БМВ 520 автоматик
Модератор: Технически модератори
			58 мнения
			 • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4

- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 530 XI E60
- Мечтае да кара: Lincoln Navigator
БМВ 520 автоматик
Здравейте.Искам да попитам за мнението ви относно бмв 520 автоматик 150 коня 91г.Надежден ли е този екземпляр?Какво мнение имате за скоростната кутия?Надеждна ли е или капризна?Какво трябва да се огледа при покупката на такъв екземпляр?Ще ми кажете,че при този модел я няма тръпката от по-спортно каране,но мен повече ме интересува скоростната кутия.Благодаря

- nikol78
- 

- 

- Кара: Е 39 520I 1998г.
съвет от мен внимаваи с автоматичните скорости много претенциозни и много скъп ремонт затова внимавай кво зимаш.  

- slavianko
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Караше E34 528i turbo
Re: БМВ 520 автоматик
Колега що се отнася до самата кола няма изобщо какво да говорим. Това е еднин от наи дадеждните модели. Ако колата е потдържана добре няма да имаш и никакви проблеми с кутията. Не е вярно че автоматика е много капризен. Просто си иска своето. Редовна смяна на масла и филтри. Ако всичко това е спазвано не би трябвало да имаш проблеми Друг е въпросът че много собственици пренебрегват това и карат докато се скапе и после кутията капризна. Аз лично преди време купих Е34-ка с прецакан автоматик. И когато закарах кутията да я отворят маистора ми каза че е перфектна но маслото не е сменяно толкова отдавна че самото феродо или каквото е там на съединителите не е износено но просто се разпада. И ако е било сменяно редовно това нямало да се случи.prozacc написа:Здравейте.Искам да попитам за мнението ви относно бмв 520 автоматик 150 коня 91г.Надежден ли е този екземпляр?Какво мнение имате за скоростната кутия?Надеждна ли е или капризна?Какво трябва да се огледа при покупката на такъв екземпляр?Ще ми кажете,че при този модел я няма тръпката от по-спортно каране,но мен повече ме интересува скоростната кутия.Благодаря
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.
- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

a какво ще ми трябва да сложа АГУ на това бмв?аз имам brc ама е за карбураторен тип двигател.какво още ще трябва да намеря за да стане за инжекцион на бмв?

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
- 

аз имам точно същата баварка.
до сега несъм имал проблем с автоматика.
сменяш маслото и филтъра и караш
моя автомат е 5 степенен, да знаеш че има и 4 степенни. това е като инфо. 

а пък от това газово дето го имаш ще можеш да ползваш бутилката само

до сега несъм имал проблем с автоматика.
сменяш маслото и филтъра и караш
моя автомат е 5 степенен, да знаеш че има и 4 степенни. това е като инфо.

а пък от това газово дето го имаш ще можеш да ползваш бутилката само
- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

е случих на човек с подобно бмв   искам да те питам какъв разход на гориво ти дава?имаш ли газова уредба?ако да колко ти струва?а въобще ако можеш да ми опишеш като цяло явтомобила и поведението на автоматика,как се кара и какво може да се очаква от него
  искам да те питам какъв разход на гориво ти дава?имаш ли газова уредба?ако да колко ти струва?а въобще ако можеш да ми опишеш като цяло явтомобила и поведението на автоматика,как се кара и какво може да се очаква от него
благодаря

искам да те питам какъв разход на гориво ти дава?имаш ли газова уредба?ако да колко ти струва?а въобще ако можеш да ми опишеш като цяло явтомобила и поведението на автоматика,как се кара и какво може да се очаква от него
благодаря
КОЛЕГА ПЪРВО  качи се на колата и я покарай , почти не трябва да се усеща как се сменят скоростите ,второ разхода  зависи много от това как я караш и къде, в градски условия в пловдив , мойта гореше 11-13 бензин с ръчни скорости , като се има в предви че няма много задръствания , това при спокойно каране с автоматични скорости сложи 1,5л отгоре , но усещането  при карането на кола с автоматични скорости е несравнимо да знае6, успех 

