Може ли по бъбрека да се съди за годината?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 520i e34
Мечтае да кара: Bmw e38

Може ли по бъбрека да се съди за годината?

Мнение от dani boy » 06 Яну 2008, 22:54

Здравейте казвам се Данчо на 19 години съм.Карам BMW 520i , което е на баща ми. Дядо Мраз реши да ми подари лично мое. Харесал съм си едно, но ми се струва,че годината не съответства на колата. Информацията ми е че е Май 1995 година , но е с малкия бъбрек. От коя година започва да се монтира големия бъбрек? Срещам различни мнения, че е от Май месец 1994.Според Вас информацията ми вярна ли е? Предварително благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

.....

Мнение от shengi » 06 Яну 2008, 23:09

Вземаш Вин номера /последните 7 цифри/ от номера на купето влизаш в http://www.realoem.com/bmw/select.do пишеш ги и ти показва даже и кой месец е произведена колата. Това май `95-та може да е дата на първа регистрация.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Може ли по бъбрека да се съди за годината?

Мнение от bmwfena » 06 Яну 2008, 23:13

dani boy написа:Здравейте казвам се Данчо на 19 години съм.Карам BMW 520i , което е на баща ми. Дядо Мраз реши да ми подари лично мое. Харесал съм си едно, но ми се струва,че годината не съответства на колата. Информацията ми е че е Май 1995 година , но е с малкия бъбрек. От коя година започва да се монтира големия бъбрек? Срещам различни мнения, че е от Май месец 1994.Според Вас информацията ми вярна ли е? Предварително благодаря.
дай снимка и ще ти кажем...трябва да е с еърбега и огледалата са по различни....може дасе е цуннало некъде отпред затова да е сменена муцуната :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 06 Яну 2008, 23:14

Исках VIN-a ,обаче почнаха да увъртат и не пожелаха да ми го дадат. Затова и се усъмних. И все пак от кога започва да се монтира големия бъбрек?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 06 Яну 2008, 23:49

виж ми снимките в профила .... колата е точно май '95

ако искаш вътре или други кажи

ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от the_gate » 07 Яну 2008, 8:20

от 94' мисля че почва да се монтира големия бъбрек
а за вина щом не ти го дават бягай от тази кола...най малко в годината те лъжат ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: T-34

Мнение от rdvr_burgas » 07 Яну 2008, 8:29

Големия бъбрек е бил слаган първоначално на V8 моторите(530 и 540) още от 1992! Мисля, че в края на 94 става сериен и за всички 518-ки :mhihi: Сериозно мисля, че колата от снимката е от последните - вижте и праговете - лакирани са в цвета на колата!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 07 Яну 2008, 10:25

Колата ако е 95та година и е с новия бъбрек задължително просто...Почва да се монтира във всички коли от началото на 94та година... 93та година се монтира малкия бъбрек но огледалата са малките като на Е36.... Кажи му на човека че ако не ти даде да видиш ВИН-а значи спираш да говориш изобщо за купуване на колата, поради простата причина че ако наистина по ВИН тая кола е 95та ,а е със старите бъбреци значи е имала челен удар... Просто на 100%.... Внимавай с тая кола и то много... Не ти го казвам само аз...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 07 Яну 2008, 16:37

Благодаря ви за помоща! Явно това няма да е моята кола. Ще продължавам да търся.Едно е сигурно- ще си купя само и единствено е34!

:D

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 07 Яну 2008, 22:39

dani boy написа:Благодаря ви за помоща! Явно това няма да е моята кола. Ще продължавам да търся.Едно е сигурно- ще си купя само и единствено е34!

:D
а ве я дай да явидим таа кола-едни бъбреци кола не правят...може да е читавелка макар да е леко цуната отпред--ми то на тия години има ли Е34 неударена :mhihi: :mhihi: по добре читавелка с малък бъбрек отколкото КОТЕШАРНИК с голем бъбрек :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 07 Яну 2008, 22:52

Моята е 94 Април и е с големия бъбрек, новите странични огледала и така...

Сори за офтопика, ама BMWFan, само като го гледам тоя от снимката под името ти и искам да съм зъболекар...

Потребител
Аватар

Мнение от dani boy » 07 Яну 2008, 23:03

За съжаление нямам нейни снимки, но това не е голяма загуба. Не е чиста работата на тази кола. Боята на капака и калниците някакси изглежда различна, което ме навежда на мисълта,че е имала бойно кръщение някъде.
Надявам се ,че до седмица две вече и аз ще разполагам с моя е34-ка. Като се сдобия с такава няма начин да не се похваля и да не кача малко снимки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

ре

Мнение от slavianko » 08 Яну 2008, 15:45

SaSo написа:Колата ако е 95та година и е с новия бъбрек задължително просто...Почва да се монтира във всички коли от началото на 94та година... 93та година се монтира малкия бъбрек но огледалата са малките като на Е36.... Кажи му на човека че ако не ти даде да видиш ВИН-а значи спираш да говориш изобщо за купуване на колата, поради простата причина че ако наистина по ВИН тая кола е 95та ,а е със старите бъбреци значи е имала челен удар... Просто на 100%.... Внимавай с тая кола и то много... Не ти го казвам само аз...
Е баце що пък непременно трябва да е удряна :roll: На мен пък ако ми падне от някъде капаче малко по на далаверка и смятай че съм я ъпгреднал моята веднага. Това значи ли че като я продавам тряба да е имала челен удар???
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Re: ре

Мнение от SaSo » 08 Яну 2008, 15:52

slavianko написа:
SaSo написа:Колата ако е 95та година и е с новия бъбрек задължително просто...Почва да се монтира във всички коли от началото на 94та година... 93та година се монтира малкия бъбрек но огледалата са малките като на Е36.... Кажи му на човека че ако не ти даде да видиш ВИН-а значи спираш да говориш изобщо за купуване на колата, поради простата причина че ако наистина по ВИН тая кола е 95та ,а е със старите бъбреци значи е имала челен удар... Просто на 100%.... Внимавай с тая кола и то много... Не ти го казвам само аз...
Е баце що пък непременно трябва да е удряна :roll: На мен пък ако ми падне от някъде капаче малко по на далаверка и смятай че съм я ъпгреднал моята веднага. Това значи ли че като я продавам тряба да е имала челен удар???

Ама виж кво пише пича... Че колата е 95та година а е с тесен бъбрек... Ще си смениш ли големия бъбрек за малък... Мисля че рядко се получава освен в случаите на челно цункане... Иначе тоя човек щом неще да му даде ВИН на колата смятай за какво иде реч...
А иначе за 525и като твоя мотор трябва да се гледа яко... Че попаднахме на едно което тука се коментираше и беше няма ти казвам къв леш... Беше въртяна по таван дори... Да не говорим че цялата кола беше извън геометрия... Иначе колата на външен вид е страшна... Това само между другото де.. Не казвам че нещо и има на твойта ( и да чукнем на дърво нищо да и няма де )....
Има много коли които изглеждат ОК ама са яко трошляци... За мойта съм супер доволен до сега... Купих я без да съм я виждал дори... Просто знаех от къде идва и в какво състояние идва... Но такива изпадащи коли от някъде си се гледат обстойно че незнаеш кво е правено по колата...Все пак говорим за кола на доста години....
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

.....

Мнение от shengi » 08 Яну 2008, 16:00

Колега пусни тема в - "Купува" и се услушвай в "Продавам" Все ще изпадне нещо. Гледай да е от някой фен и да е читаво.

Следваща

Назад към E34