520i E34 Губи вода?
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- geleto87
- Потребител
-
- Кара: BMW e34 520i 129kc
- Мечтае да кара: Ford Mustang
520i E34 Губи вода?
Здравейте колеги имам много страннен проблем и очаквам вашите предположения.Колата е БМВ 520i 129кс,преди месец продуха гарнитурата на главата и наби маслото във водата,ремонте беше:шлайфане на главата ,смяна на гарнитура капак клапани и на главата с марка Victor Reinz,смяна гумички клапани,масла ,филтри и т.н.Всичко беше хубаво докато покарах колата няколко дни и забелязах че губи много вода от казанчето.Ходих на проверка с течност да видят да не е спукана главата,оказа се че си е здрава,смених виско ,термостат и капачката на радиатора.Парното си е идеално,не пуши бяло от аспуха ,водната помпа си работи,колата си работи и върви добре,но проблема си остана 10-тина км и около 400-500мл вода я няма.Лошото е че зимата идва ,а аз немога да сипа антифриз,няма и течове по маркучите.Чакам вашите мнения!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: 520i E34 Губи вода?
Да губи толкова вода и да я харчи - ще се види определено, а ти казваш, че не пуши. Течове не виждаш, но е много вероятно да е някъде, където водата се изпарява моментално. Имаше май някави течности за локализиране на течове, който светят на виолетова светлина. Никога не съм чувал отзиви, но според мен си струва да се опита. Къде ги продават обаче идея си нямам.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Mного хубаво проверете , водната помпа . Прегледай и всички маркучи които са барани стар маркуч един път свали ли се после си капи няма оправия.. Водата ти се изпарява неможеш да го локализираш още
За милиони-няма закони.
Пусни парното на макс. Ако ти замъглява - казанче парно. Аз имах такъв проблем.
e34
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Dirty M5 driveR написа:Да губи толкова вода и да я харчи - ще се види определено, а ти казваш, че не пуши. Течове не виждаш, но е много вероятно да е някъде, където водата се изпарява моментално. Имаше май някави течности за локализиране на течове, който светят на виолетова светлина. Никога не съм чувал отзиви, но според мен си струва да се опита. Къде ги продават обаче идея си нямам.
На 20 км 1 литър антифриз- това значи, че някъде трябва да има струя и няма начин дан е се забележи.Това с УВ лъчите се отнася за фреона.Колега ако искаш пробвай с добавка против течове на Liqui Moly- може и да не запуши тече, но ще помогне да го локализираш, в добавката има едни микроскопични цветни перлички и все ще се появят някъде.
- geleto87
- Потребител
-
Колега след ремонта сипах добавка за промивка и следнея промих три пъти най малко само с вода, след което я сипах въпросната за спиране на теча и нищо. Преди два дни ми изхвърли водата през капачката, защото не се включи виското и за това го смених.Въпросните перли ги няма никъде по двигателя или маркучите.Вече почвам да си мисля че може да несъм случил на капачка въпреки че ги въртя със старата. Новата е марка Febi,ако има някакво значение.
Да не би да вкарва газове в охладителната система? Щом е изхвърлила водата така. ..., виж дали ще бълбука в радиатора като подадеш рязко газ.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Доколкото разбирам, това е стария мотор с делко?!? Ако е така трябва да има болт за обезвъздушаване някъде около челото на главата (при термостат май). Ако не се обезвъздуши ще изхвърля също... Сигурен ли си че е обезвъздушена правилно? На сина 30-ката беше такава и Пенчев ме светна как да я обезвъздуша, та провери пак. Не е задължително да има проблеми в главата/блока за да те "боли глава".
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Класическата схема е да се отворят двете пробки, докато муцуната е вирната на някой бордюр. 
Не забравяйте също да откачите буксата на клапите или да пуснете парното на максимално топло, докато правите процедурата.
Сега очаквам да се окаже, че колата просто има въздушни мехури, заради които гълта още и още вода.

Не забравяйте също да откачите буксата на клапите или да пуснете парното на максимално топло, докато правите процедурата.
Сега очаквам да се окаже, че колата просто има въздушни мехури, заради които гълта още и още вода.

- geleto87
- Потребител
-
Колеги благодаря ви ,за отделеното време!Днес като го тествах на около 2км и видях че половината в казанчето вода я няма реших да свалям водната помпа.Видях че от едната и страна където беше омаслено от главата седи като на гранули.Като свалих дебелия маркуч от нея и го огледах,видях че има от долната страна към четири цепки по 3 см.от вътрешната страна на скобата.Маркуча беше по дълъг и го срязах малко,забърсах водата и маслото от двигателя и предполагам че ще се оправи,ако ли не остава водна помпа.Тази седмица няма да мога да я тествам ,че днес ми се скъса един от кабелите за свещите и съм го поръчал, за другата седмица ще го получат.Като го взема ще покарам малко колата и ще пиша какво става.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
geleto87 написа:Колега след ремонта сипах добавка за промивка и следнея промих три пъти най малко само с вода, след което я сипах въпросната за спиране на теча и нищо. Преди два дни ми изхвърли водата през капачката, защото не се включи виското и за това го смених.Въпросните перли ги няма никъде по двигателя или маркучите.Вече почвам да си мисля че може да несъм случил на капачка въпреки че ги въртя със старата. Новата е марка Febi,ако има някакво значение.
Би трябвало перлите да ги има там където е спукан маркуча- аз бях слагал преди 3 години и още извират от всякъде.
- geleto87
- Потребител
-
Проблема се оказа от стари водни съединения и гарнитура на отоплитела на дросела.
Здравейте колеги искам да попитам дали е нормално маркучите на М50б20 да са леко твърди.Не губи вода и не загрява.Когато спра и загася колата и барна маркучите са твърди,паля я леко умекват и отварям разширителното казанче без проблем и след това колкото и да работи колата не се втвърдяват.Има ли вероятност да се оправи с термостат или направо гарнитура да сменям?
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
sexter написа:Здравейте колеги искам да попитам дали е нормално маркучите на М50б20 да са леко твърди.Не губи вода и не загрява.Когато спра и загася колата и барна маркучите са твърди,паля я леко умекват и отварям разширителното казанче без проблем и след това колкото и да работи колата не се втвърдяват.Има ли вероятност да се оправи с термостат или направо гарнитура да сменям?
Сменяй капачката на казанчето, а докато я смениш не я натягай на макс. Аз имах същия проблем, втвърдяваше маркучите, а накрая ми протеше и казанчето.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
geleto87 написа:Проблема се оказа от стари водни съединения и гарнитура на отоплитела на дросела.
Колега препоръчвам ти ежедневен контрол на антифриза и маслото на тоя мотор още известно време. Проблема ти е бил предизвикан от спукания маркуч но от прегряване не заминава само гарнитура.Не винаги но достатъчно често се пука главата .Знам че сте я проверявали но пукнатината е на такова място че ако не си виждал преди къде се пука трудно се открива.Дано не си ударил "бинго" ама имай едно на ум поне 100 на км проверявай капака на клапаните за бели налепи и водата за "сополи" при капачката.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2