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
- 

за разхода какво да ти кажа ...  градско около 16 бензин - 18 газ и то без много ръчкане,  извънградско 120км/ч - 9-10 бенз и кам 11 газ ,  150-160км/ч - 11-12 бензин и кам 13 газ. Ами БМВ е все пак   

имам газов инж. на Симгаз - копие е на старгаз поиларис струваше ми 1600 лв новичък с 1 год гаранция.
автомата определено си е глезотия от която вече не бих се лишил.
преди да я купя бях много против автоматиците , но след като покарах .... вече неможеш ме отказа 

поведението на колата зависи от това колко си натиснал педала на гаста - колкото повече е натиснат - толкова на по-високи обороти превключва скоростите.
има еднин кикдаун бутон - когато педала го настъпиш до долу се задейства и тогава автомата превключва на възможно най - ниска предавка . Много удобно при изпреварване ...

имам газов инж. на Симгаз - копие е на старгаз поиларис струваше ми 1600 лв новичък с 1 год гаранция.
автомата определено си е глезотия от която вече не бих се лишил.
преди да я купя бях много против автоматиците , но след като покарах .... вече неможеш ме отказа

поведението на колата зависи от това колко си натиснал педала на гаста - колкото повече е натиснат - толкова на по-високи обороти превключва скоростите.
има еднин кикдаун бутон - когато педала го настъпиш до долу се задейства и тогава автомата превключва на възможно най - ниска предавка . Много удобно при изпреварване ...
- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

мерси много за инфото,но аз си оставам още жаден за знания....   може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж
  може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж

може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж
  може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

- bmwfena
- БМВманиачения
- 

- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
освобождаването става ама палене на скорост не става и с слаб акумулатор същоprozacc написа:мерси много за инфото,но аз си оставам още жаден за знания....може ли да се освобождава от скорост примерно ако си на D да отидеш на N или не е желателно за автматика(задавам подобни въпроси,които са сигурно адски малоумни,но не знам какъв е принципът на автоматичните кутии)?може ли да се запали на скорост при скпал се акумулатор?а възможно ли е дърпане при изгасен двигател и скоростна кутия на N?мерси още веднъж
 акумулатора и стартера трябва да са перфект иначе ще си седиш някъде на пътя
 акумулатора и стартера трябва да са перфект иначе ще си седиш някъде на пътя  

- BMW5820iA
- младши ентусиаст
- 

bmwfena ме е изпреварил , на N можеш да я пускаш колкото искаш ама не трябва да гасиш ДВГ-то, щото помпата не бачка и няма мазане на автомата.
повече от 20-тина км не е препоръчително да я дарпаш без запален ДВГ, по същата причина. Ако можеш го избягвай.
нема палене на скорост !!!
данъка ми е точно 121 лв.

повече от 20-тина км не е препоръчително да я дарпаш без запален ДВГ, по същата причина. Ако можеш го избягвай.
нема палене на скорост !!!
данъка ми е точно 121 лв.
- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

също така когато си кара6 примерно с 70км в града и дръпнеш крака от гаста  автомати4но ти освобождава от скорост и при падане на скороста  до окоо 20-30км се усеща как зацепва ниска скорост и колата  намаля , ина4е няма6 никав смисъл да я освобождаваш посредством лоста , палиш единствено на P ,N само на тези две позиции може да запали , отделно има спорт бутон и бутон за зимнокаране ,които не ми вдъхва никакво доверие  ,ина4е автомата действително е кеф голям, без зна4ение 4е гори пове4ко ,мойта съм я кротнал на 11 градско  с стабилно каране и съм доволен
 ,ина4е автомата действително е кеф голям, без зна4ение 4е гори пове4ко ,мойта съм я кротнал на 11 градско  с стабилно каране и съм доволен 

,ина4е автомата действително е кеф голям, без зна4ение 4е гори пове4ко ,мойта съм я кротнал на 11 градско  с стабилно каране и съм доволен
- prozacc
- кандидат ентусиаст
- 

58 мнения
			 • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4