вярно ли е?
Модератор: Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- apostolov_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е66
- Мечтае да кара: M5
вярно ли е?
Вярно ли е че М50 с ванос гори 2,3литра на 100 по-малко от М50 без ванос?
Бързите риби изяждат бавните...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

да не заспите. То що после някой хора говорели глупости.
Щото четат постове като вашите

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- His Shadow
- младши ентусиаст
-
еми принципно с ваноса има по голям въртящ момент което означава че би трябвало разхода да е по малък но според мен 0.3 0.4 литра
едва ли повечко

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Приятел кара 320 с ванос сега и спорели че без ванос предната му харчела с 1 повече. И аз съм чувъл че от 1 до 2 литра е разликата.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
Незнам ама по каталог дават до разлика от 1,8л в разхода на градско за Е34 туринг и Е34, в полза на комбито, с мотори М50 и двете, аз си го обяснявам с разликата в диференциалите, а не във вануса, а за извънградско е с 0,6л по-малко за седана. Няма логика вануса да пести по 2 кила при еднакви други характеристики (двигател и диференциал, евентуално скорости).
ето линк към сайта за сравняване на коли : http://ultimatespecs.com/index.php?bran ... 0&option=4
ето линк към сайта за сравняване на коли : http://ultimatespecs.com/index.php?bran ... 0&option=4
"Простотията е по-страшна от войната!" Конфуций
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
mla86 написа:еми принципно с ваноса има по голям въртящ момент което означава че би трябвало разхода да е по малък но според мен 0.3 0.4 литраедва ли повечко
Голяма глупост каза! Няма такова нещо....!!!!!
Ванос и без ванос ...Дори и с двоен ванос...Тоя мотор има точно 190Нм въртящ момент...!!!Просто го получава при различни обороти...
Ей за такива постове става дума че объркват хората, които четът форума...Недейте да пишете глупости след като не сте в час с нещата...
Разликата в горенето е максимум литър...С двоен ванос дава вече коренна разлика...Там блока е алуминиев и има в двете посоки настройка идваща от двойния ванос...Да не говорим че биванос-а има 4 ламбда сонди...Там градско съм виждал Е46 да дава 10литра разход...Докато това нещо с ванос неможе да се постигне както и да го карате...
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
А пък чистата М50-ката като цепне 15-18/100 и става весело
Но пък си е страхотен мотор по мое мнение, на колко километра са вече и пак работят супер стабилно
А тия алуминиети истории с 4 ламбди в сервиза ще те резнат през кръста с ценовата "брадва" 

BMW only!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
amd написа:А пък чистата М50-ката като цепне 15-18/100 и става веселоНо пък си е страхотен мотор по мое мнение, на колко километра са вече и пак работят супер стабилно
А тия алуминиети истории с 4 ламбди в сервиза ще те резнат през кръста с ценовата "брадва"
Тоя разход който го разправяш 15-18л е абсолютен мит...Пълни глупости... Разхода на тоя мотор е такъв на газ зимата с нормално натискане и каране на сравнително къси разстояния с обикновенна газова уредба...Тоя мотор на бензин ( на купе Е34 ) дава в града нормален разход около 13л може да падне до 12л ако не ти е тежък десния крак и ако е в нелошо състояние... Ваноса може да падне до 12л и той....
Има доста колеги които си карат колите на бензин могат да потвърдят тези ми думи....
SaSo написа:amd написа:А пък чистата М50-ката като цепне 15-18/100 и става веселоНо пък си е страхотен мотор по мое мнение, на колко километра са вече и пак работят супер стабилно
Тоя разход който го разправяш 15-18л е абсолютен мит...Пълни глупости... Разхода на тоя мотор е такъв на газ зимата с нормално натискане и каране на сравнително къси разстояния с обикновенна газова уредба...Тоя мотор на бензин ( на купе Е34 ) дава в града нормален разход около 13л може да падне до 12л ако не ти е тежък десния крак и ако е в нелошо състояние... Ваноса може да падне до 12л и той....
Има доста колеги които си карат колите на бензин могат да потвърдят тези ми думи....
абсолютно е прав колегата. аз мойто си го карам на бензин ( грехота да сложиш газ на такъв мотор ) и градско при нормално каране ми дава 12-13, при по спортно каране около 14-15
кефя се на мъже
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Явно на такава кола съм попаднал - градско каране във Видин идваше към 15/100, но то си зависи и от града - там караме доста бавно. Не мога да разбрра как толкова много хора ми говорят за някакъв смешен разход от порядъка на 12/13, а тези с Е36-ци 320-ки за 11/12 примерно, при положение, че и Е34-ката М50 дето имахме, и сегашната М40Б18 Е36-ца си гълтат много здраво, а съм ходил на диагностика и казаха, че всичко е ОК.
Карам съвсем нормално, аз ако тръгна да давам газ ще ми даде 20/100 и повече
И как по каталог и дават 13.9/100 градски режим (чисто нова кола, перфектни условия), а вие постигате 12-13? Говоря за чист бензин, заводска кола (а не на газ) и говоря за летни условия. Зимата е още по-зле.

