ДО : КАРАЩИТЕ НА ГАЗ
Модератор: Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
ДО : КАРАЩИТЕ НА ГАЗ
Колеги, къде са монтирани изпарители на вашите Е34 ?
Моя е точно под компютъра на инжекционе (до трбите на климатика).
В едни сервиз ми казаха че паля трудно на газ тъй като бил много дълъг маркуча от изпарителя до "плочката".
И наистина е така - около 1.5 м.
При вас как е?
Моя е точно под компютъра на инжекционе (до трбите на климатика).
В едни сервиз ми казаха че паля трудно на газ тъй като бил много дълъг маркуча от изпарителя до "плочката".
И наистина е така - около 1.5 м.
При вас как е?
- ВИКИ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d 2007г.автомат
Моят е монтиран под смукателите. ако си с автоматичен ключ , автоматично при завъртане на контактния ключ изпарителя сам впръзква гас при всяко стартиране и я дави.Пробвай да запалиш на гас като бързо завъртиш контактния ключ (копчето да е само на гас).
Дължината на маркуча не е от голямо значение.
Дължината на маркуча не е от голямо значение.
...отпред вдясно, точно пред акумулатора...ами то няма къде да се сложи тоя изпарител, и това дето са ти го казали е до някъде вярно - по принцип правилото е, че обема на тия тръби от изпарителя до всмукателния колектор (до плочката нали) не трябва да надвишава обема на 1 цилиндър на двигателя...ако си с М20В20 (то и при М50В20 е същото...) обема на тия тръби не трябва да надвишава 330 куб.см. (колкото една кутийка бира
), даже ако не те мързи може да си свалиш тръбичките, те се свалят лесно, и да провериш дали ще съберат 330мл. вода...ако я съберат мисли как да ги поскъсиш
успех

Обем на трубата....
Обем на тръбата = п*r*r*l,
където:
r - вътрешния радиус на тръбата
l - дължината.
В неделя на ЕКО-то ще обсъдим подробностите.
където:
r - вътрешния радиус на тръбата
l - дължината.
В неделя на ЕКО-то ще обсъдим подробностите.
- DIDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d '04
А бе с бутилки от шотланско уиски се мери най точно, донеси
другата седмица едно кашонче /12 бут./ на ЕКО, и после си го измери, след като пловдивската група се погрижи да ти ги освободи.
В краен вариант става и с бира както pablo ти каза, но не е
достатъчно прецизно, а тия формули ги остави нема да ти свършат работа
дручко са бутилки от J&B 
другата седмица едно кашонче /12 бут./ на ЕКО, и после си го измери, след като пловдивската група се погрижи да ти ги освободи.
В краен вариант става и с бира както pablo ти каза, но не е
достатъчно прецизно, а тия формули ги остави нема да ти свършат работа

BMW - Усещане за автомобил
...коко, обаче аз май съм те подвел брато!!!
това дето съм ти го обяснил всъщност не се отнасяше точно за тая работа...ама преди доста време четох една книжка за АГУ. Тва с обема на един цилиндър е друго - обема от плочката на газта (нар. още "смесител") до всмукателния клапан на съотв. цилиндър...което НЕДЕЙ ДА ГО МЕРИШ С КАКВАТО И ДА Е ТЕЧНОСТ!!! нали се сещаш...? Да не кажеш после "...абе измерих го с вода, после врътнах на стартер и край...стана златна панега цемент!!!"...извинявай още веднъж, ама всеки греши нали знаеш 

Няма проблем...
Няма да свалям маркуча и да го пълна с вода... Само се шегувахме...
Истината е че наистима дължината е около 1.5м (ВЪПРОСА Е ТУК Е: ИМА ЛИ ТОВА ЗНАЧЕНИЕ?) и мисля как да я намаля, макар че майстора на АГУ където ходя казва че тва няма значение. Той твърди че двигателя си "всмуква" колкото газ му е необходима и толкоз. Дължината имала значение само при първоначално запалване - трябва да изчакавам 3-4 сек преди въртене на ключа...
Истината е че наистима дължината е около 1.5м (ВЪПРОСА Е ТУК Е: ИМА ЛИ ТОВА ЗНАЧЕНИЕ?) и мисля как да я намаля, макар че майстора на АГУ където ходя казва че тва няма значение. Той твърди че двигателя си "всмуква" колкото газ му е необходима и толкоз. Дължината имала значение само при първоначално запалване - трябва да изчакавам 3-4 сек преди въртене на ключа...
а бре кой кара 5тица на газ бре??? а бре грешници за да сцепите стинката на две пуснахте мръсната газ за да карате Би Им Ве бре ??
а бре М Кузев вземи се скрии бре резил,кат не знаеш какви простотии пишеш по форума бре....с какво ще го накажеш турбо 5тицата бре...с газарката ли бре??мали мали!! има значи и прости хора който карат на газ...ок...
а бре М Кузев вземи се скрии бре резил,кат не знаеш какви простотии пишеш по форума бре....с какво ще го накажеш турбо 5тицата бре...с газарката ли бре??мали мали!! има значи и прости хора който карат на газ...ок...
не се ли цепят колекторите
И аз мислех на мойта (520 V24) да и слагам газова уредба, 4е за 4 години бензина, който ми е изгоряла горе долу се равнява на цената, за която тогава я взех в Германия - 12 марки, обаче ме изплашиха в сервиза, че ще се сцепят колекторите, защото са пластмасови. Нещо да знаете по въпроса?
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3