Виско ли ?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Виско ли ?

Мнение от dango » 17 Дек 2007, 21:15

Колеги,след 30-на км в як студ и после спрях и оставих колата на обороти загасих фарове и си викам нека зареди малко акумулатора че беше паднал нацяло и така 40 мин си работи колата и решавам да тръгвам включвам фаровете и гледам стрелката на температурата м/у средата и следващата черта,потеглям и след 300 м веднага се застопори в средата.Не е нормално това и в най големите жеги това лято не си и мислеше да загрява че сега зимата ли? Виско ли или нещо друго? А и да кажа радиаторите ми са в супер състояние и преди 15к сменях водна помпа и антифриз.

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Re: Виско ли ?

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 21:19

dango написа:Колеги,след 30-на км в як студ и после спрях и оставих колата на обороти загасих фарове и си викам нека зареди малко акумулатора че беше паднал нацяло и така 40 мин си работи колата и решавам да тръгвам включвам фаровете и гледам стрелката на температурата м/у средата и следващата черта,потеглям и след 300 м веднага се застопори в средата.Не е нормално това и в най големите жеги това лято не си и мислеше да загрява че сега зимата ли? Виско ли или нещо друго? А и да кажа радиаторите ми са в супер състояние и преди 15к сменях водна помпа и антифриз.
ми то виското ако е включило като дадеш газ и се чува прекрасно...при загрял автомобил провери дали включва щото ако колата е таа дето си я написал че я караш в ник-а ти повярвай ми много ще се изпатиш ако не обърнеш внимание :( :( единия от спецовете таа вечер ев джаза ама утре сутрин може да е на линия
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 17 Дек 2007, 21:28

Да тази е колата,чета си форума редовно и знам какво ме очаква ако е това но съм убеден на 100% че не е или така ми се иска :) значи видях си маркучите мекички са и незнам от какво може да е.Лятото си чувах виското редовно.Ама сега незнам маи ще дае виско само него не сам сменял откакто я имам колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Дек 2007, 21:31

Давам точка за термостат...И виско..Провери си го бе колега...На загасен мотор хващаш перката и я буташ напред назад ако има малък луфт значи си за ново виско...Също така отначало като я запалиш се чува много отчетливо ...Поне при мене...Едно такова специфично като вентилатор на големи обороти...То си е де...Водната помпа от тия с металните шлици ли е или платмасовите....
На първо време виж виското както ти обясних...
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 21:31

dango написа:Да тази е колата,чета си форума редовно и знам какво ме очаква ако е това но съм убеден на 100% че не е или така ми се иска :) значи видях си маркучите мекички са и незнам от какво може да е.Лятото си чувах виското редовно.Ама сега незнам маи ще дае виско само него не сам сменял откакто я имам колата.
ми докато е време вземи си го смени че.......знаеш :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 17 Дек 2007, 21:38

dango написа:Да тази е колата,чета си форума редовно и знам какво ме очаква ако е това но съм убеден на 100% че не е или така ми се иска :) значи видях си маркучите мекички са и незнам от какво може да е.Лятото си чувах виското редовно.Ама сега незнам маи ще дае виско само него не сам сменял откакто я имам колата.

140кинта Sashs екзотик се води...Почти навсякъде...Такова си вземи щото на Behr е 280 кинта обикновенното...Разлика НЯМА!
Изображение

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 21:40

SaSo написа:

140кинта Sashs екзотик се води...Почти навсякъде...Такова си вземи щото на Behr е 280 кинта обикновенното...Разлика НЯМА!
ти пак ли си инкогнито а :shock: :shock: :shock: ще ти замръзне испарителя ако така продължаваш :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 17 Дек 2007, 21:41

Да колеги мерси,щото в един сервиз ми викат ок е в друг ми викат тръгнало е-от него ще е причината.Може би се съмнявах че и зимата играе роля ама явно да :)
Друго леко въпросче-педала на спирачките забелязах че стои ли повече от 30 мин колата и ми става твърд,все едно съм го помпал с крак ?

