Степените на вентилатора на парното
Модератор: Технически модератори
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Степените на вентилатора на парното
Разглобих извадих меча смених и 4-те транзистори и пак неработят степените
Някакви идеи да имате колеги защо продължава да не работи.

- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
Re: Степените на вентилатора на парното
а ве да не ти е гръмнал вентилатораsvettko написа:Разглобих извадих меча смених и 4-те транзистори и пак неработят степенитеНякакви идеи да имате колеги защо продължава да не работи.

и аз бях убеден че ще тръгнат но сега незнам от какво е.Няма какво да проверявам от всякъде съм разгледал ножа за спукани спойки за всеки случай дори го занесох да смени транзисторите ел.техник за да не направя аз някаква беля стоях му на главата направи ги перфектно.Не ми се иска да го побългарявам иначе ми е ясно как ще тръгнат затова приемам всякакви предположения.
Щом си сигурен в другите елементи и връзки, пробвай с друг "меч" (дори и само една степен да му работи) за да си сигурен, че е от това.
Другото за което се сещам е самия ключ (перата и клемите за различните степени да са се скапали) въпреки, че не вярвам това да стане едновременно и при 3-те бавни степени. Поне го провери с мултицет
Другото за което се сещам е самия ключ (перата и клемите за различните степени да са се скапали) въпреки, че не вярвам това да стане едновременно и при 3-те бавни степени. Поне го провери с мултицет
колега имал съм същият проблем като твоя,провери ли си реостата.Това е един елемент с няколко нагревателя и една биметална пластинка която се деформира при много висока температура и спира захранването на вентилатора,ако функционира нормално след като изстине би трябвало да се върне в първоначалното си състояние и да затвори веригата ,тогава вентилатора си работи нормално.Проблемът е че с течение на времето тази биметална пластина отслабва и не е достатъчно елесатична за да направи добър контакт,само 4 степен на вентилатора няма такава защита затова си работи постоянно.Провери този реостат и най-добре го смени с нов не са много скъпи.
ВСИЧКО Е В ПЪЛЕН ХАОС,САМО ПРЕСТЪПНОСТТА Е ОРГАНИЗИРАНА. http://nocorr.mvr.bg/
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
къде ходиш ве///peter написа:Къде ти е реостата?
П.С. здравейте отново колеги

реостата ти командва степените на вентилатора, иначе работи само на 4-та.
меча ти е за климатика, задното стъкло и клапата за рециркулацията в купето, поне доколкото знам.
реостата ти представлява една малка кафява или черна в основата, кудето е буксата кутия с метален корпус и навити метални като реотанчета, голяма колкото 2 кибритени кутии горе долу, намира се от шофъорската страна над педала на газта, като махнеш кората под волана и отстрани на барчето с мокета там трябва да търсиш реостата, с 4-на букса, и обикновено е пъхнат в едно като джобче.

меча ти е за климатика, задното стъкло и клапата за рециркулацията в купето, поне доколкото знам.
реостата ти представлява една малка кафява или черна в основата, кудето е буксата кутия с метален корпус и навити метални като реотанчета, голяма колкото 2 кибритени кутии горе долу, намира се от шофъорската страна над педала на газта, като махнеш кората под волана и отстрани на барчето с мокета там трябва да търсиш реостата, с 4-на букса, и обикновено е пъхнат в едно като джобче.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
bmwfena написа:къде ходиш ве///peter написа:Къде ти е реостата?
П.С. здравейте отново колеги![]()
![]()
само обикаляш с таа газеница
![]()
да не ти я сменим с .....ти си знаеш
![]()
бате какъв е тоя аватар

А по темата, металната кутия сигурен ли си, че се намира от страната на шофьора?
42 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3