И как по каталог и дават 13.9/100 градски режим (чисто нова кола, перфектни условия), а вие постигате 12-13? Говоря за чист бензин, заводска кола (а не на газ) и говоря за летни условия. Зимата е още по-зле.
BMW only!
- SaSo
- старши ентусиаст
-
amd написа:Явно на такава кола съм попаднал - градско каране във Видин идваше към 15/100, но то си зависи и от града - там караме доста бавно. Не мога да разбрра как толкова много хора ми говорят за някакъв смешен разход от порядъка на 12/13, а тези с Е36-ци 320-ки за 11/12 примерно, при положение, че и Е34-ката М50 дето имахме, и сегашната М40Б18 Е36-ца си гълтат много здраво, а съм ходил на диагностика и казаха, че всичко е ОК.Карам съвсем нормално, аз ако тръгна да давам газ ще ми даде 20/100 и повече
![]()
Зада не бъда голословен :
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1172.html
Тук можеш и сам да си видиш че на М40 му дават разход 10.6 -11.2 по каталог...
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/1175.html
Тук пък можеш да видиш на М50 какъв разход му дават! Смесен разход 9.9л... Мисля че си е съвсем реално...
Иначе за теб мога да ти кажа...Че чисто и просто си попаднал на не много читави коли...Мойта даваше като я карах на бензин около 13литра градско... Сега дава лятото около 14л зимата около 15л...
- slavianko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Караше E34 528i turbo
ре
Колега не ги слушай кви ти ги говорят. Всико е митове и легенди. Всичките си горят пък били те ванос манос. Шестак под 15 градско трудна работа.amd написа:Явно на такава кола съм попаднал - градско каране във Видин идваше към 15/100, но то си зависи и от града - там караме доста бавно. Не мога да разбрра как толкова много хора ми говорят за някакъв смешен разход от порядъка на 12/13, а тези с Е36-ци 320-ки за 11/12 примерно, при положение, че и Е34-ката М50 дето имахме, и сегашната М40Б18 Е36-ца си гълтат много здраво, а съм ходил на диагностика и казаха, че всичко е ОК.Карам съвсем нормално, аз ако тръгна да давам газ ще ми даде 20/100 и повече
![]()
А за моята съвсем няма да коментирам

oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- RS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: скрап
zAcK написа::mhihi:![]()
Ама и вие така си ги приказвате тия работи колкот
да не заспите. То що после някой хора говорели глупости.
Щото четат постове като вашите
На първо място аз споделих наблюденията си за М50Б25 и М50Б25TU.
И двете коли се карат ежедневно в София и зареждат на едно и също място 98 октанов бензин. Едната е моята а другата е пак на човек от форума.
Извинявам се, че не уточних това в първия си пост.
П.С. Тонът е малко неуместен според мен

Поздрави
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Чакайте, да се обадя и аз. Всичко е разработка на военните и въпрос на психологическа настройка. Дори и да гори по- малко ванус мотора, като натискаш по- силно с десния крак поради тая причина, то си е същото. Аз за моя разход нищо няма да казвам 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3