ВЪПРОС ЗА OBC
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
ВЪПРОС ЗА OBC
Значи колата ми е 525tds автоматик комби 94г. има автопилот и климатик.Може ли да си сменя дигиталния чесовник(с един ред копчета ми е) с този който е с двата реда копчета или този с трите реда и ако го направя дали ще работят другите функции.
И още нещо имам изгоряли крушки в таблото.Ако го сваля ще светне лампата Air bag и ще се ноложи зануляване.Ако откача акумолатора и след това сваля таблото ще избегна ли този момент с зануляването и ще се появат ли други проблеми освен този с рестартирането на шибедаха за който вече прочетох как се отсранява
Благодаря на всички предварително
И още нещо имам изгоряли крушки в таблото.Ако го сваля ще светне лампата Air bag и ще се ноложи зануляване.Ако откача акумолатора и след това сваля таблото ще избегна ли този момент с зануляването и ще се появат ли други проблеми освен този с рестартирането на шибедаха за който вече прочетох как се отсранява

Благодаря на всички предварително

Последна промяна dinozab на 06 Фев 2006, 9:24, променена общо 2 пъти
- Vasilen
- Доктор на БМВ науките
-
- Кара: 400 коня и едно магаре зад волана
Re: ВЪПРОС
dinozab написа:И още нещо имам изгоряли крушки в таблото.Ако го сваля ще светне лампата Air bag и ще се ноложи зануляване.
Това защо, все си мисля че ако сваляш волана ще светне Air bag-а

Таблото е свързано с две винтчета и излиза страшно лесно и крушките се сменят лесно.
May the BMW force be with you!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Които и борд да си сложиш ще работи, но не всичките му функции.
Ако сложиш малкия няма да ти показва температурата защото най вероятно нямаш датчик (50лв нов в ДаруКар).
Ако си сложиш големия за да ти проработи всичко ще трябва да го занесеш да ти свържат всичко при някои жичкаджия.., но мисля, че трябва да е от дизелова кола за да работи правилно (за това не съм сигурен да кажат по разбиращите).
Ако си свалиш таблото няма да ти светне ЕърБег'а.. даже и, ако си свалиш волана пак няма да ти светне стига да не даваш на контакт докато са свалени тея работи.
Ако сложиш малкия няма да ти показва температурата защото най вероятно нямаш датчик (50лв нов в ДаруКар).
Ако си сложиш големия за да ти проработи всичко ще трябва да го занесеш да ти свържат всичко при някои жичкаджия.., но мисля, че трябва да е от дизелова кола за да работи правилно (за това не съм сигурен да кажат по разбиращите).
Ако си свалиш таблото няма да ти светне ЕърБег'а.. даже и, ако си свалиш волана пак няма да ти светне стига да не даваш на контакт докато са свалени тея работи.

- dinozab
-
-
Ма аз имам датчик за темп.Ако само в него е проблема направо да го слагам.Щото сам гледал същото БМВ като моето с двата реда капчета и човека ми обясни че служели втория ред за климатика нещо но не разбрах за какво точно.
А големия борд показва ли среден разход,средна скорост и т.н. 

- SlipKnoT
- devildriver
-
dinozab написа:Ма аз имам датчик за темп.Ако само в него е проблема направо да го слагам.Щото сам гледал същото БМВ като моето с двата реда капчета и човека ми обясни че служели втория ред за климатика нещо но не разбрах за какво точно.А големия борд показва ли среден разход,средна скорост и т.н.
Така немога да те разбера като ги казваш с 2 реда с 3 реда.. най големия борд (с най мноо копчета) има среден разход, скорост, показва колко литра бензин имаш и още куп работи, но както казах ще трябва да ходиш при жичкаджия дето разбира и по няк'фа схема да ти го направи.

Незнам кои е тоя с "2 реда копчета", но ако е този за които си мисля (този от който се управлява печката, ако колата има такава) незнам какви функции има, някои които има е34 с печка да казва.

