Какво да гледам когато си купувам 5-ица !!!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Какво да гледам когато си купувам 5-ица !!!

Мнение от ЧЕРНИЯ » 19 Авг 2006, 11:22

Момчета ПОМОГНЕТЕ!!!:help:
1. Преди карах 520 с М20 мотор,оба4е това беше за малко и не научих всички пинизи на колата.Сега искам да си купя пак 5-ица,но не знам точно каде да гледам за тънкости и неизправности и такива неща които после могат да ми донесат много последващи проблеми и разходи.Чел съм много теми във форома и съм доволен от компетентността на участниците в него,но от тези теми се разбира по-скоро за решаването на вече образувал се проблем,а аз питам за характерните черти,по които може да се познае бъдещото му появяване.Помогнете каде да гледам-радиатор, двигател, окачване и т.н.,щото когато питаш тоя дето продава колата той винаги казва,че е здрава и е като нова ;)

2. Имам само още един въпрос-има ли разлика в разхода на газ между 520 с двигател М20 и такава с М50 :?:

:ok: Предварително благодаря за отделеното време и отговорите :ok: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 19 Авг 2006, 21:39

наи добрия савет е отиваш и гледаш колата която си си харесал и питаш може ли да я зема макар и с вас бих изкал да я погледне сервиз отиваш до камур ауто и каваш на прием4ика изкам да я копувам мола проверете я като трябва ока4ване мотор ала бала и ми кажете струвалиси плащаш си там колкото е удовпствието и си наред ако я караш при маистори секи ще ти каже 4е тва тва тва ама нма се палшиш ще си ги смениш

ако продава4а ти се опъва и се гевези да я прегледаш в сервиз като камур ауто не се и занимваваи секи които вярва е продава колата и е перфекна ще ти даде
камур ауто е неотрален сервиз 4ове4е и на тях неим дреме и ще ти казват какво и има и какво и няма нее като да я водиш при негов скрит 4овек или при твои които ушким ба4ка за тебе
успех разликатта между 2 та избрани от теб мотора е корено разли4на имаики предвид 4е изкаш да караш на гас при м20 газовата оредба не толко претенциозна има малко 4алъми за предпазване но при м50 трябва да е направена като требва кихалки михалки клю4ове з апревклю4ване предпазване на пластмасовите колектори и още доста нещица варианта на хар4ене които е 4е може да ти хар4и с литар на горе при м20 14 15 градцко а при м50 около пак там некаде може и по малко но само при колтурно каране
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 19 Авг 2006, 23:52

при М50 попринцип е препоръчителен газов инжекцион,но и с кихалки може да се направи,обаче е риск ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 20 Авг 2006, 16:51

Колега не нзам кой тои е казал че в камор имат представа за Е34 при положение че не искат да ги обслужват!?!?!
Моят личен съвет е -Дару кар!!!
Все пак хората там ги правят повече от 15 години тез коли!!!
А що се отнася до TDS просто е задължително!!!
Поздрави!
BMW Service Team

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 20 Авг 2006, 19:10

Bavarishe написа:при М50 попринцип е препоръчителен газов инжекцион,но и с кихалки може да се направи,обаче е риск ;)

Риск за какво? За по-голям разход или седи по-грозно?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

:) ае гледай да няма газ

Мнение от 535 » 20 Авг 2006, 20:19

:) ае гледай да няма газ, мойто има верно че е ефтино но ... 100 пъти по добре е без

и да няма пробелми с скорости и съединител :))) ако може да е чисто нова ... некарана някакси останала в завода произодител ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 20 Авг 2006, 21:09

те може и д ане изкат ама може да я прегледат поне пак и моита там я правиха дару кар въобще не ми обърнаха и внимание ни наи малко за платена консултация
ИзображениеИзображение
Изображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 20 Авг 2006, 21:43

Бате - заеби ГАЗ-та - това не е вариант за икономия ;)
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от самураиат газар » 21 Авг 2006, 9:50

вав камор ауто им биах остажил моита 5-ца за проверка и купона бе6е 4е прием4ика се 6а6на,вате иако 4алга,а и не иа биах мил седмица,много кисел доиде 4овека,но 6том се пла6та ниама каде да ходи,та така,аз моита си а купих само като иа видиах,преди 3 години бе6е и дайе ми а даде от кат да си а карам по каналите.успех на вси4ки които са трагнали да си купуват БМВ :D

