не застрашаваш околните
много често пътувам към морето и примерно магисралата до бургас винаги се отпускам ама там условията са идеални за високи скорости
наи ги обичам тея надъханите с АУДИТАТА

ако пътя го позволява (магистрала) и колата ти е в час,не застрашаваш околните
много често пътувам към морето и примерно магисралата до бургас винаги се отпускам ама там условията са идеални за високи скорости
MaXo написа:И каква А4ка прескочи ако не е тайна... 1.6?Дебиш тва 215км/ч е мноооо недостижима скорост за А4ките.Гледай освен А4ки да не изпревариш и ангела ти...
наи ги обичам тея надъханите с АУДИТАТА

- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Ей тоя Максо ,как намира време за всички автомобилни форуми ,та чак и намери в Е34 тази тема
Максо, Стамбето има клип в youtube ускорение мисля ,че до 210 км/ч и трябва да ти кажа ,че нагоре колата му върви доста прилично
530-ската му е сток
Георги Пенчев

Максо, Стамбето има клип в youtube ускорение мисля ,че до 210 км/ч и трябва да ти кажа ,че нагоре колата му върви доста прилично

530-ската му е сток

Георги Пенчев
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3