- dinozab
-
-
Аха разбрах.Ако нямам печка няма да работят другите копчета.А свързването на големия борд с пологането на нови кабели или те са прекарани стандартно и само трябва да се вържат кам борда 

- SlipKnoT
- devildriver
-
dinozab написа:Аха разбрах.Ако нямам печка няма да работят другите копчета.А свързването на големия борд с пологането на нови кабели или те са прекарани стандартно и само трябва да се вържат кам борда
Драсни едно ЛС на Plague тои си слага и ще ти каже какво точно се прави, къде и за колко..

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
dinozab , ти в момента си с часовник,който изписва външната температура,датата и бутона "МЕМО" с който активираш функцията за сигнал 1 минута преди кръгъл час,нали ??
Автомобилите с печка имат цял ред бутони още за управлението и настройката на печката ...
А тези с 3-те реда копчета са такива,оборудвани заводски с он-борд компютър и печка ...
Важното е като взимаш "големия борд" да гледаш по възможност чипа отзад да е от същия автомобил,в противен случай няма да са ти верни най-важните показания като разход на гориво и т.н.
По въпроса с инсталациите,трябва да се ползва инсталация за големия борд,която ти липсва
Plague,прави подобни трансформации и той ще ти каже точно за тези неща
Успех
Георги Пенчев
Автомобилите с печка имат цял ред бутони още за управлението и настройката на печката ...
А тези с 3-те реда копчета са такива,оборудвани заводски с он-борд компютър и печка ...
Важното е като взимаш "големия борд" да гледаш по възможност чипа отзад да е от същия автомобил,в противен случай няма да са ти верни най-важните показания като разход на гориво и т.н.
По въпроса с инсталациите,трябва да се ползва инсталация за големия борд,която ти липсва

Plague,прави подобни трансформации и той ще ти каже точно за тези неща

Успех

Георги Пенчев
- dinozab
-
-
ОК момчета разбрах за какво става реч и ми се види доста сложно и като работа и като изпалнение а и явно няма да сам 100% сигорен дали ще работи вярно.Благодаря ви че ме светнахте по въпроса и сигурно няма да се гавря с колицата си тя и без това ми е нова предобивка и не сам и се нарадвал още.Ако реша за вбъдище да предприемам някаква инициатива ще се обарна конкретно кам Plague.
Сега преди да сваля таблото да сменя крушките да питам на старото БМВ като дам контакт лампата за АБС ми светише постоянно и като запаля си гаснеше а на това ми премигва само два пъти и изгасва.Да не би да имам някакъв проблем с него щот на старото си бачкаше без проблем а и на един приятел на 520-ката свети и тя постоянно като на старото ми.
Сега преди да сваля таблото да сменя крушките да питам на старото БМВ като дам контакт лампата за АБС ми светише постоянно и като запаля си гаснеше а на това ми премигва само два пъти и изгасва.Да не би да имам някакъв проблем с него щот на старото си бачкаше без проблем а и на един приятел на 520-ката свети и тя постоянно като на старото ми.

- dinozab
-
-
Вчера се загледах в бушоните отпред при двг. и ми направи впечатление че имаше 3 бушона за които пише че са за Bordcomputer.
Възможно ли колата да си има инсталация за бордкомп или ако няма за какво ще стоят там тези бушони.На мен ми се иска само да ми показва средния разход и примерно средно скорост.
А на големия борд буксата озад по-голяма ли е от тази на останалите часовници(дигитални) 

- dinozab
-
-
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Телефоната инсталация на 5-та седи отдясно на скоростния лост и е една доста голяма джиджавка.Ако имаш инсталацията ще имаш и това.
Тя наща е имала цялата инсталация,но след БГ търговците е избягала

Тя наща е имала цялата инсталация,но след БГ търговците е избягала

ТДС - Турбо Див Селянин
- dinozab
-
-
- Tod
- ентусиаст
-
- Кара: M3 и Volvo XC70
dinozab написа:Телефона на петицата не е ли от дясно на ръчната спирачка![]()
Не там слагат говорителя на телефона, а стоиката на телефона стой от дясно на ск. лост-както каза Баварише!
И друго си мисля, ако искаш можеш да си го сложиш и до ризервната гума(телефона) въпрос на личен избор!

Малко е извън темата

Good Luck
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
А искам да ви попитам защо на мен не ми издава звуков сигнал като температурата падне дод 3 градуса 

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2