Потребител
Аватар

Мнение от ЧЕРНИЯ » 21 Авг 2006, 18:56

Благодаря още веднъж на всички за съветите :clap: и ще си взема поука :!: :!: А що се отнася до сервиз мисля да послушам dizelboy и да утида до Камора,въпреки че не приемат 5-ици ще бъда малко нахален и смятам да успея 8) , а ако не стане тогава направо в Дарукара ;)

А 535
ако може да е чисто нова ... некарана някакси останала в завода произодител ...
- Е и на мен ми се иска ама ако можеше нямаше да питам :conf:
:clap: И още веднъж благодаря на всички за съветите :clap:

Потребител
Аватар

И още нещо ...

Мнение от mutopich » 24 Авг 2006, 16:27

1. ...

Ако ще купуваш от собственик направо, много внимавай с документите за собственост. Ако ти изпраска пълномощно некво, направо го шкартирай тариката.

Абе не е важно само техническото състояние на колата.

Ако се дръвчи да не ходите на сервиз, да не му караш колата и т. н., пак у лево.

В сервиза задължително на стенд и задължително при някой, който разбира от БМВ и познава 5-цата, че иначе нищо не правиш.

И последно ... то всеки сам за себе си си знае, ама аз по екстри не се подлъгвам, така че колкото и да ти разправят колко е яка климата и колко е запазена кожата, винаги бих предпочел яко окачване и запазен двигател.

2. ...

М20 - клати и обикновена газова уредба.
М50 - газова инжекция му е майката.

Потребител
Аватар

Мнение от ЧЕРНИЯ » 25 Авг 2006, 21:39

Мерси ще гледам да се поу4а от съветите ти ;)
И ше хода до Камора да я видат ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ple6ivia » 25 Авг 2006, 21:55

съседа бачка в камор и ви казвам че там се занимават с е 34 въпроса е дали ти се дават пари а по темата аз взех едно комби ама без да го глетам и в тоя момент 600 лева

младши ентусиаст
Аватар

вече имам друго менение най добре собственика

Мнение от 535 » 26 Авг 2006, 9:27

вече имам друго менение най добре собственика

ако е пич и видиш че е сериознен значи сичко по колата му е със свестни части и е сменял масла и етц демек да има парички човека и да е любезен и да се кефи на колата а не да друнка глупости

говори ли многго глупости колко е супер го забрави

изглезда ли мнгого зле и в очевидно не добро фианнсово състояние пак шото си иам разходи по тая кола дори и стара

и ако е фен сичко ша и е ток няма да е спестил от това и онова ...
няма да липсват капачки и етц ... аз на мойта си ги набавих почти всичките

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 26 Авг 2006, 9:39

самураиат газар написа:вав камор ауто им биах остажил моита 5-ца за проверка и купона бе6е 4е прием4ика се 6а6на,вате иако 4алга,а и не иа биах мил седмица,много кисел доиде 4овека,но 6том се пла6та ниама каде да ходи,та така,аз моита си а купих само като иа видиах,преди 3 години бе6е и дайе ми а даде от кат да си а карам по каналите.успех на вси4ки които са трагнали да си купуват БМВ :D

моита също не беше мита ,но аз савсем конкретно попитах имате ли ваможност ,да си заплатя да си измия мотора при вас тъи като раз4итам 4е се пак знаят каде и как да пръскат ,мом4ето ми каза 4е няма проблем защото така и така никои няма да работи на мръсен мотор и 4е влиза безплатно в диагностиката , измихамия от вън мотора и я вкараха прием4ика ли4но ми изми мотора ,аз не ги хваля просто бях много доволен ,4е ми обърнаха внимание за таз стара коли4ка а пак и подхода е важен сило а 4е като дигнаха капака малко страно им се виде м20 матор си е едно на рака ,но важнотое 4е една диагностика на вън струва 25 кинта и некаф ми се хвали 4е си зел компа за 10 000 лева и много добър ,ама дръжки единствено техния комп ми показа 4е имам проблем в инсталацията ,или в компютара и така сменихме компютара за тестване и си4ко си доиде на ред колата заспа и проблеми немаше ве4е докато си4ки други маистор4ета с компиютар в рака ми викаха 4е требва да се регулира дебитомера дръжки ,дебитомера както е излязал от завода така си остават настроиките завеки
ИзображениеИзображение
Изображение

Следваща

Назад към E34