БМВманиачения
Аватар

Мнение от bmwfena » 17 Дек 2007, 21:46

dango написа:Да колеги мерси,щото в един сервиз ми викат ок е в друг ми викат тръгнало е-от него ще е причината.Може би се съмнявах че и зимата играе роля ама явно да :)
Друго леко въпросче-педала на спирачките забелязах че стои ли повече от 30 мин колата и ми става твърд,все едно съм го помпал с крак ?
нещо с серво апарата ли :?: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 17 Дек 2007, 21:48

dango написа:Колеги,след 30-на км в як студ и после спрях и оставих колата на обороти загасих фарове и си викам нека зареди малко акумулатора че беше паднал нацяло и така 40 мин си работи колата и решавам да тръгвам включвам фаровете и гледам стрелката на температурата м/у средата и следващата черта,потеглям и след 300 м веднага се застопори в средата.Не е нормално това и в най големите жеги това лято не си и мислеше да загрява че сега зимата ли? Виско ли или нещо друго? А и да кажа радиаторите ми са в супер състояние и преди 15к сменях водна помпа и антифриз.

Виското го пробвай с вестник на руло-на добре загрят двигател опитай да спреш перката.Друго ,което ми хрумва е дали ти работи втора степен на перката на климатика(ако имаш)-когато виското не насмогва тя се включва да помага.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 17 Дек 2007, 21:51

bmwfena написа:
dango написа:Да колеги мерси,щото в един сервиз ми викат ок е в друг ми викат тръгнало е-от него ще е причината.Може би се съмнявах че и зимата играе роля ама явно да :)
нещо с серво апарата ли :?: :?:

Ако има съмнения за сервото-на изгасена кола натиска педала на спирачката и пали колата-ако педала потъне сервото е наред. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 17 Дек 2007, 21:55

Да по степените на перката всичко си е Ок,ся пак се зачудих от какво е щото си прав би трябвала да вкл 2-рата степен и да не допусне стрелката да се отлепи от средата.Няма значение сменям виско и я застопорявам пак- този път на закрито и чакам дали пак ще ми направи тоя номер.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dango » 17 Дек 2007, 22:00

А педала потъва си веднага като запаля,работи си перфектно само където ми прави тоя проблем и незнам май стана 6-7 месеца все ще пиша и все забравям.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 17 Дек 2007, 22:05

dango написа:Да по степените на перката всичко си е Ок,ся пак се зачудих от какво е щото си прав би трябвала да вкл 2-рата степен и да не допусне стрелката да се отлепи от средата.Няма значение сменям виско и я застопорявам пак- този път на закрито и чакам дали пак ще ми направи тоя номер.

Значи нещо не е наред-над дехидрататора има един датчик с две букси.Не знам точно коя беше за втората степен,затова ги дай и двете на късо да видиш дали ще включи втора степен.Ако включи значи не е добре термометъра за втора степен върху главата.Ако не включи виж как е вентилатора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 17 Дек 2007, 22:33

bmwfena написа:
ми то виското ако е включило като дадеш газ и се чува прекрасно...при загрял автомобил провери дали включва щото ако колата е таа дето си я написал че я караш в ник-а ти повярвай ми много ще се изпатиш ако не обърнеш внимание :( :( единия от спецовете таа вечер ев джаза ама утре сутрин може да е на линия[/quote]

Биска,кой е тоя дето е в джаза :?: :lol:
От джаз минах направо на суинг - много,много лоша работа :(
Студена 12 - топла 25,а с масло в цилиндъра 35 направо ми се пререва ама няма как.Направо работата стана "фак ми"
Някой има ли идея колко са сигментите,гарнитура на главата (на БОШ е 168лв.,някаква друга добра на по разумна цена),буталца
Искам да си направя сметка в най-лошият случай колко ще ми глътне.
Нали имаше там някакви он лаин каталози от който проверявахте?
Благодаря на всички

Следваща

Назад към E34