ел.стъкла за bmw 520i цени и монтаж въпроси

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 520i 24v e34
Мечтае да кара: bmw 850i v12

ел.стъкла за bmw 520i цени и монтаж въпроси

Мнение от anton315 » 10 Авг 2012, 18:05

Здравейте имах запитване,защото взех на скоро и искам да се информирам какво трябва да направя и как да постъпя интересуваха ме приблизителни цени и как се поставят понеже мойта беше посничка като я взех сега я обзаведох с кожа спойлер филтри ремуси и много други дреболии моля ви искрено за помощ за да мога да знам как да процедирам

има ел. само на предна лява и то е правено,даже бутона е от е30 аз искам да монтирам и на 4-те незнам дали има комфорт модул щото и много не разбирам,ориентирайте ме професионално.
БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ПРЕДВАРИТЕЛНО

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: ел.стъкла за bmw 520i цени и монтаж въпроси

Мнение от zvetiko » 12 Авг 2012, 9:26

По принцип си е разправия- трябва да махнеш старите механизми на стъклата и да ги смениш с такива за елстъкла с двигатели,старите ги махаш с разпробиване на нитове, новите ги закрепваш с винт и гайка.Инсталацията най-вероятно я нямаш,в най-добрият случай само във вратите и трябва да я изтеглиш,трябва ти и ключ за стъклата,бутони за задните стъкла.Комфорт модула и блока с релетата се намират под задната седалка в ляво, под една кора- две черни правоъгълни кутии- вадиш ги отваряш ги ,една снимка и ще ти кажа дали са версия за елстъкла.Най-добрият вариант е да отидеш при някоя кола за части и да свалиш всичко,което ти трябва, но ти лично, защото ще пропуснат нещо и ще ти скъсат нервите ;) , другият вариант е да направиш сам инсталацията, с преработка на ключа, но ще ти трябват много метри кабел и 8 или 16 релета в зависимост от вида им.

Потребител
Аватар

Мнение от anton315 » 12 Авг 2012, 9:54

то ще стане бая дебело маи

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 12 Авг 2012, 10:58

Само една ножица с моторчето върви около 30 лв. Умножи го по 4, сметни бутоните на вратите, бутоните до ръчната, релета, модулите ако ги нямаш. Има още дреболии и те пари струват. После ако не можеш да си го направиш сам сметни парите на майстора и си реши сам.
Няма да е евтино, ама кеф цена няма. Успех :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от anton315 » 13 Авг 2012, 17:04

Частите ги има вече колеги сега остава монтажа добре ще е ако дадете някои полезен съвет :driving: какво беше от личен опит дето се вика :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2012, 23:50

Прегледай буксите на вратите за инсталация преди всичко. Това ще ти кажем за сега от опит.
Ако има - директно от донора насаждаш цялата инсталация на вратите, за да няма рязано и тн. Ако ти се разправя - опъваш кабели, ама качествено, защото стъклата понякога ги премазват, протриват и всичко, което следва като проблеми от тези неща.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 21 Авг 2012, 22:51

cod-cdbp написа:Прегледай буксите на вратите за инсталация преди всичко. Това ще ти кажем за сега от опит.
Ако има - директно от донора насаждаш цялата инсталация на вратите, за да няма рязано и тн. Ако ти се разправя - опъваш кабели, ама качествено, защото стъклата понякога ги премазват, протриват и всичко, което следва като проблеми от тези неща.

Нема ли да е по-добре да смени на цялото купе окабеляването зарад 4 ел стъкла :mhihi:
Пуска си нови кабеляци, релета и какво ли не още и жми градо.
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Авг 2012, 22:54

DLVasilev написа:
cod-cdbp написа:Прегледай буксите на вратите за инсталация преди всичко. Това ще ти кажем за сега от опит.

Нема ли да е по-добре да смени на цялото купе окабеляването зарад 4 ел стъкла :mhihi:

Oправяйте се както знаете :smoke:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 22 Авг 2012, 8:13

Нема ли да е по-добре да смени на цялото купе окабеляването зарад 4 ел стъкла

Колега,изобщо си нямаш понятие за какво става въпрос. ;) За много хора Е34 изглежда лесна за правене кола, но са далече от истината.Да кажем за елстъклата- след като ги монтира някак си, трябва да ги и регулира за успоредност и за момент на изключване на моторчетата, ако не се направи като хората ще почне да свири вятъра веднага или след не много дълго време, когато ще е размазал уплътненията на вратите и ще трябва да смени и тях.Също така е интересен момента и със задните стъкла при неоргинална инсталация- ти решаваш да вдигнеш задно дясно, онзи отзад решава в този момент да го свали и става едно хубаво късо съединение ;)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 22 Авг 2012, 10:11

zvetiko написа:
Нема ли да е по-добре да смени на цялото купе окабеляването зарад 4 ел стъкла

Колега,изобщо си нямаш понятие за какво става въпрос. ;) За много хора Е34 изглежда лесна за правене кола, но са далече от истината.Да кажем за елстъклата- след като ги монтира някак си, трябва да ги и регулира за успоредност и за момент на изключване на моторчетата, ако не се направи като хората ще почне да свири вятъра веднага или след не много дълго време, когато ще е размазал уплътненията на вратите и ще трябва да смени и тях.Също така е интересен момента и със задните стъкла при неоргинална инсталация- ти решаваш да вдигнеш задно дясно, онзи отзад решава в този момент да го свали и става едно хубаво късо съединение ;)

Не, колега ти не разбра.
1-во за предотвратяване късото съединение с и има бушони ;)
Човека дето съм цитирал по-горе заради 4 ел стъкла и още някоя друга дреболия ме кара на цялото купе окабеляването да сменя....
Е, дай като изгори крушка да смениме колата :kuku:
Ама бил знаел бил незнам си какво
Тва за реглажа на машинките съм го ял и с Е34 и с Е36 и с Е28 и с ладата и с москвича дето беха ръчни тия ми ти жила ми изподраха нервите
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 22 Авг 2012, 20:51

човека нали иска професионално да го ориентирате?

професионално - взима се цялата инсталация от една кола с ел. джамове, барабар с модулите под седалката и се прехвърля на неговата. Това е професионално.

Другото.....релета, бушони, жици отляво и отдясно...аре нема нужда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 22 Авг 2012, 23:51

Щото не може да вземеш всичко необходимо като окабеляването във вратите, до ключетата на барчето(от модула)(което го има и на най-оскубаните 34-ки) и всичко останало, да погледнеш по схема как е направено и да го направиш културно.
Пак ще дам пример- аз да речеме нямам плафони на сенниците. Требва ли аджеба за да ги монтирам тия глупости аз да взимам от друга кола цялата инсталация????????
Тва само като пример, иначе за тия безмислици имам пуснати кабели
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 23 Авг 2012, 6:37

говорим за едни и същи неща.

под "цялатата" инсталация имам предвид цялата инсталация за ел. стъклата. много ясно, че няма смисъл да се сменя и инсталацията на мотора например.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DLVasilev » 23 Авг 2012, 8:45

@2bar написа:говорим за едни и същи неща.

под "цялатата" инсталация имам предвид цялата инсталация за ел. стъклата. много ясно, че няма смисъл да се сменя и инсталацията на мотора например.

В такъв случай извинявай.
Аз мислех, че и ти говориш за цялата инсталация
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 23 Авг 2012, 9:12

Докато обяснявахме на колегата, колко е скъпо и трудно той написа, че частите вече ги има. А досега сигурно вече си цъка джамовете от копчетата, а вие си спорете, докато се опитвате да обясните едно и също нещо :D

Следваща

Назад към E34